Co sÄ…dzicie o tym Suzuki RM?
• Strona 1 z 1
Co sÄ…dzicie o tym Suzuki RM?
Witam
Dostałem propozycję zamiany na ten właśnie motor i chciałem się was poradzić co o nim sądzicie i czy wszystko z nim w porządku. Wiem że nie wiele z tych zdjęć można wyczytać i z opisu także (kazdy motor jest po generalce przecież
) ale jeżeli ktoś ma wątpliwości co do czegoś proszę o opdpowiedź. http://moto.allegro.pl/suzuki-rm-125-i1596640369.html (otwórz link)
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
przeniosłem
madcap
Dostałem propozycję zamiany na ten właśnie motor i chciałem się was poradzić co o nim sądzicie i czy wszystko z nim w porządku. Wiem że nie wiele z tych zdjęć można wyczytać i z opisu także (kazdy motor jest po generalce przecież

Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
przeniosłem
madcap
- bapka2
- Świeżak
Ej co Wy? koleÅ› z sendÄ… pisze w dziale off road, a o rm-ke w skuterach xD
Po prostu, zapytaj się kolesia jaka selekcja tłoka, na start się przejedź i zmierz kompresję. Jak wszystko ok, to najlepiej pojedź jeszcze na serwis, aby Ci gar sprawdzili. Powiedz kolesiowi, że jak wszytsko ok to płacisz za serwis i kupujesz moto, jak nie to on i niech Cię pocałuje, i wszystko jasne:).
Oczywiście zwróć też uwagę na faktury (bo jak robił to je też ma na bank) i jakie te części kupował, bo tego już nie napisał. Najlepiej niech Ci sprawdzą przy okazji ile bezpiecznie przejedziesz na tym tłoku, ale nawet jak powie, że nowy to na kupionym moto radzę i tak po tych 20mh wymienić, choć zasada jest, że tłoczek lepiej na start wymienić.
PS. Zwracam honor bo mod też źle przeniusł, chyba, że uważa, że do off road powinni sami pro zawodnicy pisać z 60-konnymi 250-tkami
Po prostu, zapytaj się kolesia jaka selekcja tłoka, na start się przejedź i zmierz kompresję. Jak wszystko ok, to najlepiej pojedź jeszcze na serwis, aby Ci gar sprawdzili. Powiedz kolesiowi, że jak wszytsko ok to płacisz za serwis i kupujesz moto, jak nie to on i niech Cię pocałuje, i wszystko jasne:).
Oczywiście zwróć też uwagę na faktury (bo jak robił to je też ma na bank) i jakie te części kupował, bo tego już nie napisał. Najlepiej niech Ci sprawdzą przy okazji ile bezpiecznie przejedziesz na tym tłoku, ale nawet jak powie, że nowy to na kupionym moto radzę i tak po tych 20mh wymienić, choć zasada jest, że tłoczek lepiej na start wymienić.
PS. Zwracam honor bo mod też źle przeniusł, chyba, że uważa, że do off road powinni sami pro zawodnicy pisać z 60-konnymi 250-tkami
- magik2208
- Bywalec
Dzięki za odpowiedź. Dopytam się gościa o wszystko bo mam do niego 600KM.... dlatego nie chcę jechać w ciemno.
A co do tego przenoszenia to też mnie to zastanawia..
Przecież ten motor nie ma nic wspólnego z żadnymi skuterami.. Proszę o przeniesienie tematu tam gdzie był i na przyszłość sprawdzać co się przenosi. Że 125 to nie znaczy że kibel...
A co do tego przenoszenia to też mnie to zastanawia..
Przecież ten motor nie ma nic wspólnego z żadnymi skuterami.. Proszę o przeniesienie tematu tam gdzie był i na przyszłość sprawdzać co się przenosi. Że 125 to nie znaczy że kibel...
- bapka2
- Świeżak
Bo zapewne napisałeś w dziale jaki motocykl kupić, a tu chyba ludzie uważają, że crossówki moto do 125 to nie motocykle, no ale... Jak byś napisał w dziale off road nikt by Cię nie przeniósł. Co do 600km jazdy to bym sobie odpuścił, bo jeszcze okaże się, że coś nie tak i jeszcze gościowi w ryj wpakujesz:D
Ale jeśli ma faktury i zgodzi się na pełny przegląd na jego koszt (w wypadko jak leci w bambuko) to raczej powinno być ok, Poszukaj może tu na forum, może jak jest ktoś z okolic to by się zgodził za jakiś podarunek sprawdzić co i jak z moto, choć tu zawsze jest ryzyko, bo silniki wysilone, to nie turysta i większość na allegro to padła, co niby remont miały...
Ale jeśli ma faktury i zgodzi się na pełny przegląd na jego koszt (w wypadko jak leci w bambuko) to raczej powinno być ok, Poszukaj może tu na forum, może jak jest ktoś z okolic to by się zgodził za jakiś podarunek sprawdzić co i jak z moto, choć tu zawsze jest ryzyko, bo silniki wysilone, to nie turysta i większość na allegro to padła, co niby remont miały...
- magik2208
- Bywalec
tak samo moze i on myslec
niemoze sprzedac bo jakies padło czy cos i woli sie zamienic aby tylko sie pozbyc. bo info że miał remont to zadne info. kazde moto 3 letnie tego typu juz remont miało
kwestia tylko kiedy ten remont
jak przed ubiegłym sezonem to juz praktycznie kolejny remont sie szykuje

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość