Pytanie do elektronika!
• Strona 1 z 1
Pytanie do elektronika!
cześć!
miałem takie zdarzenie. Jechałem sobie black widowką. Czułem że cośsię dzieje z mocą. Wtedy spojrzałem na licznik i zobaczyłem jak wskazówka prędkościomierza głupieje. To mia to za chwilę gaśnie. Przy próbie odkręcania manetki motocykl gasł. Dopiero po wyłączeniu świateł motocykl wrócił do życia. Kiedy je załączyłem sporotem znów to samo. Wszystko wskazuje na zwarcie. Proszę więc podpowiedzieć mi jak najkrótszą drogą sprawdzić co jest nie tak? Dzięki
miałem takie zdarzenie. Jechałem sobie black widowką. Czułem że cośsię dzieje z mocą. Wtedy spojrzałem na licznik i zobaczyłem jak wskazówka prędkościomierza głupieje. To mia to za chwilę gaśnie. Przy próbie odkręcania manetki motocykl gasł. Dopiero po wyłączeniu świateł motocykl wrócił do życia. Kiedy je załączyłem sporotem znów to samo. Wszystko wskazuje na zwarcie. Proszę więc podpowiedzieć mi jak najkrótszą drogą sprawdzić co jest nie tak? Dzięki
- krzysiekr_88
- Świeżak
a ja zaczolbym od stanu akumulatora i ładowania czy wogole ono jest... bo moze sie dziac tak ze masz za male ładowanie i swiatla zabieraja za duzo pradu...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
znalazłem zwarcie na jednym obwodzie.
...bezpiecznik ten jest od prędkościomierza. Po odłączeniu prędkościomierza zwarcia nie ma. Także poszukuje teraz prędkościomierza do hondy black widow. Tam jest kostka na 12 przewodów. Podpowie mi ktoś które są "które? jeden na pewno dochodzi od bezpiecznika. Mam zdjęcia tej kostki i całego prędkościomierza jak ktoś by zgodził się pomóc to jest moje GG: 5871664. poprzesyłam fotki i mi ktoś to wytłumaczy. A ciekawe czy od hondy shadow pasuje taki prędkościomierz. Jeszcze chcę tak zrobić żeby elminować np podświetlenie prędkościomierza i sprawdzać czy jest zwarcie. TO właśnie muszę odcinać te przewody z kostki (jest ich 12 i nie wiem od czego mogą być.
- krzysiekr_88
- Świeżak
- krzysiekr_88
- Świeżak
Słuchajcie jeszcze przed chwilą sprawdziłem na naładowanym akumulatorze. Teraz praktycznie na każdym z biezpieczników jest jakiś pobór prądu. Dokładnie to 0,075 A. Więc jaka wartość jest normalnie dopuszczalna? Teraz to bede musiał szukac elektronika. Tylko wlasnie pytam bo w mojej okolicy ciezko o takiego fachowca.
- krzysiekr_88
- Świeżak
na wyłączonym
tak na wyłączonym zapłonie. Może to regulator napięcia albo jeszcze coś innego. Mam taką zieloną skrzyneczkę i tam dochodzą dwa przewody, właśnie nie wiem co to jest?
- krzysiekr_88
- Świeżak
nie wiem co to jest jezeli chodzi o zielona skrzyneczke.ale jezeli przy wyjetym kluczyku przez bezpieczniki plynie Ci 0,075 A a biorac pod uwage ze jest ich kilka( zalozmy 5) to po 30 godzinach aku sie rozladuje. a to nie jest normalne raczej
Busa,Junak i DR-ka;)...doszła jeszcze SP-1
- Mahoney
- Świeżak
no wlaśnie
no własnie. W przyszłym tygodniu motocykl idzie do elektronika. Nie mam ładowania. Może regulator napięcia ... nie wiem jak bede cos wiedzial to dam znac co to bylo.
- krzysiekr_88
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości