badania lekarski
• Strona 1 z 1
badania lekarski
pytałem sie juz na forum prawko.pl ale dostalem dziwna odpowiedz dlatego pytam sie i tu. Bedac u lekarza zrobiłem sobie badania na kat A i B, dostalem bezterminowo. Prawko B zrobilem a na A jakos nie mialem czasu i tu mam pytanie przez jaki czas te badanie jest wazne czy np. za jakis czas moge pojsc na kurs na tych samych badaniach czy po jakims okresie one traca waznosc jezeli nie rozpoczne kursu?
- poczatkujacy92
- Świeżak
musisz ponowić badanie
wynik badania jest dopinany do dokumentacji kursanta
wynik badania jest dopinany do dokumentacji kursanta
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
no wlasnie z tego co słyszalem to mozna wziasc odpis tych badan z urzedu i to powinno wystarczyc ale nie jestem pewien
- poczatkujacy92
- Świeżak
vvito, zaświadczenie miałeś dołączone do dokumentów, więc nie musiałeś powtarzać badania
lekarskiego
lekarskiego
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ja jak szukalem szkoly na A do wiadywałem się od razu o badania bo kończą mi się za rok i właśnie od wielu instruktorów otrzymałem info że jeśli mam B bezterminowe to wystarczy wziąść odpis z UM i to wystarcza w 100 %
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- SteanV8
- Świeżak
aby uniknąć dalszej jałowej debaty
oficjalna strona word w elblagu, gdzie wyraźnie jest napsane jakie dokumenty się składa
http://www.word.elblag.pl/e04.php
mowa jest wyraźnie o orzeczeniu a nie o odpisie
oficjalna strona word w elblagu, gdzie wyraźnie jest napsane jakie dokumenty się składa
http://www.word.elblag.pl/e04.php
mowa jest wyraźnie o orzeczeniu a nie o odpisie
-
madcap - Administrator
Z tego co ja się orientuje to jak się robi tylko B to badanie polega na tym jaki to kolor i czy widzi Pan/Pani litery... Natomiast na kat. A, są bardziej dokładniejsze! Przynajmniej ja tak miałem 6 lat temu.
Sytuacja mojego kumpla, trochę słabo widzi na lewe oko i badania na B przeszedł bez problemów bo autem można jeździć z "jednym" sprawnym okiem, a odnośnie badań na A bo też robił to został odesłany do okulisty w celu dokładniejszych badań, no i okazał się, że nie dostanie pozytywnego orzeczenia.... To było 6 lat temu, teraz może coś się zmieniło ale wątpię, bo wtedy nie zrobił i do tej pory też nie....
Tak więc możesz mieć prawko B, a jak robisz A rok czy 2 lata później to musisz ponowić, bo nie koniecznie możesz jeździć motocyklem...
pozdro
Sytuacja mojego kumpla, trochę słabo widzi na lewe oko i badania na B przeszedł bez problemów bo autem można jeździć z "jednym" sprawnym okiem, a odnośnie badań na A bo też robił to został odesłany do okulisty w celu dokładniejszych badań, no i okazał się, że nie dostanie pozytywnego orzeczenia.... To było 6 lat temu, teraz może coś się zmieniło ale wątpię, bo wtedy nie zrobił i do tej pory też nie....
Tak więc możesz mieć prawko B, a jak robisz A rok czy 2 lata później to musisz ponowić, bo nie koniecznie możesz jeździć motocyklem...
pozdro
-
Sojusznik - Świeżak
Mi chodzi o to ze robiac badania dostałem bezterminowo kat A i kat B. B zrobilem zaraz po badaniu a kat A nie i dlatego sie pytam czy jak chce rozpoczac to musze ponowic badania czy moge tylko odpis.
Kolega mi mowil ze jakis tam jego znajomy mial taka systuacje jak ja czyli ze bedac na badaniach zrobił sobie kat A i B dostal bezterminowo. Kat B zrobił odrazu a kat A za 3 lata i nie ponawiał badan tylko poszedł do urzedu po opis tych badan i dostał i nie było z tym zadnych problemow.
Kolega mi mowil ze jakis tam jego znajomy mial taka systuacje jak ja czyli ze bedac na badaniach zrobił sobie kat A i B dostal bezterminowo. Kat B zrobił odrazu a kat A za 3 lata i nie ponawiał badan tylko poszedł do urzedu po opis tych badan i dostał i nie było z tym zadnych problemow.
- poczatkujacy92
- Świeżak
ja rok temu robiłem prawko na kategorie C, w ośrodku szkolenia powiedzieli że jak idę na badania to zebym powiedział że chce od razu na świstku mieć napisane: C + E (przyczepy) od razu. W tamtym roku zrobiłem C teraz do E badań nie musiałem robić.
-
adam_89 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 29 gości