ZX9R przerywa na 3 biegu
• Strona 1 z 1
ZX9R przerywa na 3 biegu
witam wszystkich, od tygodnia mam problem z kawą... Najpierw czasem zdarzało się lekkie szarpnięcie na 3 biegu, a teraz praktycznie zawsze jak odkrece mu manetkę z 4 tys obrotów to czuć szarpnięcie w napęd albo serię 2-3 szarpnięc ale tylko w przedziale 4-7 tys obr. i na 3 biegu. Czy to wina napędu/wybieraka biegów czy samych trybów? biegi ładnie wchodzą bez hałasu, nie wypadają.
- bryllu
- Świeżak
No to czeka Cie remoncik 2 przesowna i za pewne 3 bieg. Lepiej kupic uzywana skrzynie bo nowe czesci pewnie z 1500 wyjada.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
ponawiam pytanie bo wątek może został przeoczony. Czy da rade zdjąc dół silnika ze skrzynią bez rozbierania cylindrów? siedziałem w silnikach offroad ale tam niestety wszystko jest jak budowa cepa.
Czego szukać pod sprzęgłem? jakich oznak.
Czego szukać pod sprzęgłem? jakich oznak.
- bryllu
- Świeżak
Czy się da to nie iwem trzeba serwisowke sciagnac. W thundercacie przykladowo sie nie da, z tego co wiem. 2 przesuwna jest prawdopodobnie do wymiany a jak jezdziles tak to pewnie i kola zebate są rozwalone (trudno nie zobaczyc wykruszonych zębów).
-
da sie to zrobic nawet bez wycuiagania silnika z ramy. postaw moto do pionu i zdjmij paltiki wtedy masz ladne dojscie do celego dolu silnika. odkrecasz dolny karter i juz masz skrzynie. tylko uwazaj na panewki ktore sa osadzone w dolnym karterze. bo nierz sobie lubia wypasc i wtedy jak pomylisz panewki to je szlag trafi. pozdro
-
2pac - Świeżak
więc tak, napęd mimo ze kiepski jest dobrze naciągnięty, zabierak gumowy w bdb stanie, a łancuch na pewno nie przeskakuje czy coś. Na 3 biegu jest efekt jakby coś przeskakiwało przy odkręcaniu manety. Dodam ze przy jeździe kole na jedynce nie ma zadnych problemów ale nie mogę zmienić na 2 bez sprzegła, i tak było raczej od dawna, uważam to za problem bo nie mozna jechac za długo na bucie:) może to jednak tylko wina zmieniacza pod sprzęgłem? druga sprawa ze czasem jak za lekko wbije 5 to łapie pseudo neutral pomiedzy biegami.
- bryllu
- Świeżak
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości