Wycieka płyn z klocków
• Strona 1 z 1
Wycieka płyn z klocków
Witam, mam następujący problem dotyczący wyciekającego płynu z pod klocków zawsze po zatrzymaniu spływa strumyk płynu po tarczy hamulcowej przedniej z prawej strony, koło czarne zalane tymże płynem, co może być tego przyczyną, czyżby klocki się starły? chyba nie bo sam przewód też jest wilgotny a płyn wylewa się właśnie z pod klocków
Druga sprawa, jakie powinno być cisnienie w przedniej oponie w CBR 600 F2?
Druga sprawa, jakie powinno być cisnienie w przedniej oponie w CBR 600 F2?
- KAM86
- Świeżak
Z klockow plyn nie wyplywa tylko najprawdopodobniej z uszczelniaczy lub laczenia przewodu (zacisk - przewod)!
Zdiagnozuj a potem sie zobaczy co i jak dalej,,,,
Zdiagnozuj a potem sie zobaczy co i jak dalej,,,,
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
wymień podkładki między śrubami łączącymi zaciski i przewody, oraz pompę z przewodem/przewodami.
po tym sprawdź czy nie wywala gdzies obok tłoczka w zacisku, ewentualnie mógł się uszkodzić przewód przy łączeniu z oczkiem lub na trójniku jeśli taki zastosowano.
ja obstawiam że ktoś przy wymianie klocków zarysował jeden z tłoczków i teraz tamtędy ucieka płyn.
po tym sprawdź czy nie wywala gdzies obok tłoczka w zacisku, ewentualnie mógł się uszkodzić przewód przy łączeniu z oczkiem lub na trójniku jeśli taki zastosowano.
ja obstawiam że ktoś przy wymianie klocków zarysował jeden z tłoczków i teraz tamtędy ucieka płyn.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
a na pewno leci z zacisku a nie z lagi? jeśli z zacisku to trzeba mu wymienić uszczelniacze, chociaż dla mnie połączenie dziura + wyciek = uszczelniacze lagi.
na klocki przy dziurach nie działa raczej żadna siła...
no chyba że mocno hamujesz przed dziurą, wtedy może być to wina uszczelniaczy tłoczka.
wytrzyj to dokładnie, i poproś kogoś aby pompował klamką ile się da, a ty w tym czasie patrz skąd wycieka...
na klocki przy dziurach nie działa raczej żadna siła...
no chyba że mocno hamujesz przed dziurą, wtedy może być to wina uszczelniaczy tłoczka.
wytrzyj to dokładnie, i poproś kogoś aby pompował klamką ile się da, a ty w tym czasie patrz skąd wycieka...

-
melvin - PierwszyOkrutny
nie wiem czy u ciebie ale u mnie w 929 da się zdjąć zacisk i zablokować tłoczki przekładając między nimi śrubokręt, wtedy masz zacisk w dłoni, możesz pompowac klamką i widzieć gdzie wywala płyn...

-
melvin - PierwszyOkrutny
Ok znalazłem już przyczynę, cały układ hamulcowy sprawny, chodzi o amortyzator z przodu prawy, uszczelka przepuszcza płyn, ten płyn właśnie leje mi się po układzie hamulcowym, zamówiłem już nowe uszczelki. Ta akcja z dziurą w asfalcie doskonale tłumaczy całą sytuację, ehh 60 zł w plecy. Teraz tylko musze dolać tego płynu, jutro oblukam gdzie to się wlewa
Ok druga sprawa, jak się zabrać krok po kroku do wymiany tych uszczelniaczy na lagach?

Ok druga sprawa, jak się zabrać krok po kroku do wymiany tych uszczelniaczy na lagach?
- KAM86
- Świeżak
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=p ... re=related
Tu masz wszystko.
Kup jeszcze zmywacz do hamulców bo jak olej z lag pociekł po tarczy to może być nieciekawie.
Tu masz wszystko.
Kup jeszcze zmywacz do hamulców bo jak olej z lag pociekł po tarczy to może być nieciekawie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa