Potrzebny dobry tani i zaufanego mechaika am6 2sów dt50
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Potrzebny dobry tani i zaufanego mechaika am6 2sów dt50
HELP!
Szukam mechanika na terenie trójmiasta Silnik am6 tani dobry i zaufany (i nie chodzi mi o serwis yamachy
Motocykl odpala przejechałem się na orlen zalałem wachy pojechałem może 100m zgasł ;//Próbowałem na pych nic na kopa odpalał może na 2-3 sec i było słychać jakby powietrze wywalało ze środka Nic sam nie zdziałam i Pchanko do domciu. To nie 1 raz pojerzdżę zgaszę, pojadę kawałek i problem POMOCY A mam też problem ponieważ elektryczny licznik pokazuje obroty podświetla wszystko ok ale NIE POKAZUJE PRĘDKOŚCI co robić
Szukam mechanika na terenie trójmiasta Silnik am6 tani dobry i zaufany (i nie chodzi mi o serwis yamachy
Motocykl odpala przejechałem się na orlen zalałem wachy pojechałem może 100m zgasł ;//Próbowałem na pych nic na kopa odpalał może na 2-3 sec i było słychać jakby powietrze wywalało ze środka Nic sam nie zdziałam i Pchanko do domciu. To nie 1 raz pojerzdżę zgaszę, pojadę kawałek i problem POMOCY A mam też problem ponieważ elektryczny licznik pokazuje obroty podświetla wszystko ok ale NIE POKAZUJE PRĘDKOŚCI co robić
- Załączniki
-
- 123 .jpg.jpeg (152.29 KiB) PrzeglÄ…dane 3221 razy
-
- 123 .jpg.jpeg (152.29 KiB) PrzeglÄ…dane 3230 razy
Ostatnio edytowano 14/11/2010, 09:50 przez krzysiekDT50, łącznie edytowano 2 razy
- krzysiekDT50
- Świeżak
- krzysiekDT50
- Świeżak
Uzywaj opcji edytuj,
wymień swiece na nową, wyszyśc filtr powietrza,
jak dalej nic to niech ktos troche oblatany wyczyści ci gażnik i go wyreguluje.
PS zawsze lejesdz na orlenie ?
ja jak mnie pare rezy przypililo ze mysialem zalac czy na orlenie czy na shelu/statoilu to potem musialem sie odpychac z pod swiatel bo nie chciala jechac
wymień swiece na nową, wyszyśc filtr powietrza,
jak dalej nic to niech ktos troche oblatany wyczyści ci gażnik i go wyreguluje.
PS zawsze lejesdz na orlenie ?
ja jak mnie pare rezy przypililo ze mysialem zalac czy na orlenie czy na shelu/statoilu to potem musialem sie odpychac z pod swiatel bo nie chciala jechac
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Zmieniłem świece na NGK BR9ES a filtr wymieniłem na oryginalny malossi ;/
Ostatnio edytowano 13/11/2010, 23:03 przez krzysiekDT50, łącznie edytowano 1 raz
- krzysiekDT50
- Świeżak
A z tą wachą miałem taki problem ze swoim zippem Tankuje tylko na orlenie i zawsze pcham do domu nie wiem co jest z tym 

- krzysiekDT50
- Świeżak
EDYTUJ POSTY
nie tankuj na orlenie,
ja polecam bp albo petrochemie płock
nie tankuj na orlenie,
ja polecam bp albo petrochemie płock
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Spróbuje
Dzięki za porady a nie orientujesz sie z licznikiem
A gaznik juz mam wyczyszczony ale wymienie go na stage6 21 mm 

- krzysiekDT50
- Świeżak
moze masz albo cos ze slimakiem w kole ze ci nie liczy
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Jak elektryczny to jakiś czujnik musi być ale nie wiem jak to wygląda pewnie coś podobnego jak czujnik z magnesem w rowerze .
Ja zawsze leje na orlenie i nie mam problemów na innych stacjach paliwo lepsze ?
Nie wymieniaj gaźnika ja tez mam 50ccm am6 i kupiłem Tec-a 17,5mm z mielocha i dławi sie na średnich obrotach byłem w serwisie zmienili mi dysze na większą i było trochę lepiej ale raz lepiej chodził raz gorzej czasem problem z odpaleniem i dziura w obrotach a obroty nie wiele większe i tylko troche na wyższych mocniejszy nie polecam !
Gaźnik sprzedaje i nic nie kombinuje z gaźnikiem zostaje oryginalny 12mm przynajmniej normalnie chodzi i pali ok 4L .
Ja zawsze leje na orlenie i nie mam problemów na innych stacjach paliwo lepsze ?
Nie wymieniaj gaźnika ja tez mam 50ccm am6 i kupiłem Tec-a 17,5mm z mielocha i dławi sie na średnich obrotach byłem w serwisie zmienili mi dysze na większą i było trochę lepiej ale raz lepiej chodził raz gorzej czasem problem z odpaleniem i dziura w obrotach a obroty nie wiele większe i tylko troche na wyższych mocniejszy nie polecam !
Gaźnik sprzedaje i nic nie kombinuje z gaźnikiem zostaje oryginalny 12mm przynajmniej normalnie chodzi i pali ok 4L .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Ale cylek też wymienię na 90 cm >? I tu dylemat najpierw gaźnik czy cylinder ? Ja mam straszną dziurę na niskich obrotach Trzeba ciągnąć manetkę żeby jechać
PS; Mam czujnik nie ślimaka ;/
PS; Mam czujnik nie ślimaka ;/
- krzysiekDT50
- Świeżak
- krzysiekDT50
- Świeżak
Co ma zapłon do tego ? na mniejszym -oryginalnym gaźniku dobrze chodzi .
Co do twojego tuningu sam gaźnik i cylinder to nie wszystko ,jak masz nie blokowany wydech to może i będzie mocniejszy ale długo nim nie pojeździsz
musisz dać wzmocniony wał do takiej pojemności ...no chyba że chcesz dotrzeć tą 90tke jeszcze trochę pojeździć i sprzedać .
Co do twojego tuningu sam gaźnik i cylinder to nie wszystko ,jak masz nie blokowany wydech to może i będzie mocniejszy ale długo nim nie pojeździsz
musisz dać wzmocniony wał do takiej pojemności ...no chyba że chcesz dotrzeć tą 90tke jeszcze trochę pojeździć i sprzedać .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Panowie sorki ale odbiegamy od tematu ja szukam zródła problemu poniewaz dzisiaj Odpalałem go na pych i tylko powietrze mi waliło z tłumika jak nie zapłon to co >>??
- krzysiekDT50
- Świeżak
jak tylko powietrze to ci nie spalala paliwa
ja mysle ze to fajka ci padla
ja mysle ze to fajka ci padla
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Krzysiekdt50 > Ty już tu o tuningu to myślałem ze naprawiłeś
Takich sprzętów się nie odpala na pych to nie komar , jak nie odpali z kopki to na pych raczej też nie ...
Sprawdź świece czy ma iskrę i czy po próbach odpalenia jest mokra ?
Naciskając na kopkę tak samo ciężko chodzi jak był sprawny czy lżej ?
Jak lżej to mogły paść pierścienie .
Tam się nie przestawia zapłon to nie komar
O co dokładnie chodzi z tym powietrzem ?
Najbardziej powietrze słychać jak syczy gdy się odłączy filtr powietrza nie masz pękniętego węza od air boxa do gaźnika ?

Takich sprzętów się nie odpala na pych to nie komar , jak nie odpali z kopki to na pych raczej też nie ...
Sprawdź świece czy ma iskrę i czy po próbach odpalenia jest mokra ?
Naciskając na kopkę tak samo ciężko chodzi jak był sprawny czy lżej ?
Jak lżej to mogły paść pierścienie .
Tam się nie przestawia zapłon to nie komar

odpalał może na 2-3 sec i było słychać jakby powietrze wywalało ze środka
O co dokładnie chodzi z tym powietrzem ?
Najbardziej powietrze słychać jak syczy gdy się odłączy filtr powietrza nie masz pękniętego węza od air boxa do gaźnika ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
- krzysiekDT50
- Świeżak
- krzysiekDT50
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości