srad czy ninja
• Strona 1 z 2 • 1, 2
srad czy ninja
witam. gsxr 750 98 rok i zx7r tez z 98 roku ktory wybrac???? niedawno kolega sprowadzil te dwa motory z niemiec nie byly raczej malowane i sa w ladnym stanie. cena jest taka sama. prosze o rade. interesuje ,nie spalanie i awaryjnosc tych maszyn. Dzieki
- SLOTHY
- Świeżak
Jesli chodzi o porównanie tych modeli to niestety ZX7R wypada duzo gozej
-ociezałosc(jest duzo ciezszy od GSXR)
-duze spalanie
-pekajace ramy
-niewygodna pozycia podczas jazdy(własnie zato ludzie albo kochaja,albo nienawidza ZXRy)
Ogulnie GSXR wypada duzo lepiej i ZX7R ustepuje mu miejsca.
Ja z setymetu wybrał bym ZX7R,wizualnie jest duzo ładniejsz i ma to cos...
pozdr
-ociezałosc(jest duzo ciezszy od GSXR)
-duze spalanie
-pekajace ramy
-niewygodna pozycia podczas jazdy(własnie zato ludzie albo kochaja,albo nienawidza ZXRy)
Ogulnie GSXR wypada duzo lepiej i ZX7R ustepuje mu miejsca.
Ja z setymetu wybrał bym ZX7R,wizualnie jest duzo ładniejsz i ma to cos...
pozdr
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
SLOTHY - Ja pare miesięcy temu miałem identyczny dylemat i wybrałem Srada, moze to jest mit z tymi ramami ale a nóż bym trafił ,ze w czasie sezonu by mi pękła i wtedy spawanie ponad 1000zl (a bogaczem nie jestem) no i koniec z lataniem na gumie, osobiście zawsze chciałem mieć Ninje bo mi się ten motor bardzo podoba ale wybrałem Gsx-r'a i nie żałuje, jeżeli chodzi o pozycje to nie jest tak ,ze się przysiądziesz na chwile i bedziesz czuł co jest wygodniejsze - najbardziej to wychodzi gdy jeździsz. Gdybym miał więcej siana to bym brał Ninje ale tą powyżej 2001r.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
co do ram to w ZX6r pekla kumplowi od ciaglego wheelie.ale on ja codziennie conajmniej kilka razy stawial i to czasem przy wyjebistych predkosciach(rekordowo na budziku mial ponad 120mil jak opadal!!), to nie wiem czy sie go liczy,czy odrzuca zgodnie z zasadami statystyki 

shl, mz etz 250, kawasaki gpz 500, honda cb500, ktm 640lc4 sm, KAWASAKI ZRX1200
-
koralgol44 - Świeżak
co do pekajacych ram w kawie to opierajac sie na doswiadczeniu kumpla ktory od lat prowadzi waesztat motocyklowy zdazalo sie to w niektorych modelach i konkretnych rocznikach np.zx6r 96-2000 czy zx-10r 2005 najczesciej przy czestym stawianiu na gume
- torowiec
- Świeżak
kiedys w "Motocyklu" byl test uzywanego zx7r.... zachwalali to moto... co prawda pisali ze ciezkawe ale przez to stabilne na drodze.... dodatkowo bardzo wytrzymale..... jak cos to poszukam tego numeru i napisze co i jak...
-
kravec - Administrator
pękające ramy wynikają ze sposobu użytkowania, nikt normalny małą sportówką (750 ccm) niebędzie jeździł na obu kołach. w MZ - ce też można połamać ramę jeżdżąc na gumie. Pozatym kawałsraki to złom, suka lepsza i ładniejsza (ale o gustach się nierozmawia)
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
SC33 jest spoko, tylko gdyby nie ta falga 16cali.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości