Strzelanie z tłumika
• Strona 1 z 1
Strzelanie z tłumika
Witam.
Posiadam kinga choppera 72ccm. Jeździ ładnie wszystko pracuje tylko jest jeden problem, a mianowicie gdy na średnich obrotach puszczę gaz po chwili następuje bardzo mocny strzał z tłumika (nie ważne czy ciepły czy zimny). Wiem, że jest to szkodliwe więc chciałbym to wyeliminować. Pytanie tylko jak??
Posiadam kinga choppera 72ccm. Jeździ ładnie wszystko pracuje tylko jest jeden problem, a mianowicie gdy na średnich obrotach puszczę gaz po chwili następuje bardzo mocny strzał z tłumika (nie ważne czy ciepły czy zimny). Wiem, że jest to szkodliwe więc chciałbym to wyeliminować. Pytanie tylko jak??
- truchcyk
- Świeżak
kręciłem śrubką od składu mieszanki we wszystkie strony i nic nie dało. tylko mam małe pytanie, jak się tą śrubkę wkręca to się daje więcej czy mniej paliwa? i drugie czy może byc to wina rury wydechowej. brzęczała mi w środku taka rurka i blacharz część jej wyjął a część przyspawał do ściany rury.
- truchcyk
- Świeżak
jezeli cos wyjol to mogl zrobic cos a'la przelot wiec cisnienie gazow ylotowych moglo sie zmienic... wiec tak tez gazniki moga byc do regulacji ..... diagnoza na moje oko moze inni cos podpowiedza.....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
truchcyk napisał(a):kręciłem śrubką od składu mieszanki we wszystkie strony i nic nie dało. tylko mam małe pytanie, jak się tą śrubkę wkręca to się daje więcej czy mniej paliwa? i drugie czy może byc to wina rury wydechowej. brzęczała mi w środku taka rurka i blacharz część jej wyjął a część przyspawał do ściany rury.
Jak wkrecasz to zubożasz mieszanke.
Komar-2, Honda Rebel 125, Jawa 250 Suzuki SV 650 S 06'
-
tobiach - Świeżak
Stary nie kręć tym bez pojęcia bo przegrzejesz silnik... Na za ubogiej mieszance jest temperatura spalania wysoka i dlatego mieszanka spala się w kolektorze wydechowym... Dodatkowo regulacja nie gaźnika, a luzów zaworowych powinna tu pomóc... Sprawdź też rozrząd... Czy jest dobrze ustawiony
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości