Wybór pierwszego poważniejszego "sprzęta"
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wybór pierwszego poważniejszego "sprzęta"
Witam wszystkich. Otóz zdecydowałem kupić sobie poważniejszy motor . Mysle nad hornetem/banditem ewentualnie fazer.
i odrazu zapewniam ze nie przesiadam sie ze skutera. W skrocie u mnie było tak: WSK / Yamaha DT 125/ kawasaki 250r/ suzuki gs500(juz brakuje mocy
). Więc tak
prosze Was o pomoc w wyborze "golasa". Drobny nie jestem 197cm 90kg .

-
Nepri - Świeżak
Hornet przynajmniej ten do którego się przymierzałem byl z '05 w sumie nawet bo krótkiej przejażdzce wydaje się ok. Własnie chodzi mi m.in. o żwawy motorek dość zwrotny i niezawodny. wiem brzmi jak ideał
ale mam nadzieje ze doradzicie.

Riders on the strom 

-
Nepri - Świeżak
Nepri napisał(a):W sumie ok. lecz nie wiem czy poradziłbym sobie z 900tką . Gabarytowo wydaje się spory.trzeba pojechać obejrzeć . Poczekam na opinie Braci Motocyklowej ^^
Jesli czujesz sie pewnie, posiadasz technike (potrafisz "zamknac" opone itp) to smialo bierz cos wiekszego - pamietaj, ze jesli potrafisz jezdzic to nie moc a glupota zrobi Ci krzywde

-
rossavu - Stały bywalec
rossavu masz racje ale 900 -.^ wydaje się dużo. Nie chcę żeby niemiłosiernie przednie koło wzosiło się ku niebiosom ^^. A hornet 600tka kolegi wydawał się bardzo przewidywalny w zakresie do 9-10tys. Pozniej był pazurek ... no cóż wymieniając te 3 czyli horneta/bandita/fazera możecie śmiało podawać swoje propozycje . Najlepiej naked'y przedział cenowy 10-12tys. a pojemnosciowo tak maxik z 750 bo chyba liczy sie to aby czuc sie pewnie i nieprzeliczyc sie no nie
?

Riders on the strom 

-
Nepri - Świeżak
Przy Twoich gabarytach myśl o dużym moto, byś nie wyglądał jak na psie! 900 jest na pewno mocniejsza niż 600 ,ale to nie jakiś wariat! W tym przedziale cenowym , ja brałbym Z1000,którego niestety nie bierzesz pod uwage 

- Shogun80
- Świeżak
hmm ciekawie widze siÄ™ zapowiada
@Shogun80 ta kawa z1000 ... nie brałem wcześniej pod uwagę ale wygląda fajnie ciekawe co z niezawodnościa itd. Może faktycznie ^^ nie zdawałem sobie sprawy że 600 to moze niemała pojemnosc ale chodzi o wygode jazdy. A jeżeli bede w miare ostrożnie sie poruszał to powiniem dać rade
To w takim razie prosze Panowie i Panie o propozycje moto :
NAKED
r.2000+
10-12tys.max
pojemnosc 750-1000 tylko coÅ› takiego wiecie
zeby człowiek miał szanse ogarnąc bo nie wiem jaka to bedzie roznica jak przesiade sie z gs'a

NAKED
r.2000+
10-12tys.max
pojemnosc 750-1000 tylko coÅ› takiego wiecie

Riders on the strom 

-
Nepri - Świeżak
teoretycznie nie musi to być naked . Lecz byłbym skłonny bardziej własnie do nakedów z racji ich niepowtarzalnego charakteru. A w rozbieranie moto z plastików po to żeby go dostosować nie bardzo mi się usmiecha.
Riders on the strom 

-
Nepri - Świeżak
sv-ki sÄ… w obu wersjach
masz jeszcze w opcji oba triple, też warto rozważyć
masz jeszcze w opcji oba triple, też warto rozważyć
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
ja gdybym szukał motocykla w tym przedziale cenowy i miałby to być naked to w pierwszej kolejności kupiłbym taki http://otomoto.pl/kawasaki-er-er-6-M2481342.html bo jest to świeży model i dwa gary są też tańsze w utrzymaniu ale dla ciebie chyba ciutmały. Jeśli szukasz czegoś bardziej klasycznego a przy tym tańszego w zakupie i trwałym piecem: http://moto.allegro.pl/kawasaki-zr7-zr- ... 50978.html Natomiast jeśli chcesz coś mocniejszego od pierwszej propozycji i coś nowszego pod względem wizualnym od drugiej to bierz Z750 http://moto.allegro.pl/kawasaki-z750-z- ... 26383.html Polecali ci Z1000 ale w tej kasie... ciężko będzie o dobrą sztukę
-
wm10589 - Świeżak

@pan_wiewiórka chodzi mi o dosyć dobre manewrowanie tj. parkingi "przepychanie" się miedzy samochodami itd
Riders on the strom 

-
Nepri - Świeżak
wm10589 napisał(a):ja gdybym szukał motocykla w tym przedziale cenowy i miałby to być naked to w pierwszej kolejności kupiłbym taki http://otomoto.pl/kawasaki-er-er-6-M2481342.html bo jest to świeży model i dwa gary są też tańsze w utrzymaniu ale dla ciebie chyba ciutmały
Ta kawa to jakiś "składak" rama, lagi i tarcze z modelu 2007, malowanie z 2008 (no chyba że moto całe malowane) a tylne kierunki i lusterka z 2009 (model po lifcie).
Jeśli chodzi o horneta to prędzej 900, bo 600 jest dość niska.
- skazi
- Świeżak
Nepri napisał(a): chodzi mi o dosyć dobre manewrowanie tj. parkingi "przepychanie" się miedzy samochodami itd
10% to moto - reszta to technika. Widzialem goscia, ktory chopperem przeciskal sie w korku z predkoscia swiatla, wygladlo to jakby mial zaraz wszystkim pourywac lusterka - az mi styd bylo

-
rossavu - Stały bywalec
jestem podobnego wzrostu do Ciebie i mały hornet wg mnie bardzo wygodny. Natomiast faktycznie trochę wyglądam na nim jak na psie bo jest zwyczajnie mały, natomiast tak jak wcześniej pisałem o komfort nie masz się co martwić. Przed zakupem sugerował bym zdjęcie baku pownieważ po ewentualnych "przygodach" grzbietowa rama pod bakiem się wygina.
Mz Etz 250\Honda Hornet 600
-
Jacek318 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość