Wymiana cylindra w skuterze na 80cm. Informacje
• Strona 1 z 1
Wymiana cylindra w skuterze na 80cm. Informacje
Witam. Kupiłem cylinder 80cm do skutera motobi wilga 50.
( musiałem bo tryskało olejem z wlewu oleju i miał straszną słabą przyśpieszę) Czy będę jakoś choć w najmniejszych ilościach odczuwał że jest większy cylinder? jaka dobra dysza do takiej zamiany?? Wymieniam tylko cylinder z tłokiem i dyszę + wyjmuję rurkę ze środka filtra powietrza. Czy jak dobrze wyreguluję gaźnik i zawory to pojedzie z jakieś 80km/h i czy przyspieszenie się zwiększy? moim zdaniem powinno. Czytałem że po takiej zamianie traci się v-max ale zyska się przyspieszenie. Mój leciał do tej pory ok 70 ale ostatnio ledwo 65. Pozdrawiam.

- trophy250
- Świeżak
Aha. To dobrze:). Czytałem że po zmianie to się traci na mocy ale to chyba kwestja regulacji gaźnika i zaworów. A jakbym w ogóle nie zmienił dyszy to coś by się stało?czy wydajność cylindra się do końca nie wykorzysta? Jak zmienię trzeba dotrzeć tak?? nie chce mi się jeździć 1000km po 40km/h :/ czy mógłbym jakoś zostawiać skuterek i niech pracuje sam sobie na wolnych obrotach. Może tak by się szybciej dotarł?
- trophy250
- Świeżak
a jak to z docieraniem jest?? Czy wał nie pęknie?? wał jest seryjny z 50. W jakich przypadkach wał może pęknąć? po jutrze przychodzi cylinder kupiłem za 60zł bo więcej pieniędzy nie miałem czytałem że dużo ludzi ma takie chińskie za 50-70zł ale nikt nie narzeka.
- trophy250
- Świeżak
Korek wlewu = kontrolka poziomu oleju. Jedyna śruba z podkładką miedzianą lub aluminiową.
Warto przed montażem sprawdzić jaki jest luz montażowy tego zestawu, jak jest za mały oddać do honowania cylinder - taki urok chinoli.
Warto przed montażem sprawdzić jaki jest luz montażowy tego zestawu, jak jest za mały oddać do honowania cylinder - taki urok chinoli.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości