Zobacz wÄ…tek - bezpieczne spodnie ??
NAS Analytics TAG

bezpieczne spodnie ??

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

bezpieczne spodnie ??

Postprzez hank86 » 12/5/2011, 00:10

Witam
przeglądałem wiele wątków na forum odnośnie, bezpiecznych, wygodnych, trwałych rękawic, kasków, kurtek ale nie za wiele znalazłem na temat spodni
Jeżdżę w kurtce i rękawicach Tschul i kasku fs-10 jak wiadomo są to w miarę porządny sprzęt za przystępne pieniądze ( a gdy znajdziemy okazje to już bardzo przystępne)
spodnie mam jakieÅ› stare noname

dodam że 5 lata temu maiłem wypadek na motocyklu w którym potężnie uderzyłem lewą stroną w samochód wyjeżdżający z podporządkowanej i rezultat był taki że na piszczelu gdzie miałem buty alpine i spodnie nie pamiętam jakie z dużym ochraniaczem na kolana, były tylko siniaki i jedno proste złamanie, a już trochę wyżej na udzie niczym nie osłoniętym wieloodłamowe złamanie z przemieszczeniem zakończone operacją wbicia drutów i chodzeniem o kulach 9 miesięcy, po czym lekarz skwitował że gdyby była jakaś ochrona mogło by być to zdecydowanie mniej skomplikowane złamanie

i teraz pytanie
czy od tamtych czasów zmieniło się coś, są jakieś spodnie które zapewniają b.dobrą ochronę przy w miarę przystępnej cenie
jakie spodnie sÄ… polecane??
pytam ponieważ nigdy więcej nie chciał bym czegoś podobnego przeżywać.

nie pytam się o ochraniacze na udach bo raczej jest to niemożliwe bynajmniej nigdy nie widziałem
hank86
Świeżak

Postprzez test1uci » 13/5/2011, 11:22

nie wiem czy pomogę, ale mam takie gacie ochronne. mają m.in. takie duże ochraniacze na miednice, które prawie sięgają ud. w skórze mam tylko zwykłą piankową gąbkę w tym miejscu.
niestety pozycja na sporcie nie sprzyja wygodzie noszenia tych gaci.
test1uci
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê