Aprillia RS 50 extrema - problem z motorkiem.
• Strona 1 z 1
Aprillia RS 50 extrema - problem z motorkiem.
Witam, mam Aprillie RS 50 extreme i pojawił się dzisiaj taki problem :
Zaświeciła się kontrolka, że mało oleju, to pojechałem do sklepu, żeby kupić ponieważ w garażu już nie miałem. Wróciłem, wlałem olej i po upływie piętnastu minut pojechałem do miasta, podczas powrotu, przy dodawaniu gazu motorek tracił moc. Na początku lekko ale pod koniec do takiego stopnia, że aż gasł. Teraz, odpalając motor chodzi, ale gdy tylko dodam gazu, motor traci tak jakby moc, i po kilku razach gaśnie.
Proszę o pomoc i rady jak pozbyć się problemu.
Z góry dziękuję.
Zaświeciła się kontrolka, że mało oleju, to pojechałem do sklepu, żeby kupić ponieważ w garażu już nie miałem. Wróciłem, wlałem olej i po upływie piętnastu minut pojechałem do miasta, podczas powrotu, przy dodawaniu gazu motorek tracił moc. Na początku lekko ale pod koniec do takiego stopnia, że aż gasł. Teraz, odpalając motor chodzi, ale gdy tylko dodam gazu, motor traci tak jakby moc, i po kilku razach gaśnie.
Proszę o pomoc i rady jak pozbyć się problemu.
Z góry dziękuję.
- MATRIX195
- Świeżak
Ja bym sprawdził czy olej dostaje z dozownika do gaźnika ,wlałeś dopiero jak sie kończył i może zassało jakiś syf z dna .
Odłącz ten cienki wężyk co idzie do gaźnika i sprawdź czy jest w nim olej albo najprościej czy na koncu wydechu są ślady oleju ?
Po puszczeniu gazu jechał z takim samym oporem co wcześniej czy ciężej tak jakby go hamowało ?
Odłącz ten cienki wężyk co idzie do gaźnika i sprawdź czy jest w nim olej albo najprościej czy na koncu wydechu są ślady oleju ?
Po puszczeniu gazu jechał z takim samym oporem co wcześniej czy ciężej tak jakby go hamowało ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości