ProszÄ™ o pomoc w wyborze kasku.
• Strona 1 z 1
ProszÄ™ o pomoc w wyborze kasku.
Witam wszystkich, zamierzam kupić pierwszy w życiu kask. Mam motor sportowy i zamierzam jeździć do max 150 km/h. Czytałem dużo na necie odnośnie kasków i mam duże wątpliwości. Jest wiele sprzecznych opinii. Chciałbym, żeby to był w miarę porządny i cichy, dobrze by było żeby posiadał blendę. Najlepiej czarny i matowy chociaż to drugorzędne kryterium. Z tego co udało mi się znaleźć to wiele osób poleca: Naxa F8/B, Naxa FBO (z bluetoothem), HJC CL-14. Ludzie rozpisują się, że niby produkowane są w Chinach, a ja się pytam co w dzisiejszych czasach nie jest tam produkowane. Bardziej zależy mi na jakości, chociaż taki bajer jak bluetooth jest fajny. Chcę kupić kask do max 500 zł, w chwili obecnej nie stać mnie na droższy. Proszę o porady, może ewentualnie jakieś inne kaski ktoś poleci (w grę wchodzą tylko kaski integralne), proszę o wasze doświadczenia z używania powyższych kasków. Zależy mi na czasie bo w tym tygodniu muszę go kupić. Pozdrawiam i proszę o pomoc
- Hampelek
- Świeżak
" zamierzam jezdzić do max 150". Jestem pewien ze jezdzic bedziesz szybciej. Smieszą mnie ludzie ktorzy kupuja sporty i mowia ze beda jezdzic wolno. Takimi motocyklami jezdzic wolno sie nie da. Ciągle chce sie wiecej/szybciej.
- abc12333
- Świeżak
Niedawno mialem ten sam problem
Podszedlem do niego trochei naczej:) w tej cenie to chyba kask z bluetoothem to kiepski raczej jest. Dzieki pomocy kolegi z forum kupilem uvex bos 515 z antifogiem, lekki i z fajnym zapinaniem. Powiem szczerze ja na twoim miejscu zostawiłbym te bajery - zresztą sam piszesz, że nie sa dla Ciebie ważne więc nie ma o czym mówić. Proponuje Ci, żebyś może spróbował coś z promocji z niemcowni
http://www.louis.de (otwórz link)
Ja tam swój kupiłem za 300 zł ostatnio widziałem we wro w sklepie po 650
Na alledrogo idzie wyrwac troche taniej. Poszukaj raczej czegos niewybajerzonego, ale solidnego:) Pozdr!:)

http://www.louis.de (otwórz link)
Ja tam swój kupiłem za 300 zł ostatnio widziałem we wro w sklepie po 650

- warmplace
- Świeżak
Kolego ale ja nie napisałem jak pojemność
Widzę, że na prawdę mają tam tanie kaski w porównaniu do allegro.
Możecie napisać czy ta blenda jest dobra i przydaje się?
Tak sobie myślę, że latem to na pewno. Jesienią można podnieść blendę do góry i jeździć normalnie z przezroczystym wizjerem. Jak kupię kask bez blendy to będę musiał zmieniać wizjery.
Ten kask mi się strasznie podoba. Znacie może coś podobnego, ale za tańsze pieniądze tzn do 500 - 550zł.
http://allegro.pl/item1055408231_kask_h ... gnica.html

Niedawno mialem ten sam problem Podszedlem do niego trochei naczej:) w tej cenie to chyba kask z bluetoothem to kiepski raczej jest. Dzieki pomocy kolegi z forum kupilem uvex bos 515 z antifogiem, lekki i z fajnym zapinaniem. Powiem szczerze ja na twoim miejscu zostawiłbym te bajery - zresztą sam piszesz, że nie sa dla Ciebie ważne więc nie ma o czym mówić. Proponuje Ci, żebyś może spróbował coś z promocji z niemcowni
www.louis.de
Widzę, że na prawdę mają tam tanie kaski w porównaniu do allegro.
Możecie napisać czy ta blenda jest dobra i przydaje się?
Tak sobie myślę, że latem to na pewno. Jesienią można podnieść blendę do góry i jeździć normalnie z przezroczystym wizjerem. Jak kupię kask bez blendy to będę musiał zmieniać wizjery.
Ten kask mi się strasznie podoba. Znacie może coś podobnego, ale za tańsze pieniądze tzn do 500 - 550zł.
http://allegro.pl/item1055408231_kask_h ... gnica.html
- Hampelek
- Świeżak
tez myslalem nad kupnem czegos do 500 zł i pozniej padł pomysł na is-16. W koncu poczytalem troszke o fg-15 i podobno zbiera pozytywne oceny jezeli chodzi o bezpieczeństwo. To zadecydowalo o kupnie go. W sklepie chcieli na początku 950. Na allegro najtaniej 885 z przesylką. Pani w sklepie powiedziala ze za taka cene moze mi sprzedac. Kiedy po niego poszedlem zaplacilem 845 czyli 105 taniej niz na początku 

- abc12333
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość