F2 po krótkiej jeździe dławi się gaśnie i ...
• Strona 1 z 1
F2 po krótkiej jeździe dławi się gaśnie i ...
Cześć
mam taki problem:
Mam F2 z 94 roku, motocykl kiedy jest zimny pali na dotyk, pracuje równo i nie sprawia żadnych kłopotów. Problemy zaczynają się po przejechaniu około 10 - 20 km, motocykl zaczyna się dusić, wiadomo pojawiają się przy tym przypływy i odpływy mocy. Z silnika zaczyna pojawiać się dizwny "stukot" aż w końcu gaśnie i kiedy już zgaśnie to za nic go nie odpale ani na pych ani ze startera. Czasem przy tym zagaśnięciu pojawia się czarny dym z wydechu. Miałem tak 3 razy pod rząd i nie wiem co to może być? Proszę o opinie.
Dodam jeszcze, że świece, płytki na zaworach, łańcuch rozrządu zostały wymienione na nowe.
W czym może tkwić problem?

mam taki problem:
Mam F2 z 94 roku, motocykl kiedy jest zimny pali na dotyk, pracuje równo i nie sprawia żadnych kłopotów. Problemy zaczynają się po przejechaniu około 10 - 20 km, motocykl zaczyna się dusić, wiadomo pojawiają się przy tym przypływy i odpływy mocy. Z silnika zaczyna pojawiać się dizwny "stukot" aż w końcu gaśnie i kiedy już zgaśnie to za nic go nie odpale ani na pych ani ze startera. Czasem przy tym zagaśnięciu pojawia się czarny dym z wydechu. Miałem tak 3 razy pod rząd i nie wiem co to może być? Proszę o opinie.
Dodam jeszcze, że świece, płytki na zaworach, łańcuch rozrządu zostały wymienione na nowe.
W czym może tkwić problem?
-
lopez - Świeżak
Sprawdz czy przypadkiem nie odpial sie wezyk od podcisnienia przy kraniku paliwa. Problem moga stanowic brudne i niezsynchronizowane gazniki. Aczkolwiek mam obawy, ze problem jest troche bardziej powazny i tkwi w zle wyregulowanych luzach zaworowych.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 8 gości