oddawanie mocy R1 05
• Strona 1 z 1
oddawanie mocy R1 05
Witam.Od niedawna jestem posiadaczem R1 05r i zaniepokoiło mnie oddawanie mocy na 1 biegu.Moto przy niskich obrotach niczym nie zachwyca(wiem ten typ tak ma) ale w przedziale 6-7tyś obr. na chwilę się przydusza a potem z lekkim "jękiem" i nierówną pracą obrotomierza przyśpiesza.Proszę o pomoc czy jest to normalne zjawisko czy może jest to wina opony(stan średni) lub sprzęgła?/? pozdr mlody_zx
P.S.Proszę również o info jakie jest prawidłowe ciśnienie opon w tym motocyklu oraz jakie są objawy "padniętego" sprzęgła?
P.S.Proszę również o info jakie jest prawidłowe ciśnienie opon w tym motocyklu oraz jakie są objawy "padniętego" sprzęgła?
- mlody_zx
- Świeżak
na pierwszym biegu gwałtowne odkręcenie manetki to nawet moja kawa przy 750 ccm powoduje uślizg kola, więc jest to prawdopodobne, ale nie pokoi mnie te przyduszanie i jęki tego nie powinno być na pewno opisz to dokladniej.
slizgające sie sprzęgło=> odkręcasz gaz obroty motocykla rosną ale nie przyśpiesza po prostu moc silnika nie jest odpowiednio przenoszona na łańcuch najlepiej sprawdz to na jakimś wyższym biegu 3 może 4
slizgające sie sprzęgło=> odkręcasz gaz obroty motocykla rosną ale nie przyśpiesza po prostu moc silnika nie jest odpowiednio przenoszona na łańcuch najlepiej sprawdz to na jakimś wyższym biegu 3 może 4
- radziu88
- Świeżak
tak to jest jak sie kupuje litra na pierwsze moto.....
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości