Zobacz wÄ…tek - Pomocy :(:(
NAS Analytics TAG

Pomocy :(:(

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Pomocy :(:(

Postprzez R4DzIu_bz » 15/4/2007, 15:46

Witam koledzy i kolezanki mam do was goraca prosbe jestem posiadaczem motocykla marki Kawasaki Bajaj KB100RTZ z 1996r i jest problem w tym iz w motorze znikla mi iskra czy mozecie mi jakos w tym pomoc???? Z gory dziekuje za pomoc :D:D:D
Ostatnio edytowano 15/4/2007, 18:56 przez R4DzIu_bz, łącznie edytowano 1 raz
_<<W moich żylach plynie benzyna a zamiast serca swiszczy turbina>>_
R4DzIu_bz
Świeżak

Postprzez R4DzIu_bz » 15/4/2007, 16:16

No dzieki lwasnie nie widzialem gdzie mam to napisac PoZdRo
R4DzIu_bz
Świeżak

Postprzez Traperoso » 15/4/2007, 16:27

Jak bys nauczyl sie od innych normalnie nazywac posty, to moze ktos kto znalby odpowiedz by napisal np:

Kawasaki KB100RTZ z 1996r - problem z zaplonem

Po drugie, problem z iskra? Duzo mozna z tego wywnioskowac, pisz konkretnie, a nie jak pierdola

Po trzecie, pomóc sie pisze.. ehh
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez siekson » 15/4/2007, 17:54

Lovtza napisał(a):
Buziaki!

Rozwaliles mnie :D
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez R4DzIu_bz » 15/4/2007, 18:57

No z tego co mi wiadome to zaplon jest sprawny ale chyba padl modul ale nie jestem pewien jak by ktos mogl mi jakos pomoc to bede wdzieczny ??
R4DzIu_bz
Świeżak

Postprzez lmpk » 16/4/2007, 13:42

ale jak ktoś ma ci pomóc?? minutą ciszy o ustawionej godzinie ?? czy mamy złapać sie za ręce??

jak sie nie znasz to prój do mechaniora
f3
lmpk
Świeżak

Postprzez R4DzIu_bz » 27/4/2007, 08:06

Nie ale jestes pusty czlowieku chodzi mi o porade gdzie moge np zamowic lub kupic modul lub co moge jeszcze sprawdzic zeby dojsc co sie popsolo czaisz koles bo cos z toba nie teges PoZdRo prosze o porady lub pomoc w uzyskaniu wiecej wiadomosci na gg 2392140 lub na tym forum
R4DzIu_bz
Świeżak

Postprzez Wombat » 27/4/2007, 08:30

Ty zamist sie tak ciskac heheh to wez i posprawdzaj po kolei uklad elektryczny i zaplonowy. Jeny nikt tutaj nie jest wróżka i na podstawie ukladu fusów ci nie powie co jest grane.
Mówisz ze moduł jest ok... a za moament pytasz gdzie go mozesz kupic zamowic...nie rozumiem. sprawdz po pierwsze stan swiecy/swiec, jesli swiece sa sprawne i dobre, sprawdz przewody, cewke, reszte ukladu zaplonowego i moduł.... moduł najprosciej sprawdzic podłączajac w jego miejsce nowy lub pozyczony albo zamieniajac w pracujacej maszynie kumpla na Twoj... jesli nie chodzi jego maszyna a chodziła to juz wiadomo ze to był moduł. Stary, zmiast zadawac kupe... hm. .. nie napisze jakich pytan, weź w garśc miernik i pomierz parametry ukladu, jak nie potrafisz jechac z miernikiem to szukaj elektryka albo mechanika motocyklowego. Czytam twoje posty R4DzIu_bz jeszce raz i dochodze coraz bardziej do wniosku ze Lmpk jest jak najbardziej teges i wszystko jest z nim w porzadku :D... heheh stary, rozwaliłes mnie :D:D:D
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kraldek » 27/4/2007, 20:05

Czy iskry nie ma na zadnym cylindrze czy tylko na jednym? jezeli nie ma na zadnym to raczej napewno mozna wykluczyc ze jest to wina swiec, przewodow, fajek i cewki, bo raczej malo prawdopodobne zeby te zeczy popsuły sie rownoczesnie. Czyli zostaje modół, no i prawdz czy klemy sa dobrze dokrecone.
Kraldek
Świeżak

Postprzez R4DzIu_bz » 28/4/2007, 10:37

Ok thx za porady ale jest to motor 1 cylindrowy i sprawdzalem swiece i cewka zaplonowa byla u elektryka i mowil ze jest sprawna. A jest to motor z kolem zamachowym i akumulatorem ale iskra nie idzie z akumulatora tylko z iskrownika. A niemam od kogo pozyczyc zeby sprawdzic modół wiec jestem w kropce :(:(.
R4DzIu_bz
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê