Motocykl do jazdy na co dzień do 12000zł
• Strona 1 z 1
Motocykl do jazdy na co dzień do 12000zł
Witam,
planuje zakupić motocykl. Skorzystam z formularza, by przedstawić Wam jak wygląda moja sytuacja:
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
Dopiero mam zamiar zrobić prawko
- Wiek, waga, wzrost,
Mam 22 lata, 170cm, 64,5kg
- Do jakich celów chcesz używać motocykla , w jakich udziałach procentowych?
Codzienne dojazdy do pracy, czasami może jakaś trasa
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Ciężko powiedzieć. Samochodem robię do 800km miesięcznie
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Koło 10000-12000zł na wszystko
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Myślę, że będzie mnie stać na jego utrzymanie.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Sport i naked
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
RozglÄ…dam siÄ™ za cbr600 lub bandit600 (naked)
Chciałbym od razu zapytać czy motocykl może przezimować na parkingu strzeżonym przykryty pokrowcem? Czy zima mu w ten sposób nie zaszkodzi.
Pozdrawiam
Mati
planuje zakupić motocykl. Skorzystam z formularza, by przedstawić Wam jak wygląda moja sytuacja:
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
Dopiero mam zamiar zrobić prawko
- Wiek, waga, wzrost,
Mam 22 lata, 170cm, 64,5kg
- Do jakich celów chcesz używać motocykla , w jakich udziałach procentowych?
Codzienne dojazdy do pracy, czasami może jakaś trasa
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Ciężko powiedzieć. Samochodem robię do 800km miesięcznie
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Koło 10000-12000zł na wszystko
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Myślę, że będzie mnie stać na jego utrzymanie.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Sport i naked
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
RozglÄ…dam siÄ™ za cbr600 lub bandit600 (naked)
Chciałbym od razu zapytać czy motocykl może przezimować na parkingu strzeżonym przykryty pokrowcem? Czy zima mu w ten sposób nie zaszkodzi.
Pozdrawiam
Mati
- Mati_00
- Świeżak
Od swoich maksymalnych 12k od razu możesz odjąć min. 2000zł na ciuchy, rej i ubezpieczenie. Zostaje Ci 10 tys na sprzęt (w wersji optymistycznej
).
Ja polecam bandita, ale to kawał żelastwa, a Ty widzę trochę chuchro jesteś (bez urazy
).
A co do pytania o zimowanie na dworze.. Ja bym się osobiście nie odważył. Są firmy, które zajmują się tego typu sprawami, mają ogrzewane hale i profesjonalnie Ci przetrzymają sprzęta. Jacyś znajomi z garażem może? Bo jednak ujemnej temp, nie pomogą na pewno, a pokrowiec chroni (przynajmniej w założeniu) tylko od tego co spada, nie od tego, co paruje...

Ja polecam bandita, ale to kawał żelastwa, a Ty widzę trochę chuchro jesteś (bez urazy

A co do pytania o zimowanie na dworze.. Ja bym się osobiście nie odważył. Są firmy, które zajmują się tego typu sprawami, mają ogrzewane hale i profesjonalnie Ci przetrzymają sprzęta. Jacyś znajomi z garażem może? Bo jednak ujemnej temp, nie pomogą na pewno, a pokrowiec chroni (przynajmniej w założeniu) tylko od tego co spada, nie od tego, co paruje...
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Więc szukamy sprzętu pomiędzy 8000-10000. Z tego co się rozglądałem po allegro, to bandita można za to dostać, cbr'ki są droższe, więc bardziej skłaniam się ku suzuki. Po drugie, mówiono mi też, że Bandit jest lepszy od cbr na pierwszy motocykl, chciałem zasięgnąć opinii szerszego grona osób
No nie należę do największych osób, ale co poradzić
Jeśli chodzi o zimę to właśnie czytałem, że można tylko trzeba go dobrze zabezpieczyć, dlatego pytam, jak to wygląda w praktyce.

Jeśli chodzi o zimę to właśnie czytałem, że można tylko trzeba go dobrze zabezpieczyć, dlatego pytam, jak to wygląda w praktyce.
- Mati_00
- Świeżak
No CBR (oczywiście w wersji F) demonem przesadnym nie jest, ale no jednak ma powyżej 100 km i wymusza typowo sportową pozycję. No i ma ładne plastiki, które trochę szkoda porysować... Jako pocieszenie, mogę Ci powiedzieć, że dużej masy nie czuć w czasie jazdy. Moje pierwsze moto - ZR-7S, które też do najlżejszych nie należy, prowadziło się w porządku, ale przy manewrach było już ciężej... Jeszcze możesz spróbować wałkowane w kółko 500tki, czyli GS, CB i ER. Jak ciągnie Cię do sportowych, to polecam gs500f
Za taką kasę jak masz znajdziesz coś ładnego.

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Tutaj: viewtopic.php?t=23218&start=60 9 post od góry masz zalety i wady GSa wg mnie.
Jakbyś miał jakieś pytania to wal
Jakbyś miał jakieś pytania to wal

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Przede wszystkim sprzęt <60 KM spokojnie wystarcza na jeden sezon zdobywania doświadczeń- chyba że lubisz przewagę doświadczeń z małymi szansami przetrwania- są dużo ciekawsze, ale to ryzyko...
Poniżej formularza jest link do takiego artykułu:
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
W tej kasie polecam jakieś zadbane Ducati (albo coś blisko i w dobrym stanie- GS/CB/CBF/ER6) + porządne ciuchy zapewniające komfort i bezpieczeństwo + kurs jazdy i jazdy doszkalające w szkole nastawionej na motocyklistów. Jeżeli nie ma takiej szkoły blisko, to zainwestuj w książeczkę "motocyklista doskonały".
Poniżej formularza jest link do takiego artykułu:
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
W tej kasie polecam jakieś zadbane Ducati (albo coś blisko i w dobrym stanie- GS/CB/CBF/ER6) + porządne ciuchy zapewniające komfort i bezpieczeństwo + kurs jazdy i jazdy doszkalające w szkole nastawionej na motocyklistów. Jeżeli nie ma takiej szkoły blisko, to zainwestuj w książeczkę "motocyklista doskonały".
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
Jeśli interesi Cię GS500F, to polecam:
http://vod.onet.pl/motocyklicznie,motoc ... cinek.html
(od 16:30 mniej więcej
)
http://vod.onet.pl/motocyklicznie,motoc ... cinek.html
(od 16:30 mniej więcej

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości