Cheack Engine Triumph TT 600...
• Strona 1 z 1
Cheack Engine Triumph TT 600...
Witam
Jestem nowy na forum i odrazu potrzebuje waszej pomocy... Tydzień temu zakupiłem Triumpha TT 600 2000r. Dziś zabrakło mi paliwa i parę razy próbowałem go odpalić bo do stacji miałem 400 metrów... Zatankowałem, odpaliłem i zaświeciła się kontrolka "cheack engine". Motor jeździ jak jeździł ale nie moge w żaden sposób poradzić sobie z ta kontrolką...
Miał może ktoś już taki problem lub wie jak sobie z nim poradzić?? POZDRAWIAM
Jestem nowy na forum i odrazu potrzebuje waszej pomocy... Tydzień temu zakupiłem Triumpha TT 600 2000r. Dziś zabrakło mi paliwa i parę razy próbowałem go odpalić bo do stacji miałem 400 metrów... Zatankowałem, odpaliłem i zaświeciła się kontrolka "cheack engine". Motor jeździ jak jeździł ale nie moge w żaden sposób poradzić sobie z ta kontrolką...
Miał może ktoś już taki problem lub wie jak sobie z nim poradzić?? POZDRAWIAM
- FenomenFX
- Świeżak
Cześć,
Nie wiem jak jest dokładnie w tt600. W 955i jest taka opcja że jak komputer złapie błąd, to kontrolka check engine gaśnie dopiero po bodajże 20 odpaleniu silnika bez odnotowania błędu.
Podejrzewam że w Twoim przypadku było tak:
-próbowałeś odpalić moto na sucho
-jakiś tam czujnik złapał pewnie awarię pompy lub innego elementu układu paliwowego, może brak ciśnienia w układzie - trudno powiedzieć
U mnie po zdjęciu baku i przekręceniu zapłonu - kontrolka się świeci po czym po kilkunastu odpaleniach sama gaśnie (chyba po 20 jak wcześniej pisałem).
Reasumując: Spokojnie; jak moto chodzi bez ubytku mocy to nie ma się czym przejmować, powinno być ok.
Nie wiem jak jest dokładnie w tt600. W 955i jest taka opcja że jak komputer złapie błąd, to kontrolka check engine gaśnie dopiero po bodajże 20 odpaleniu silnika bez odnotowania błędu.
Podejrzewam że w Twoim przypadku było tak:
-próbowałeś odpalić moto na sucho
-jakiś tam czujnik złapał pewnie awarię pompy lub innego elementu układu paliwowego, może brak ciśnienia w układzie - trudno powiedzieć
U mnie po zdjęciu baku i przekręceniu zapłonu - kontrolka się świeci po czym po kilkunastu odpaleniach sama gaśnie (chyba po 20 jak wcześniej pisałem).
Reasumując: Spokojnie; jak moto chodzi bez ubytku mocy to nie ma się czym przejmować, powinno być ok.
...jak mawiał Sofronow.
-
igor_z1 - Świeżak
Próbowałem nawet z odłączaniem akumulatora, że niby ma sie komputer zresetować ale nic to nie pomogło...
Zobaczymy jutro czy faktycznie za 20 razem zgaśnie
W każdym razie dzięki za odpowiedz
Pozdrawiam
Zobaczymy jutro czy faktycznie za 20 razem zgaśnie

W każdym razie dzięki za odpowiedz

Triumph TT 600 aktualnie... marzenia o Daytona 675
- FenomenFX
- Świeżak
U mnie w Speed Triple pewnego razu świeciła też się ta kontrolka jak odpinałem zegary, ale po kilku dniach sama zgasła. U ciebie pewnie też zgaśnie.
-
dominik528 - Świeżak
No tez mam ten sam problem, w swiezo kupionym. Sprzedajacy twierdzl ze swiece do wymiany. Motocykl jezdzi tak jak powinien ale z drugiej strony nie mam porownania do niczego bo to moj pierwszy motocykl ale wydaje mi sie ze tak powinien ten motocykl jechac. Odpalen musialo byc wiecej niz 20 bo gosc mowil ze jezdzil tak caly poprzedni sezon i nic sie nie dzialo kontrolka sie pali i tyle
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
części do TT600 z pewnego źródła:
http://allegro.pl/triumph-tt-600-na-cze ... 81639.html
Żeby odczytać kody błędu potrzebne jest urządzenie diagnostyczne (na razie ASO Triumph) inter-motors.
http://allegro.pl/triumph-tt-600-na-cze ... 81639.html
Żeby odczytać kody błędu potrzebne jest urządzenie diagnostyczne (na razie ASO Triumph) inter-motors.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Dzięki Raczek
był już kiedyś na allegro ten triumph ale później zniknął. Ja to głównie plastikami zainteresowany jestem:-) Reszta na szczęście bez zarzutu

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości