Zobacz wÄ…tek - Gilera DNA czy Aprilia RS? Pare waznych pytan.
NAS Analytics TAG

Gilera DNA czy Aprilia RS? Pare waznych pytan.

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Gilera DNA czy Aprilia RS? Pare waznych pytan.

Postprzez kankuro » 19/7/2010, 18:59

Siemka mam dylemat co do tych 2 motorów. Na poczatku powiem zebyscie nie pisali zebym kupil tzr czy jakies inne drogasy bo mam do dyspozycji maximum 4000 zl, wiec i tak kupie uzywane tylko nie wiem ktory, mam 14 prawie 15 lat, wysokim na 165 cm, waze 55kg, chce sobie kupic wersje 125 ccm i zarejestrowac na 50 ccm zeby jezdzic na karcie motorowerowej.

Poradzicie który z tych jest najlepszy? Mieszkam w ruchliwym miescie, ludzie mi mowia ze najlepsza bylaby gilera dna bo ma automat i nie trzeba co sekunde zmieniac biegów, ze lepiej sie steruje i skreca, ze ma bardzo przydatna skrytke na kask czy co sie chce, i co najwazniejsze jest zrywna lubie CZUC ze jade tym motorem, o aprilii rs wiem malo ale ludzie mowili ze lepsza niz dna, moziecie mnie wiec oswiecic w czym lepsza jesli w ogole? Jeszcze tez nie wiem ktore ile pali, wolalbym zeby nie palilo za duzo bo nie jestem czlowiekiem pieniądzem, chcialbym takze zdjac blokady [wszystkie] by jechac jak najszybciej, i zrobic tez cos tam trzeba bylo, odkrecic manetke czy jakos tak.

Pare pytan: Czy zdjecie blokad jest legalne? Jak nie, to policja sie dowie ze sa zdjete? Czy za 125 zarejestrowane na 50 policja moze mi cos zrobic? A moze lepsza jest manualna?

Najwazniejsze :Co kupic?

PS: Bedzie to moj pierwszy motocykl, poza motorynkÄ….
PS2:JESZCZE KTOS MI NAPISAL ZE HONDA NSR 125 MOZE BYC DOBRA ALE MALO O TYM SLYSZE WIEC TO CHYBA GORSZA NIZ TE 2 CO NIE?
Dzieki z góry za pomoc!
Niedlugo kupie motor
kankuro
Świeżak

Postprzez C-bool » 19/7/2010, 19:19

Moja rada - po tym co napisałeś o 125/50, żeby jechać jak najszybciej, itd. lepiej wiej z tego forum, bo za chwile każdy Cie pojedzie jak dzieciaczka buhhahahha ;]
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Postprzez kankuro » 19/7/2010, 19:27

jakie znowu jechac jak najszybciej, wersje 125 sa duzo lepsze od 50, kazdy kogo znam maja motorki 125, 80 i 180 zarejestrowane na 50 i nikt nie ma z tym problemu w czym problem?
Niedlugo kupie motor
kankuro
Świeżak

Postprzez winio09 » 19/7/2010, 19:48

Radzę ci się uspokoić z tym 125/50 :) Zaraz się przekonasz czemu :D 14 lat i chcesz się porywać na RS 125 ? :D 125- czuć że jadę motorem :D hahaha . Młody , poczytaj , posłuchaj i dopiero wypowiadaj się na tym forum :)
Honda XL 600 r
winio09
Świeżak

Postprzez kankuro » 19/7/2010, 20:08

od miesiaca czytam o wszystkich motorach, ty nie masz pojecia o czym piszesz, a zdan nawet argumentowac nie potrafisz
Niedlugo kupie motor
kankuro
Świeżak

Postprzez winio09 » 19/7/2010, 20:44

Jesteś już wzorem dla wszystkich forumowiczów bo czytasz od miesiąca o motocyklach <lol> biję pokłony :D Masz 14 lat czyli jest to pierwsza gim . nie możesz robić A1 czyli nawet nie myśl o motocyklu o pojemności 125cm3 :) i już wyczerpałem twój temat i dostatecznie uargumentowałem swoje zdanie :) Dziękuje motocyklowy guru , ode mnie to wszystko :)
Honda XL 600 r
winio09
Świeżak

Postprzez gruby19 » 19/7/2010, 21:31

kankuro napisał(a):od miesiaca czytam o wszystkich motorach, ty nie masz pojecia o czym piszesz, a zdan nawet argumentowac nie potrafisz

on nie umie? to patrz:

po 1: masz 14 lat wiec prawnie mozesz prowadzic pojazdy po pojemnosci mniejszej niz 50ccm i nie przekraczajace 45km/h (pominmy kwestie ze juz zaden skuter tyle nie jezdzi)

po 2; kupujac skuter po tuningu czyli o cylindrze wiekszym niz fabryczny tj 60, 70, 80 ccm. juz lamiesz prawo poniewaz taki motorower w swietle prawa staje sie juz motocyklem.

po 3: kupujac nowy skuter z salonu, jesli zdecydujesz sie na odblokowanie w tymze salone, mechanicy zrobia to pod warunkiem ze podpiszesz dokument w ktorym zawarte jest ze po odblokowaniu zarejestrujesz ten skuter jako motocykl.

po 4: do motocykli o pojemnosci <125ccm i mocy nie przekraczajacej 11kW (15KM) wymagane jest prawo jazdy kategorii A1 lub A.

po 5: o uprawnienia kategorii A1 mozna starac sie w wieku 16 lat natomiast kategorii A od 18 lat.

po 6: rejestrowanie motocykli o pojemnosci przekraczajacej 50ccm jako motorowery jest przestepstwem za ktore grozi Ci mandat za jazde bez uprawnien, oraz odroczenie mozliwosci wyrobienia uprawnien (np do lat 20 czy nawet 25.) jednak z cala pewnoscia sprawa zakonczy sie w sadzie.

po 7: kary opisane w pkt 6 dotycza tylko Ciebie samego. ale nie zapomnij ze do odpowiedzialnosci zostanie takze pociagniety szereg osob ktore braly udzial w tym procederze, czyli diagnosta ktory wystawil przeglad motocyklowi 125/50, czlowiek ktory sflaszowal dokumenty, czlowiek z wydzialu komunikacji ktory zarejestrowal taki motocykl, oraz Twoi rodzice poniewaz jestes nieletni i oni odpowiadaja za Ciebie.

po 8: jesli bedziesz uczestniczyl w wypadku motocyklem 125/50 to wina automatycznie spada na Ciebie.

po 9: akcja scigacz.pl wraz z allegro ktora tepi ogloszenia 125/50 rozwinela sie do tego stopnia ze coraz wiecej ludzi przestaje sie decydowac na taki wyczyn.

po 10: masz 14 lat, to jest Twoj pierwszy motocykl, jestes maly i chudy (i pyskaty) wiec nie masz zadnego doswiadczenia w kierowaniu jednosladami, a rwiesz sie na 30konne maszyny. stajesz sie zagrozeniem nie tylko dla siebie ale takze dla innych.

po 11: w swoim pierwszym poscie dales wyraznie do zrozumienia ze nie jestes pasjonatem, nie kupujesz motocykla dlatego ze lubisz, lecz dlatego ze twoi koledzy maja, chcesz zap***dalac i szpanowac a to w polaczeniu z kompletnym brakiem doswiadczenia skonczy sie katastrofa.

po 12: wszystkie pieniadze chcesz przeznaczyc na motocykl nie pozostawiajac ani grosza na kombinezon, a kask pewnie kupisz u wujka wieśka pod sklepem. no comment.

po 13: skoro masz kolegow oslow ktorzy maja motocykle xxx/50 to badz madrzejszy albo zmien kolegów.

po 14: nie placz teraz ze na ciebie wsiadlem bo ostrzegali cie o tym na poczatku.

po 15: chciales wyjasnien to prosze bardzo

po 16: czeka Cie ostrzezenie albo ban za probe przestepstwa

po 17: własnie stales sie gwiazda wieczoru i bedziesz zabawial wszystkich forumowiczow. SERDECZNIE DZIEKUJEMY

po 18: zycze madrej decyzji i nie zawracania mi głowy.

kankuro napisał(a):...i zrobic tez cos tam trzeba bylo, odkrecic manetke czy jakos tak.

w sumie jak sobie odkrecisz manetke to mozesz kupic nawet r1/50 tylko nie zostawiaj na sloncu bo Cie kierownica w łape poparzy. (metal dobrze przewodzi ciepło) ;)

LeFfA FfF GuUuRrEe... PosSdRruFFFFFkA! :twisted:
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...

Honda XLV 125 Varadero V-8

http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
gruby19
Stały bywalec

Postprzez Landryss25 » 19/7/2010, 21:48

Gruby, to nie głupota dzieci bo one w tym wieku jeszcze nie myślą realnie. To głupota rodziców którzy się na to godzą.

Jak wiadomo 125/50 to przestępstwo a my przestępcom nie pomagamy.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê