gsxr 400 nie trzyma wolnych obrotów
• Strona 1 z 1
gsxr 400 nie trzyma wolnych obrotów
Witam... mam następujący problem z moim motocyklem. Odpala na wszystkie cylindry ale nie trzyma on wolnych obrotów i gaśnie. Jak się podkręci to pokrętło od regulacji obrotów to trzyma obroty tak na wysokości 3k-3,5k rpm i wtedy nie gaśnie. Na wysokich obrotach nic nie przerywa, ani nic z tych rzeczy. Dodam ze dopiero co czyściłem gaźniki, wymieniłem świece (Cr9ek), i wyczyściłem filtr powietrza. Czy może to być wina złego składu mieszanki lub synchronizacji gaźników?
Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
pozdrawiam.
Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
pozdrawiam.
- LockHead
- Świeżak
cały dzień bawienia się ustawieniem tej mieszanki i nic próbowaliśmy po 1,5 obr 2 2,5 3 3,5 i nic. ado tego doszło jeszcze wolne schodzenie z obrotów tak jak by łapał lewego powietrza. Świece wykręcałem i są czarne.
- LockHead
- Świeżak
jak czarne to zbyt bogata mieszanka. zmień ustawienia na pływaku. sprawdź jaki powinien być poziom pływaka i ustaw taki odginając blasze przy zaworku tak aby poziom pływaka był mniejszy niż teraz. a potem mieszankę dopiero ustawiasz.
-
2pac - Świeżak
Może lejące gaźniki spowodowały przelanie paliwa do oleju... Sprawdź czy nie masz dziwnie dużo oleju... Jeśli tak to spuść to i zalej świeżym olejem... Obadaj gaźniki i sprawdź... Powinno grać
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości