Problem z ZX-6R 636 '02
• Strona 1 z 1
Problem z ZX-6R 636 '02
Witam,
Motocykl ma problemy z rozruchem. Kiedy przekręcam kluczyk czasami nie jest podawane napięcie na rozrusznik (światła działają). Kiedy napięcie już się pojawi obroty zaczynają szaleć i motor gaśnie po czym nie pali w ogóle. Po wyłączeniu napięcia i ponownej próbie uruchomienia motoru sytuacja się powtarza. Sprawdziłem filtry (są ok), czy przyczyną może być stacyjka? moduł zapłonowy? a może pompa paliwa wysiadła ? proszę o pomoc...
Motocykl ma problemy z rozruchem. Kiedy przekręcam kluczyk czasami nie jest podawane napięcie na rozrusznik (światła działają). Kiedy napięcie już się pojawi obroty zaczynają szaleć i motor gaśnie po czym nie pali w ogóle. Po wyłączeniu napięcia i ponownej próbie uruchomienia motoru sytuacja się powtarza. Sprawdziłem filtry (są ok), czy przyczyną może być stacyjka? moduł zapłonowy? a może pompa paliwa wysiadła ? proszę o pomoc...
- gaabana
- Świeżak
regulator napięcia do sprawdzenia czy sprawny. Druga rzecz to akumulator (musi być dobry i naładowany - nie tylko naładowany) Sprawdź połączenia kostek przy stacyjce (pewnie po ściągnieciu baku dopiero) Sprawdź przykręcenie klem akumulatora. Powiedz - odpalałeś kiedyś ten motocykl z akumulatora samochodowego podłączonego do auta? Jak tak to mogłeś spalić kompa. Problemy mogą być różne - może być że w sporej mierze jest to elektryka ale może być także że gaźniki masz jakoś bardzo dziwnie poustawiane i stąd później wariuje jak już odpali na obrotach.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Problem zostal naprawiony. Ktos rzezbil przy kabelkach, zostaly poprawione oraz odlaczylem moto od aku na kilkanascie godzin. Nie wiem czy komp sie zresetowal(jesli wogole tam jest) czy jakis z kabli robil zware. W kazdym razie moto jezdzi. Dzieki za pomoc 

- gaabana
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość