Awaria mojej ER5 PROSZE pomózcie!!!!!!
• Strona 1 z 1
Awaria mojej ER5 PROSZE pomózcie!!!!!!
Jeźdze na Kawasaki ER5(97r-28000km) zrobilem tego dnia ze 20km, zatrzymalem sie u znajomych na 30min, silnik był cieply jeszcze to wiec bez ssania odpalic chcialem (zawsze lapał odrazu)po ok.3sekundach krecenia rozrusznikiem cos chrubotło w silniku i go nieodpalilem, poczekałem z 10min przeprowadzilem go kawałek na luzie i znowu zakreciłem to nic niechrubotało w nim tylko poprostu niechcial odpalic jakby iskry świece nipodawały(mysle zalane świece bo zaden z 2 garów niełapał) odczekałem z poł godziny i znowu zakreciłem i znowu trzymałem go 3 razy po ok.2-3sek i nic. Zaczeło mi smierdziec benzyną wiec luklem na silnik, niezobaczylem wycieków zadnych, przeprowadzilem go kawałek przechyliłem a tu sie paliwko wylało gdzies na wysokosci filtra powietrza, rozebralem owiewki , dostałem sie do filtra powietrza-wyjmuje go a on cały przesiąkniety paliwem a w miejcu gdzie filter tkwił (tzn pod filtrem w wgłebieniu to zmiescila sie chyba szklanka paliwa i sie ta luka tam zapełniła i dlatego przelewało sie i cieklo pod niego) No to se mysle niedosc ze cos w silniku chrubotło to jeszcze gażniki sie poje..... . wysuszylem filtr paliwa wybrałem z wgłebienia paliwo, odkreciłem kranik na rezerwe i znowu zakreciłem rozrusznikiem, po okolo 2 sek pracy rozrusznika znowu cos walło w silnku (to wygladało tak jakby bieg wpadywal ale probowalem również ze sprzeglem)
Noi niewiem co mam zrobic, mechanicy terminy mają zapakowane na full a ja mam moto od 3 tyg(700km juz zrobilwm) i dobrze go eksploatuje(wymieniłem olej, filtr oleju, powietrza byl niedawno przez poprzednika wymieniany). Prosze pomówżcie bo sezon sie zaczyn aa mi moto posluszenstwa odmówiło
((((
Noi niewiem co mam zrobic, mechanicy terminy mają zapakowane na full a ja mam moto od 3 tyg(700km juz zrobilwm) i dobrze go eksploatuje(wymieniłem olej, filtr oleju, powietrza byl niedawno przez poprzednika wymieniany). Prosze pomówżcie bo sezon sie zaczyn aa mi moto posluszenstwa odmówiło

- xxlukasxx
- Świeżak
no to stary , trzepnie Cie po kieszeni ta naprawka...
wyrazy wspolczucia..
nie martw sie ,nie tylko ty masz przygody z moto.
Ja ostatnio mialem slizga i 500 zl poszlo sie j...ć.
To jest wkalkulowane w ten zawod ;d
wyrazy wspolczucia..
nie martw sie ,nie tylko ty masz przygody z moto.
Ja ostatnio mialem slizga i 500 zl poszlo sie j...ć.
To jest wkalkulowane w ten zawod ;d
suzuki GSX 750F 1996r
-
marcinoo28 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości