Wheelie
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Wheelie
Mam pytanko czytałem kilka różnych artykułów o jezdzie na "gumie" itp jak skuteczniej wrzucać na jedno ze sprzęgła? czy z gazu? która metoda jest bezpieczniejsza hehe Ja kupiłem GSXRA 750 wiec mocy nie brakuje jeszcze go nie odebrałem ale pytam pozdro
- mierzwa2
- Świeżak
pan_blancik 15 napisał(a):no to normalne że z gazu, po co masz strzelać skoro masz trochę tych kucyków. apropo bezpieczeństwa to żadna metoda tak do końca nie jest bezpieczna
otoz nie normalne ze z gazu, ze sprzegla mozesz postawic technicznie, na mniejszej predkosci i zrobic wolna gume, jesli ktos juz to potrafi to nie widzialem zeby walil z gazu i zasuwal, Raptowny w czasie testow nawet jak ma 150KM widze ze zawsze delikatnie ze sprzegielka stawia i jest to duzo ladniejsze niz danie potworem w palnik i pojechanie dalej tylko

-
Richie - Administrator
no w sumie to tak ale tez zależy jak ma to wyglądać ! czy chcesz żeby to było estetyczne i dla szpanu to lepiej ze sprzęgła ale jeśli chcesz żeby to wyglądało grożnie to lepiej z gazu a przy okazi jaki szybi start napewno przechodnie się przestraszą no ale to od ciebie zależy jak wolisz ja osobiście wole z gazu bo przy tym jest super przyspieszenia a ja to lubie 

-
snikers1818 - Świeżak
do mierzwa2 dokładna technika wygląda tak ze jak jóż jedziesz wciskasz spżęgło dajesz obroty do odcięcia i gwałtownie puszczasz spżęgło po czym cieszysz sie z eleganco obtartych pleców lub gdy nadsz oboty z wyczuciem i tak samo będziesz puszczał spżęgło mozesz ciszyc sie z powolnej jazdy na gumie a niezapomnij o spuszczeniu powietrza z tylnej opony to naprawde pomaga
Ostatnio edytowano 9/1/2006, 17:44 przez Pająk, łącznie edytowano 1 raz
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
Jak postawic na gume ?
jezdze kawasaki zxr 400 i chce nauczyc sie postawic ja na gume tylko nie wiem za bardzo jak . czy moglby ktos doradzic mi i opisac dokladnie czynnosci i czy moge go stawiac bez amortyzatora skretu ????????????????????????????????????????????????????????????

FAST BIKES MY LOVE
- Rybol
- Świeżak
Można bez amorka choć niepolecam ale pży niższych prędkościach niepowinno być problemów a co do stawiania prubuj na 2 biegu strzelając ze sprzęgła na początek nieprubuj jeździć na gumie ale opanuj podnoszenie przodu podnoś i zaraz opuszczaj i tak do znudzenia puki nieopanujesz a jak poczujesz że jest guma za wysoko wciskaj sprzęgło i tylny chebel
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
Jak nie zmieniłeś zębatek w zxr to 400 za bardzo nie pośmigasz... Nie martw się o amor - wogóle nie potrzebny. ZX pójdzie na 1 tylko, na 2 nie masz co próbować jakeś początkujący. Ja proponuje do oswojenia się technikę z gazu (choć wcale nie jestem pewny czy pójdzie wogóle z gazu... ja torówką jeździłem zxR400 i nie za bardzo chciał). Delikatniej ze sprzęgła pociągnąć, tylko wyczucia trzeba.
Test Buell XB12S: | http://www.global.net.pl/16201.xml
-
makus - Świeżak
Jak postawic na gume??
[color=darkred]
apropo's tego stawiania na gume to jak ?? mam drugi bieg wciskam sprzeglo daje gazu tak do 6-7 tys obrotow i puszczam energicznie czy powoli sprzeglo ?????
[color=darkred][/color]

FAST BIKES MY LOVE
- Rybol
- Świeżak
Makus uznał ze na pierwszym biegu cuż może ma racje a obroty w okolicach maksymalnego momęty obrotowego może nieco wyższe i sprzęgło musisz sam wyczuć jednakże tżeba to robic w płynny i energiczny zarazem sposób tak nad tym co sie dzieje panować i niezapominaj o prawej nodze na heblu 

-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
apropo whelie mysle ze najlepiej cwiczyc na jakims zlomie np simson i nogami lekko szorowac po ziemi jezeli dojdziesz do jako takiego poziomu bedziesz krecil cyrkle na jednym kole bez problemu simsonem ale niestety trac nogami o ziemie moge przeslac filmik jak to wyglada tylko nie wiem jak go tu zamiescic
one man one bike one street one love
- Benek929
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości