YAMAHA FZ1 N ÅšwiÄ…teczna dziura w oponie
• Strona 1 z 1
YAMAHA FZ1 N ÅšwiÄ…teczna dziura w oponie
Witam
Mam taki problem , złapałem wczoraj wkręta w gumę centralnie w środek opony, oponki mam takie ( http://allegro.pl/bridgestone-bt-021-18 ... 29405.html )
Udało mi się jeszcze wczoraj dorwać zakład wulkanizacyjny zdjąłem szybko koło no ale gościu już miał spuszczone powietrze z maszyn i założył jakiegoś tzn. SZNURA. Zależało mi po prostu na tym żeby móc latać przez święta , ale jednak teraz trochę mnie meczy psycha czy to będzie trzymać ? czy nie wystrzeli? jeszcze dość często z laską latam. Zależy mi na informacji jak się do tego ustosunkować. Bo kołek typowy to nie jest bo zakładał to od zewnątrz opony.
Będę wdzięczny za jakąś informację.
Mam taki problem , złapałem wczoraj wkręta w gumę centralnie w środek opony, oponki mam takie ( http://allegro.pl/bridgestone-bt-021-18 ... 29405.html )
Udało mi się jeszcze wczoraj dorwać zakład wulkanizacyjny zdjąłem szybko koło no ale gościu już miał spuszczone powietrze z maszyn i założył jakiegoś tzn. SZNURA. Zależało mi po prostu na tym żeby móc latać przez święta , ale jednak teraz trochę mnie meczy psycha czy to będzie trzymać ? czy nie wystrzeli? jeszcze dość często z laską latam. Zależy mi na informacji jak się do tego ustosunkować. Bo kołek typowy to nie jest bo zakładał to od zewnątrz opony.
Będę wdzięczny za jakąś informację.
-
GILEK - Świeżak
Wymiana opony ze wzgledu na dziure to dla mnie strata pieniedzy!!! Chyba ze ktos nie liczy zlotowek...
skoto opona nie jest przecieta to nadaje sie do "zakolkowania " mialem nie raz latana i niec sie nie stalo. Nie wiem na jakiej zasdzie dziala "snurowanie" ale tez bym temu nie ufal-daj po swietach zeby dobrze zakolkowal i smigaj dalej!!!
skoto opona nie jest przecieta to nadaje sie do "zakolkowania " mialem nie raz latana i niec sie nie stalo. Nie wiem na jakiej zasdzie dziala "snurowanie" ale tez bym temu nie ufal-daj po swietach zeby dobrze zakolkowal i smigaj dalej!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Czyli po zakołkowaniu nie będzie opcji typu że wystrzał jakiś będzie czy coś tego typu? ( ten sznur to wygladalo tak ze z bieznika wyciagnal wkreta powiekszyl troche dziure posmarował cos tam specjalnego z gumy jakims klejem wlozyl to do tej dziury wyrownal nadmiar tego nozem i tyle, na stacji nabilem powietrza do kola) i bylo tylko na ile temu mozna ufac... moze faktycznie pojade po swietach zdejme jeszcze raz jakos to kolo i niech mi fachowego kolka wstawia...
-
GILEK - Świeżak
gdyby kolkowanie bylo niebezpieczne to by nie stosowali go... proste!!!
a pamietaj ze szybsze fury jak np A6 jak przebija gume tez kolkuja wiec nie ma sie czego bac!!
a pamietaj ze szybsze fury jak np A6 jak przebija gume tez kolkuja wiec nie ma sie czego bac!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Kumplowi na autostradzie rozwaliło zakołkowaną oponę, dobrze ,że tylną. Zrobiła się dziura wielkości pięści.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Czyli jednak utwierdziłem się w przekonaniu że dla bezpieczeństwa lepiej wymienić na nową. Zawsze to jednoślad nie samochód . Nie chciał bym się widzieć jak przy 250 km/h mam wyszczał tylnej opony przez jeden kołek...
Dzięki wszystkim za odpowiedzi .
Pozdrawiam
Dzięki wszystkim za odpowiedzi .
Pozdrawiam
-
GILEK - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości