Zobacz wątek - Awaria mojej ER5 PROSZE pomózcie!!!!!!
NAS Analytics TAG

Awaria mojej ER5 PROSZE pomózcie!!!!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Awaria mojej ER5 PROSZE pomózcie!!!!!!

Postprzez xxlukasxx » 25/3/2007, 19:48

Jeźdze na Kawasaki ER5(97r-28000km) zrobilem tego dnia ze 20km, zatrzymalem sie u znajomych na 30min, silnik był cieply jeszcze to wiec bez ssania odpalic chcialem (zawsze lapał odrazu)po ok.3sekundach krecenia rozrusznikiem cos chrubotło w silniku i go nieodpalilem, poczekałem z 10min przeprowadzilem go kawałek na luzie i znowu zakreciłem to nic niechrubotało w nim tylko poprostu niechcial odpalic jakby iskry świece nipodawały(mysle zalane świece bo zaden z 2 garów niełapał) odczekałem z poł godziny i znowu zakreciłem i znowu trzymałem go 3 razy po ok.2-3sek i nic. Zaczeło mi smierdziec benzyną wiec luklem na silnik, niezobaczylem wycieków zadnych, przeprowadzilem go kawałek przechyliłem a tu sie paliwko wylało gdzies na wysokosci filtra powietrza, rozebralem owiewki , dostałem sie do filtra powietrza-wyjmuje go a on cały przesiąkniety paliwem a w miejcu gdzie filter tkwił (tzn pod filtrem w wgłebieniu to zmiescila sie chyba szklanka paliwa i sie ta luka tam zapełniła i dlatego przelewało sie i cieklo pod niego) No to se mysle niedosc ze cos w silniku chrubotło to jeszcze gażniki sie poje..... . wysuszylem filtr paliwa wybrałem z wgłebienia paliwo, odkreciłem kranik na rezerwe i znowu zakreciłem rozrusznikiem, po okolo 2 sek pracy rozrusznika znowu cos walło w silnku (to wygladało tak jakby bieg wpadywal ale probowalem również ze sprzeglem)
Noi niewiem co mam zrobic, mechanicy terminy mają zapakowane na full a ja mam moto od 3 tyg(700km juz zrobilwm) i dobrze go eksploatuje(wymieniłem olej, filtr oleju, powietrza byl niedawno przez poprzednika wymieniany). Prosze pomówżcie bo sezon sie zaczyn aa mi moto posluszenstwa odmówiło :(((((
xxlukasxx
Świeżak

Postprzez xxlukasxx » 26/3/2007, 05:51

przepraszam ze "zasmieciłem" ten dział moim tematem, podpowiedzcie mi cos to później postaram sie zrobic porządek. :wink:
xxlukasxx
Świeżak

Postprzez marcinoo28 » 26/3/2007, 10:57

no to stary , trzepnie Cie po kieszeni ta naprawka...
wyrazy wspolczucia..
nie martw sie ,nie tylko ty masz przygody z moto.
Ja ostatnio mialem slizga i 500 zl poszlo sie j...ć.
To jest wkalkulowane w ten zawod ;d
suzuki GSX 750F 1996r
marcinoo28
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê