HMT50-dozownik
• Strona 1 z 1
HMT50-dozownik
Witam mam mały problem kiedyś używałem dozownika lecz został on wyłączony i robiłem sam mieszankę natomiast stało to się dla mnie nie wygodne więc chcę uruchomić ponownie dozownik jedyne co muszę zrobić to wmontować coś takiego http://img687.imageshack.us/content_rou ... s4@tlen.pl niestety nie ja to wymontowywałem więc nie wiem gdzie to z powrotem za implantować.Może jest ktoś w stanie mi powiedzieć,miał podobny problem moto praktycznie całe rozebrałem zostaje mi tylko prawa osłona silnika natomiast nie chcę ruszać ponieważ musiałbym wylewać olej z silnika a poza tym nie chciałbym rozdwoić uszczelki Proszę o pomoc.
-
MT50 - Świeżak
To jest dozownik mikuni ?
Zrób całe zdjęcie dozownika i go wykręć .
Odłączasz linkę 2 wężyki i odkręcasz 2 śrubki na których sie trzyma dozownik.
Rozbierałem niedawno dozownik i coś kojarze ale zdjąć dozownik na pewno musisz .
Prawdopodobnie to jest napęd dozwownika , tzn z lewej strony płaska końcówka tej ośki wychodziła z dozownika i łączyła się z napędem przy silniku .
Zrób całe zdjęcie dozownika i go wykręć .
Odłączasz linkę 2 wężyki i odkręcasz 2 śrubki na których sie trzyma dozownik.
Rozbierałem niedawno dozownik i coś kojarze ale zdjąć dozownik na pewno musisz .
Prawdopodobnie to jest napęd dozwownika , tzn z lewej strony płaska końcówka tej ośki wychodziła z dozownika i łączyła się z napędem przy silniku .
Ostatnio edytowano 25/7/2010, 20:57 przez krzysieg, łącznie edytowano 1 raz
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
To musi być przy pompce .
Jeśli się nie chce używać dozownika to można po prostu nie lać oleju do zbiorniczka ale dozownik (pompka) będzie chodziła na sucho a to dobre nie jest dla tego została zdemontowana ta ośka żeby pompka nie chodziła.
Jeśli się nie chce używać dozownika to można po prostu nie lać oleju do zbiorniczka ale dozownik (pompka) będzie chodziła na sucho a to dobre nie jest dla tego została zdemontowana ta ośka żeby pompka nie chodziła.
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
http://www.cmsnl.com/honda-mt50fp-1993- ... partslist/
to jest link ze schematami między innymi pompki paliwa
to jest link ze schematami między innymi pompki paliwa
-
MT50 - Świeżak
A pompka jest zamontowana do silnika normalnie ?
Schematu szukałem do bardziej typowej pompki i nie znalazłem a to co podałeś to nie jest schemat budowy i takiego nie znajdziesz ...
Odkręć pompkę i zobaczysz że brakuje tego o czym pisałem ewentualnie to ma być wewnątrz pompki .
A tak na marginesie to bym zostawił jak jest ...chyba nie jeździsz z butelką całą litrową na stacje i miarką
?
Schematu szukałem do bardziej typowej pompki i nie znalazłem a to co podałeś to nie jest schemat budowy i takiego nie znajdziesz ...
Odkręć pompkę i zobaczysz że brakuje tego o czym pisałem ewentualnie to ma być wewnątrz pompki .
A tak na marginesie to bym zostawił jak jest ...chyba nie jeździsz z butelką całą litrową na stacje i miarką

Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Rozumiem że jest przy silniku ale dostęp jest do niej nie od zewnątrz tylko od wewnątrz i trzeba zdjąć prawą pokrywę ?
Z tymi pompkami różnie bywa u mnie tez dobrze działa ale nagle może przestać i problem gotowy ...chyba żeby sie zatrzymywać co chwile i patrzeć czy z tłumika sączy sie olej jak tak to jade dalej
Może przestać podawać olej a Ty nawet nie wiesz o tym ...to jest precyzyjne ustroistwo w bardzo małych ilościach dozuje olej po kropelce...
Możesz kupić takie małe buteleczki po 60ml zakręcane , lejesz 3L wlewasz jedną 6litrów wlewasz dwie ....wygodne poręczne i masz spokojną głowe .polecam.
Z tymi pompkami różnie bywa u mnie tez dobrze działa ale nagle może przestać i problem gotowy ...chyba żeby sie zatrzymywać co chwile i patrzeć czy z tłumika sączy sie olej jak tak to jade dalej

Może przestać podawać olej a Ty nawet nie wiesz o tym ...to jest precyzyjne ustroistwo w bardzo małych ilościach dozuje olej po kropelce...
Możesz kupić takie małe buteleczki po 60ml zakręcane , lejesz 3L wlewasz jedną 6litrów wlewasz dwie ....wygodne poręczne i masz spokojną głowe .polecam.
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości