Problem z aprilia rs 125
• Strona 1 z 1
Problem z aprilia rs 125
Mam problem z moją aprilia rs 125. Kupiłem ją na jesień tamtego roku i od razu trzeba było wymienić tłok. U mechanika został wstawiony tłok wossnera ale przy docieraniu dwa razy mi spuchł. Mechanik powiedział ze tak bywa i za wiele na mocy nie straci. Sezon się zaczął tłok dotarłem i aprilia nie jedzie powyżej 110:(. Najdziwniejsze jest to ze na 3 wyciągne nią 100 ale jak wrzucam następne biegi to wskazówka obrotomierza zostaje w miejscu. Na 6 to tak na 7,5-8tys obrotów a dalej nic. Miałem wymieniany napęd u innego mechanika i przy okazji zmierzył mi kompresje na tłoku i wynosi od 8,5 do 9. Czy problem może leżeć w tym tłoku czy czymś innym??
- piotrek5444
- Świeżak
hmm cisnienie masz troche niskie powinno byc powyzej 9 z tego co sie orientuje. ale jezeli na wyzszych biegach osiąga tą samą prędkosc i odcina obroty to znaczy ze masz blokade na module
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
miałem rske, tak samo miałem przed remontem w wakcje bło ok na poczatku tego sezonu po remoncie się zaczęło.
Na 3 szła 100 do 12,5 tys obrotów kręciła.
To nie wina kompresji, sprawdź zawór wydechowym ja jak przedwczoraj zdjąłem cylek patrze a tu zapieczony zawór ledwo wyjąłem, o ile masz regulowany.
zaresjtruj siÄ™ na forum aprilia rs i af 1 i tam znajdziesz sporo o tym.
PS : Sprzedaj to póki Ci chodzi..,moja rada.
Na 3 szła 100 do 12,5 tys obrotów kręciła.
To nie wina kompresji, sprawdź zawór wydechowym ja jak przedwczoraj zdjąłem cylek patrze a tu zapieczony zawór ledwo wyjąłem, o ile masz regulowany.
zaresjtruj siÄ™ na forum aprilia rs i af 1 i tam znajdziesz sporo o tym.
PS : Sprzedaj to póki Ci chodzi..,moja rada.
- daderga
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości