Zobacz wÄ…tek - czeste wlaczanie sie wentylatora kawasaki er5
NAS Analytics TAG

czeste wlaczanie sie wentylatora kawasaki er5

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

czeste wlaczanie sie wentylatora kawasaki er5

Postprzez bartek453 » 18/3/2010, 19:57

witam mam taki problem z chlodzeniem i wlacza sie czesto wentylator. Jak mam podpiac wezyki te co ida od zbiornika wyrownawczego do silnika problem pojawil sie jak motor byl rozkrecony na czesci i ponownie poskrecany jest mozliwosc ze cos zle jest podpiete, ktore przewody z ktorymi maja byc podpiete
bartek453
Świeżak

Postprzez DanieL99 » 18/3/2010, 21:01

Nie mam juz Kawy bo zrobił bym Ci zdjęcia jednak wydaje mi się że tam nie ma za bardzo co pomylić 2 węże od silnika do chłodnicy i 2 od zbiorniczka wyrównawczego z czego 1 to przelew. Może masz jeszcze częsciowo zapowietrzony układ. Zalałeś płyn ale nie odpowietrzyleś do końca. Spróbuj odkręcic zborniczek wyrównawczy i podnieść go troche do góry może ciśnienie popchnie płyn. Czasami włacznik wentylatora, który jest w termostacie przy silniku troche szwankuje albo termostat nie otwiera do końca. To są moje spostrzeżenia moze " starzy wyjadacze " coś dodadzą od siebie
DanieL99
Świeżak

Postprzez Traperoso » 18/3/2010, 21:42

Mała szansa by było źle podłączone, podłączam się pod to, że masz zapowietrzony układ.
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê