Problem z silnikiem KLR 650
• Strona 1 z 1
Problem z silnikiem KLR 650
Witam!! Mam pare pytań odnosnie silnika. A więć stała sie straszna rzecz a dokladniej to posypala mi sie skrzynia biegów:( poleciały trzy tryby;( widelki jedne i napinacz łancuszka od przeciwag. W dodatku uszkodziło mi lekko karter:
1. Co zrobic z kareterem??? pospawać?? zakleić ??? czy wymienic na drugi??
2. Mam mozliwość zakupienia calej skrzyni za 250 zł czy sie oplaca starą pchać??
3. I jeszcze jak ustawic dokladnie rozrzÄ…d??
1. Co zrobic z kareterem??? pospawać?? zakleić ??? czy wymienic na drugi??
2. Mam mozliwość zakupienia calej skrzyni za 250 zł czy sie oplaca starą pchać??
3. I jeszcze jak ustawic dokladnie rozrzÄ…d??
- pepcio19891015
- Świeżak
Witam
1. karter do dobrego spawacza, ewentualnie kup drugi jezeli uszkodzenie jest duże
2. Jeżeli wyglada ok to nie zastanawiaj się, za nową zapłacisz w cenie złota
3. Na rozrząd powinny być znaki na kole magnesowym i zębatkach wałków. Wszystko znajdziesz w serwisówce.
PS. który rok tego KLR? na drugi raz podawaj takie informacje
1. karter do dobrego spawacza, ewentualnie kup drugi jezeli uszkodzenie jest duże
2. Jeżeli wyglada ok to nie zastanawiaj się, za nową zapłacisz w cenie złota
3. Na rozrząd powinny być znaki na kole magnesowym i zębatkach wałków. Wszystko znajdziesz w serwisówce.
PS. który rok tego KLR? na drugi raz podawaj takie informacje
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
- pepcio19891015
- Świeżak
Nie powiedziałem tego ze złośliwością, po prostu poinformowałem Cię na przyszłość. Co do skrzyni to są jedynie dwie opcje: używana lub nowa z serwisu Kawasaki. Tylko że w serwisie ceny są delikatnie mówiąc nieprzyjazne. Jeżeli masz okazje kupić skrzynie w dobrej cenie to obejrzyj ją, w jakim jest stanie. Najlepiej gdyby pochodziła ze względnie świeżego motorka, a nie jakiegos KLR 83r który stał 10 lat pod szopą albo był zajeżdżany na hipolu.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
szkrzynie kupiłem z tego samego roku co moja maszyna czyli 99r. Karter pospawałem u fachowca i jest super i teraz komplet uszczelek i skladać
- pepcio19891015
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości