pierwszy motocykl..?
• Strona 1 z 1
pierwszy motocykl..?
witam
-doświadczenie motocykle brak, za dzieciaka motorynki komarki wski i teraz przejażdżka kolegi banditem 600. jedyne doświadczenie to C+E dwa lata nie wiem czy to istotne.
-wiek 24 lata waga 85kg wzrost 176
-jazda codzienna, weekendowa od czasu do czasu jakiÅ› dalszy wypad.
-motocykl plus ciuchy 11-12 tys zł.
-budżet utrzymania nie gra dużej roli.
fazer
bandit
plus co polecacie ? bo nie wiem sam co byłoby najlepsze dla mnie
z góry dzięki za odpowiedzi i rady
-doświadczenie motocykle brak, za dzieciaka motorynki komarki wski i teraz przejażdżka kolegi banditem 600. jedyne doświadczenie to C+E dwa lata nie wiem czy to istotne.
-wiek 24 lata waga 85kg wzrost 176
-jazda codzienna, weekendowa od czasu do czasu jakiÅ› dalszy wypad.
-motocykl plus ciuchy 11-12 tys zł.
-budżet utrzymania nie gra dużej roli.
fazer
bandit
plus co polecacie ? bo nie wiem sam co byłoby najlepsze dla mnie
z góry dzięki za odpowiedzi i rady
- kml325
- Świeżak
fazer ~95KM- wg mnie sporo za dużo jak na pierwszy motocykl.
bandit- 210kg na sucho, 78KM- za ciężki i za dużo mocy jak na pierwszy, choć lepszy wybór niż fazer.
Na Twoim miejscu poszukałbym słabszych i lżejszych sprzętów, ewentualnie przeznaczył kasę na kursy doszkalające i lepsze ciuchy.
To co bym polecał zawiera się tutaj: http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
bandit- 210kg na sucho, 78KM- za ciężki i za dużo mocy jak na pierwszy, choć lepszy wybór niż fazer.
Na Twoim miejscu poszukałbym słabszych i lżejszych sprzętów, ewentualnie przeznaczył kasę na kursy doszkalające i lepsze ciuchy.
To co bym polecał zawiera się tutaj: http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
moze bezwypadkowÄ… za twojego uzytkowania
Żeby nie bylo OT
zerknij na motocykle polecane na poczatek, czyli np CB 500, ER 5, GS 500 czy ER6
mniejsza pojemność to wcale nie zadna ujma, wbrew pozorom taka ,,figlarna" 500 rozpedza sie do setki w niecale 5 sek.
Żeby nie bylo OT
zerknij na motocykle polecane na poczatek, czyli np CB 500, ER 5, GS 500 czy ER6
mniejsza pojemność to wcale nie zadna ujma, wbrew pozorom taka ,,figlarna" 500 rozpedza sie do setki w niecale 5 sek.
- arktan
- Bywalec
Uwazam ze sobie poradzi z banditem. SV kumpel kupi na 1 i zaliczyl 2 szligy i na koniec wypadek dos powazny (w sumie nie z jego winy). Za to szlify. Moment obrotowy zblokwal mu 2 razy kolo z tego co pamietam.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Seba- a mój kumpel na SVce przez ostatnie 2 sezony nie zaliczył ani razu szlifa, choć moto kupił delikatnie zglebione. Inny przelatał ostatni sezon na bandicie też bez niespodzianek, jeszcze inny od dwóch sezonów ogarnia fazera i też żyje.
Jednak na dobry początek chyba faktycznie żadnego z ww bym nie polecił.
Jednak na dobry początek chyba faktycznie żadnego z ww bym nie polecił.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
sorry za OT
to, że sv-ką doprowadził do uślizgu / zablokowania koła to wynika z tego, że ludzie nie są świadomi cech silnika v
nadto (piszę z autopsji) każde moto traktuję jako pierwsze i nim wejdę w ruch uliczny traktuję nim kilka dni na ćwiczenie na bocznych drogach, gdzie natężenie ruchu jest dużo mniejsze
ale jak komuś kasy żal na paliwo celem spokojnego poćwiczenia, tylko od razu cyferblat i miasto, to na 99% jest łapaczem szlifa
to, że sv-ką doprowadził do uślizgu / zablokowania koła to wynika z tego, że ludzie nie są świadomi cech silnika v
nadto (piszę z autopsji) każde moto traktuję jako pierwsze i nim wejdę w ruch uliczny traktuję nim kilka dni na ćwiczenie na bocznych drogach, gdzie natężenie ruchu jest dużo mniejsze
ale jak komuś kasy żal na paliwo celem spokojnego poćwiczenia, tylko od razu cyferblat i miasto, to na 99% jest łapaczem szlifa
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość