Jaki skuter mam wybrac
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaki skuter mam wybrac
Jaki skuter najlepszy pod względem żywotności prędkości i mocy cena do ~8000 zł chce tylko i wyłącznie nowe moto o pojemności 50ccm.
- czekolada14_95
- Świeżak
Tyle kasy za 50ccm
Lepiej kup jakiś za 3000 zł a potem zrób prawko .
Nigdy bym tyle nie dał za skuter , wjedziesz na jakąś dziurawą drogę albo taką z kostki nawet to trzęsie jak sam skur****n , po za tym automat nie daje tyle frajdy co manual .
Mam skuterek yamaha z dobrym-sprawnym zawieszeniem (co prawda koła 10") i drugi motor enduro więc mam porównanie -na skuterze plomby wypadają z zębów na polskich drogach a na enduro jest Lux
przemyśl to wszystko .

Lepiej kup jakiś za 3000 zł a potem zrób prawko .
Nigdy bym tyle nie dał za skuter , wjedziesz na jakąś dziurawą drogę albo taką z kostki nawet to trzęsie jak sam skur****n , po za tym automat nie daje tyle frajdy co manual .
Mam skuterek yamaha z dobrym-sprawnym zawieszeniem (co prawda koła 10") i drugi motor enduro więc mam porównanie -na skuterze plomby wypadają z zębów na polskich drogach a na enduro jest Lux

Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
ale kupi nówki i jeździ kilka lat bez problemowo
nie kazdy musi co roku wymieniac na mocniejszy sprzęt. a taki skuter słuzył by latami. druga sprawa - zawieszenie zalezy od modelu
ja np miałem akurat jedno z mniej udanych zawieszen w piaggio, mówiąc o przodzie, bo tył miał bardzo komfortowy i nie miałem problemów z jazda po dziurach 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- czekolada14_95
- Świeżak
czekolada14_95 napisał(a):jestem laska wątpie ze dam rade na manualu ;/
czy to znaczy, że nóg nie masz?
słusznie proponuja manual, bedzie to potem wyjście do wyzszych pojemnosci
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
skoro nie jestes pewna tego. faktycznie lepiej jest na początku kupic cos automatycznego. nie chodzi o to że sie nie nauczysz, bo z dobrym nauczycielem mysle że szybko bys opanowała o co chodzi. jednak raz że dla wygody lepszy jest automat, dwa że z początku jak ktos nie jest przyzwyczajony do manuala robi mase błędów i czuje sie zagubiony zwłaszcza jak lata sie w wiekszym miescie, i nie wiadomo jaki bieg itp itd. pod tym względem skuterek wygrywa.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale frajdy to nie odkupi:)
No i co, że jesteś laską? chyba mózg i nogi też masz? my penisem nie zmieniamy biegów xD.
Heniu - dzida i się nauczy, a nie tam nauczyciel:) Nie przyzwyczajony do manuala? to jak się nauczy skoro na nim nie będzie jeździła?
Sama zdecyduj czy chcesz zabawe i trochę wprawy w zmianie biegów do większych maszyn czy tylko odkręcić i jechać:)
No i co, że jesteś laską? chyba mózg i nogi też masz? my penisem nie zmieniamy biegów xD.
Heniu - dzida i się nauczy, a nie tam nauczyciel:) Nie przyzwyczajony do manuala? to jak się nauczy skoro na nim nie będzie jeździła?
Sama zdecyduj czy chcesz zabawe i trochę wprawy w zmianie biegów do większych maszyn czy tylko odkręcić i jechać:)
- magik2208
- Bywalec
ale pomysl jak dziewczyna. ty jestes niwyzytym młodzieńcem i tylko pałowanie biegami ci w głowie... lasce raczej chodzi o to żeby pojazd ładnie wyglądał, nie psuł sie, i ma słuzyc do smigania, i przemieszczania sie z pkt A do pkt B. i wygodniejszym do tego celu jest skuterek
prostszy w obsłudze, jak w miare nowy to na długo bezawaryjny. mi np bardzo wygodnie sie jeździło po miescie skuterem. chodzi tu o czystą wygode
nie ma co zawsze patrzec na osiągi itp. choć wiem że w waszym wieku parametrami cechującymi pojazdo to V max i moc... i aby szybciej
nie kazdemu to jest do szczęscia potrzebne 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Heniu zależy od laski, bo niedawno nawet pisała jakaś o moto w teren więc chyba nie chodziło o przemieszczanie się z punktu do punktu:)
Tak więc niech sama autorka się wypowie czego oczekuje a nie się zasłania stwierdzeniami, że nie ogarnie, bo wiem, że o ile ma IQ powyżej 60 to ogarnie:P
Poza tym mam 16 lat, asfaltu nie stawie, służy jako dojazdówka i jakoś prędkość mam w D**, moc się liczy, no i ciężko by było w terenie skuterkiem śmigać:P
Tak więc niech sama autorka się wypowie czego oczekuje a nie się zasłania stwierdzeniami, że nie ogarnie, bo wiem, że o ile ma IQ powyżej 60 to ogarnie:P
Poza tym mam 16 lat, asfaltu nie stawie, służy jako dojazdówka i jakoś prędkość mam w D**, moc się liczy, no i ciężko by było w terenie skuterkiem śmigać:P
- magik2208
- Bywalec
chce cos na czym sie bede przemieszczac z punktu a do punktu b i również cos do zabawy pośmigania i do poszpanowania ale naprawde to moj pierwszy motorek i strasznie sie boje ze sobie nie poradze na manualu
- czekolada14_95
- Świeżak
no to pod wzgledem mocy i maksymalnej predkosci co polecacie w manualu ? w sumie mi sie spodobał cpi gtr
i automat ^^ hehe nie wiem boje sie jakos tego przerzucania biegów pożycze moze cos narazie i poprosze kogos zeby mnie nauczył moze mi sie spodoba
)

- czekolada14_95
- Świeżak
dokładnie najpierw sie naucz. i sama oceń. z doswiadczenia wiem że na początek dla kobiety jednak lepszy jest automacik. oczywiscie niektórzy lubia manuale... wiec nie to że wciskam. ale po prostu do zapoznania sie z ogólna jazdą na moto skuter jest wg mnie odpowiedniejszy 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- czekolada14_95
- Świeżak
Najpierw to się przejedź skuterem i manualem, wtedy stwierdzisz czego chcesz:)
Ogólnie CPI niczego sobie jako firma, pamiętam, że któreś miały kopie am6, a pomimo to kręciły dość spore przebiegi, więc kopia ale materiały niczego sobie:)
Patrząc na specyfikacje to trochę słaby, bo 5NM i 6KM, ale skuter to norma, trochę inaczej liczby plasują się w manualach, np AM6 bodajże ma seryjny 7KM i 12NM. Gaźnik 19mm, wydech sportowy i raczej można dodać sobie po dwie cyferki:)
Tak więc jesteś dziewczyną, każdy z chęcią Ci użyczy moto, pojedź skuterem, później manualem i stwiedzisz czego chcesz:)
Tylko jak z 50cc to tylko derbi i am6, bo reszta nie jedzie i na starcie siÄ™ zrazisz:P
Ogólnie CPI niczego sobie jako firma, pamiętam, że któreś miały kopie am6, a pomimo to kręciły dość spore przebiegi, więc kopia ale materiały niczego sobie:)
Patrząc na specyfikacje to trochę słaby, bo 5NM i 6KM, ale skuter to norma, trochę inaczej liczby plasują się w manualach, np AM6 bodajże ma seryjny 7KM i 12NM. Gaźnik 19mm, wydech sportowy i raczej można dodać sobie po dwie cyferki:)
Tak więc jesteś dziewczyną, każdy z chęcią Ci użyczy moto, pojedź skuterem, później manualem i stwiedzisz czego chcesz:)
Tylko jak z 50cc to tylko derbi i am6, bo reszta nie jedzie i na starcie siÄ™ zrazisz:P
- magik2208
- Bywalec
skuterkiem juz jezdziłam jeszcze tylko czyms z manualem i sie zdecyduje. Dziekuje bardzo za pomoc napisze jeszcze jak bede juz wiedziała co i jak
)

- czekolada14_95
- Świeżak
6KM w seryjnym automacie 50ccm? Mało realne. Jak skuter będzie miał 4,5 KM to już będzie ok. Co do marki CPI to są te tak zwane "lepsze chinole", z czym, że GTR ponoć jest dobrze dopracowany i nie powinno być z nim większych problemów. Ja jednak dalej polecał bym manuala. Ewentualnie sprawdź jeszcze Gilere DNA (automat). Naprawdę nie bój się wrzucania biegów, bo nic się nie stanie, nawet jak źle wrzucisz.
- Sniper075
- Świeżak
Gilera DNA juz dawno wyszła z produkci gdzies 2006-2007 ja bym wolała jednak cos nowego lub 2008 -2010
- czekolada14_95
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości