Wgniota na baku
• Strona 1 z 1
Wgniota na baku
Witam,
Na forum były podobne tematy ale tam były delikatne wgniecenia. W moim wygląda tak
(otwórz link)
Jest jakaś możliwość naprawy tego? Jakie mogły by być koszta takiej naprawy i czy taniej nie wyszłaby wymiana baku. Pozdrawiam Kamil
Na forum były podobne tematy ale tam były delikatne wgniecenia. W moim wygląda tak

Jest jakaś możliwość naprawy tego? Jakie mogły by być koszta takiej naprawy i czy taniej nie wyszłaby wymiana baku. Pozdrawiam Kamil
Ostatnio edytowano 11/2/2010, 17:48 przez kamilqla, łącznie edytowano 1 raz
- kamilqla
- Świeżak
Ja słyszałem ze sprężonym powietrzem robią takie wgnioty ale wątpie zeby to było na tyle równo aby nie trzeba było szpachlować ja bym wolał kupić inny w tym samym kolorze żeby nie trzeba było malować.
-
marynarz1 - Świeżak
Często stosuje się w przypadku wgnieceń na baku sprężonego powietrza.Słyszałem też coś o takiej i podobnych metodach : http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=0JGXbIfeuRY jednak nie wiem jak do końca to wychodzi.Oczywiście perfekcyjnie tego raczej nie zrobisz, więc trochę szpachli pójdzie w ruch.
Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
zadzior napisał(a):Często stosuje się w przypadku wgnieceń na baku sprężonego powietrza.Słyszałem też coś o takiej i podobnych metodach : http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=0JGXbIfeuRY jednak nie wiem jak do końca to wychodzi.Oczywiście perfekcyjnie tego raczej nie zrobisz, więc trochę szpachli pójdzie w ruch.
to co pokazałeś daje rade i fajnie się usunie wgiecie a nie wgniecenie mocne ... są magicy co kleja grzybki na klej i taka wajacha wala z ciezarkiem i wyciaga się ale trzeba dobrego blacharza trafić by zrobił dobrze
np takim cudem http://www.wurth.pl/katalog2/karty/A0691%20500%20111.pdf (otwórz link)
-
michas_s - Świeżak
Zdecydowanie nowy.. Kupisz w kolorze i masz oryginal, nawet niech to wyniesie cie troche wiecej..Tu musisz liczyc wyciagniecie tego, ktore nie bedzie latwe bo pozaginal sie na kantach, do tego dolicz szpachlowanie, malowanie elementu, naklejki pod lakier czyli nie wartooo..
- siciun
- Świeżak
Nie rozumiem czasami takich propozycji: kup nowy bak, to tak jakbym wezwał na pomoc kolesia od zamków, bo mi się auto zacięło a on mi wybija szybę i otwiera. Wszystko da się naprawić, napewno mniejszym kosztem niż wymieniając. Apropo wgniecień w baku, a przynajmniej tym widocznym na zdjęciu da się zrobić na na cacy, bo też mam małe, rozmawiałem o tym z ogarniętym mechanikiem, niedługo się do niego wybieram to mogę zapytać jak to się robi.
Pamiętaj, że jak wymienisz i znów glebniesz albo coś to się mocno wk**, polecałbym coś wymyślić i to naprawić.
Pamiętaj, że jak wymienisz i znów glebniesz albo coś to się mocno wk**, polecałbym coś wymyślić i to naprawić.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Traperoso napisał(a):Nie rozumiem czasami takich propozycji: kup nowy bak, to tak jakbym wezwał na pomoc kolesia od zamków, bo mi się auto zacięło a on mi wybija szybę i otwiera. Wszystko da się naprawić, napewno mniejszym kosztem niż wymieniając.
Czy ty jestes powazny ?? Koles sie pyta co robic to chyba mu kazdy doradza.. I co uwazasz ze miejszym kosztem zrobi ten bank niz gdyby mial go wymienic ?? Kazdy szanujacy sie lakiernik krzyknie za pomalowanie tego 200zl.. do tego dochodzi szpachla, szlifowanie, szpachla szlifowanie, podklad farba naklejki i lakier i nigdy nie bedzie tak jak oryginal !! Wez pod uwage ze to nie jest prosty element, ma duzo zaokraglen, siedzisz przed zbiornikiem i patrzysz na niego centralnie, musialo by byc super idealnie a tak nikt nie zrobi, wez pod uwage ze po jakims czasie szpachiel moze siąsć.. widac ze nie miales nigdy doczynienia z blacharka i jestes zielony w tym temacie wiec sie nie wypowiadaj.. a jesli masz lakiernika ktory zrobi ci to taniej niz 200zl to chyba bedzie go malowal w szopie, a efekt koncowy bedzie taki, paprochy pod lakierem, lakier bezbarwny zejdzie z naklejek lub sie zgryzie..
I jeszcze cos ?? mowisz ze jak sie przewroci to sie wk*rwi bo nowy zbirnik pojdzie sie je**ać.. A jak sie przewroci i kit odpadnie to co ?? zadowolony bedzie ?? Wstyd jak nie wiem !!!! wstanie i bedzie kit zbierac zeby tylko nikt nie zauwazyl !!
Nie jestanawiaj sie i wymien zbiornik !! Pozdrawiam.
- siciun
- Świeżak
NO u mnie ceny zaczynaja sie od 200zl, to jest takie minimum, no ale kazdy wie jak to bedzie wygladac za 200zl.. Ponizej to zaden (nawet paparuch z szopy) nie zrobi..
- siciun
- Świeżak
Hej to nie taka staszna rzecz u mnie bak byl dziurawy i wgnieciony- zobacz sam co mozna zrobic z dziurawym bakiem
viewtopic.php?t=27876&highlight=dziurawy+bak
wiec nie taki dlabel straszny ... mnie ta impreza kosztowala w całosci ok 350 tam sa naklejki i bok motocykla... wiec wiesz nie jest zle ja dibrze poszukasz...
wiec nie taki dlabel straszny ... mnie ta impreza kosztowala w całosci ok 350 tam sa naklejki i bok motocykla... wiec wiesz nie jest zle ja dibrze poszukasz...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
hugo2003 napisał(a):Hej to nie taka staszna rzecz u mnie bak byl dziurawy i wgnieciony- zobacz sam co mozna zrobic z dziurawym bakiem
Cała robota prostowanie z malowaniem. No to w podobnej cenie chodzą baki do GS więc jest to porównywalne z nieuszkodzoną używką. Pozdrawiam
- kamilqla
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości