Xs400 xs650 cafe racer Pytania.....
• Strona 1 z 1
Xs400 xs650 cafe racer Pytania.....
Witam serdecznie.
Mam na imię Paweł od dziecka "siedzę" w motocyklach...był simson, TM, Husquarna, Honda, i jeszcze wiele innych których juz nie pamiętam.....ale lat przybywa i trzeba ....zwolnić a więc:
Przymierzam się do złożenia motocykla cafe racera na bazie wyżej wymienionych xs400 lub xs650 z lat '78-'82. Teraz kilka pytań:
Czy myślicie że te maszyny nadają się do takiego przedsięwzięcia?
Od czego zastosować koła aby były szprychowane i najlepiej z bębnem hamulcowym z tyłu?
Gdzie mozna kupić taką oponę jak na zdjęciu tylko z białymi rantami???
Czy istnieje katalog z częściami motocyklowymi taki uniwersalny( kiedyś miałem zdaje się Larsona)
Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi więc za wszystkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczny.(PIFKO)
PS dzięki za przypomnienie o regulaminie
Mam na imię Paweł od dziecka "siedzę" w motocyklach...był simson, TM, Husquarna, Honda, i jeszcze wiele innych których juz nie pamiętam.....ale lat przybywa i trzeba ....zwolnić a więc:
Przymierzam się do złożenia motocykla cafe racera na bazie wyżej wymienionych xs400 lub xs650 z lat '78-'82. Teraz kilka pytań:
Czy myślicie że te maszyny nadają się do takiego przedsięwzięcia?
Od czego zastosować koła aby były szprychowane i najlepiej z bębnem hamulcowym z tyłu?
Gdzie mozna kupić taką oponę jak na zdjęciu tylko z białymi rantami???
Czy istnieje katalog z częściami motocyklowymi taki uniwersalny( kiedyś miałem zdaje się Larsona)
Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi więc za wszystkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczny.(PIFKO)
PS dzięki za przypomnienie o regulaminie

- Załączniki
-
- oponka
- opona.jpg (129.16 KiB) PrzeglÄ…dane 3556 razy
Ostatnio edytowano 4/2/2011, 20:36 przez gania, łącznie edytowano 1 raz
- gania
- Świeżak
-
mrówa - Świeżak
Re: Xs400 xs650 cafe racer Pytania.....
ja bym szedł bardziej w 650.. jednak zawsze troche więcej mocy, tymbardziej że to leciwe sprzętygania napisał(a):cafe racera na bazie wyżej wymienionych xs400 lub xs650 z lat '78-'82.
gania napisał(a):Czy myślicie że te maszyny nadają się do takiego przedsięwzięcia?
Myśle, że tak, tymbardziej, że w necie nie brakuje cafe racerów na bazie tych moto...
gania napisał(a):Gdzie mozna kupić taką oponę jak na zdjęciu tylko z białymi rantami???
Najlepiej w sklepie z oponami, poszukaj w necie.. ceny są spoko, a przesyłka z reguły darmowa, patrz na wymiar odpowiedni do moto i o duuuuży profil. ewentualnie allegro, tam też może coś znajdziesz..
gania napisał(a):Czy istnieje katalog z częściami motocyklowymi taki uniwersalny( kiedyś miałem zdaje się Larsona)
jak miałeś to pewnie istnieje. poszukaj na stronie Larsona może bedzie jakis świeży katalog. możesz też popytać na jakimś forum dotyczącym cafe racerów, kogoś kto bardziej sie zna na takich operacjach.. czasem też warto wyskoczyc na giełde - mozna spotkać naprawde nietypowe gadzety.
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
senekkorzenna napisał(a):Może masz już ramę ,silnik itp.
gania napisał(a):Przymierzam się do złożenia motocykla cafe racera na bazie wyżej wymienionych xs400 lub xs650 z lat '78-'82.
no jak myślisz ?

Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
-
gruby19 - Stały bywalec
Witam kolegów ponownie.
Tak jak mój przedmówca zaznaczył przymierzam się do zrobienia. już chyba postanowiłem że zbuduję moto na bazie yamahy xs400 2a2 jeżeli chodzi o koła to bede wdzięczny za kontakt do kogos.
Właśnie rozmawiam z gościem będę brał od niego "złom" yamahy wszystko bez silnika jest i wtedy się zacznie....
A co myślicie o cafe racerach z przodami(widelec tarcze itp) np YamahyR1 bo z tyłu koniecznie beben hamulcowy.
Tak jak mój przedmówca zaznaczył przymierzam się do zrobienia. już chyba postanowiłem że zbuduję moto na bazie yamahy xs400 2a2 jeżeli chodzi o koła to bede wdzięczny za kontakt do kogos.
Właśnie rozmawiam z gościem będę brał od niego "złom" yamahy wszystko bez silnika jest i wtedy się zacznie....

A co myślicie o cafe racerach z przodami(widelec tarcze itp) np YamahyR1 bo z tyłu koniecznie beben hamulcowy.
- gania
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości