Rękawice - opinie
• Strona 1 z 1
Rękawice - opinie
Witam,
Moje dotychczas używane rękawice miały nie tak dawno okazję się wyślizgać na asfalcie i potrzebuję pilnie nowych.
Zastanawiam się nad następującymi:
http://moto.allegro.pl/item1092027293_r ... emowo.html
(opcja bardziej ekonomiczna, ale czy daje radÄ™?)
lub
http://moto.allegro.pl/item1097215362_r ... wypas.html
Bardzo proszę o opinię osób, które miały styczność z tymi rękawicami. Zależy mi głównie na trwałości i bezpieczeństwie.
Ewentualnie jakie inne modele możecie polecić w tym przedziale cenowym?
(chodzi mi o opinie osób ich używających, a nie strzelanie przykładowymi linkami z alle..., spełniającymi kryteria cenowe)
Z góry dziękuję za rady.
Pozdrawiam
Moje dotychczas używane rękawice miały nie tak dawno okazję się wyślizgać na asfalcie i potrzebuję pilnie nowych.
Zastanawiam się nad następującymi:
lub
http://moto.allegro.pl/item1097215362_r ... wypas.html
Bardzo proszę o opinię osób, które miały styczność z tymi rękawicami. Zależy mi głównie na trwałości i bezpieczeństwie.
Ewentualnie jakie inne modele możecie polecić w tym przedziale cenowym?
(chodzi mi o opinie osób ich używających, a nie strzelanie przykładowymi linkami z alle..., spełniającymi kryteria cenowe)
Z góry dziękuję za rady.
Pozdrawiam
- Trop
- Świeżak
osobiście latam w Modeka Racing Pro i powiem że są zajebiste (bardzo wygodne). Od spodu zastosowana jest skóra kangura, która jest bardzo miękka. Nie wiem jak z trwałością bo narazie mam w nich najechane jakieś 2k. Ta beżowa kangurza skóra brudzi się, więc jeśli jesteś estetą to może Ci to przeszkadzać.
Cena to chyba ok 270 PLN.
Cena to chyba ok 270 PLN.
- sebasbox
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Alpiny na początku są nie wygodne. Trzeba brać poprawkę , że się rozciągną i dopasują. W przypadku kangura to raczej bym nie liczył na super rozciągnięcie.
Sam mam Alpiny GP Tech i są to najlepsze rękawice w jakich jeździłem.
Sam mam Alpiny GP Tech i są to najlepsze rękawice w jakich jeździłem.
- Gregorgsxr
- Świeżak
Re: Rękawice - opinie
Zdecydowanie nie dajÄ… rady.
Niestety wersja ekonomiczna, którą wybrałem okazała się całkowicie złym pomysłem.
Rękawice straszliwie niewygodne, po 10 min. jazdy w nich szew po wewnętrznej stronie kciuka uciska tak mocno, że kolejnych 10 min. po zdjęciu rękawic potrzeba żeby ślady z palców zniknęły.
Są tak fatalnie skrojone, że należy zapomnieć o możliwości zmiany kierunkowskazów kciukiem, i tym podobnych manewrach na kierownicy.
Odradzam każdemu kto chociaż przez chwilę pomyślał o ich zakupie.
Na szczęście wystąpiła wada produkcyjna (rozpruwanie się szwów pomiędzy palcami, już po 2 przejazdach na moto) i udało się odzyskać pieniądze.
Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów
Zdecydowanie nie dajÄ… rady.
Niestety wersja ekonomiczna, którą wybrałem okazała się całkowicie złym pomysłem.
Rękawice straszliwie niewygodne, po 10 min. jazdy w nich szew po wewnętrznej stronie kciuka uciska tak mocno, że kolejnych 10 min. po zdjęciu rękawic potrzeba żeby ślady z palców zniknęły.
Są tak fatalnie skrojone, że należy zapomnieć o możliwości zmiany kierunkowskazów kciukiem, i tym podobnych manewrach na kierownicy.
Odradzam każdemu kto chociaż przez chwilę pomyślał o ich zakupie.
Na szczęście wystąpiła wada produkcyjna (rozpruwanie się szwów pomiędzy palcami, już po 2 przejazdach na moto) i udało się odzyskać pieniądze.
Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów
- Trop
- Świeżak
słuchaj ten roleff to porazka za taka cena zreszta to nie ROLEFF tylgo padana z napisem roleff ii to jeszcze za taka kase - ola boga..
za 250 -300 zł wyrwiesz kangurzego berika
ewentualnie modeka racing pro -
shima 2 topowe modele
za 250 -300 zł wyrwiesz kangurzego berika
ewentualnie modeka racing pro -
shima 2 topowe modele
- fandzoilisz
- Bywalec
- xede
- Świeżak
Ja polecę Racer'y. Mam krótkie i są one bardzo dobrze wykonane. Użytkuję już jakiś czas i trzymają się bardzo dobrze. Ochraniacze knox'a to też ciekawa rzecz w nich, czy dobra to powiem jak będę miał okazję przetestować. Teraz przymierzam się do najwyższego modelu Sicuro.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- siurkowski
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości