CBR F4 sport grzeje sie
• Strona 1 z 1
CBR F4 sport grzeje sie
Witam. Wczoraj postanowilem odpalić swoją CBR-kę. Zapaliła bez zadnych problemów. Postanowiłem zostawić ją na 20-30 min, zeby sobie pochodzila. Po 20 minutach wrociłem do garażu, był cały w dymie, plyn chlodniczy gotował sie, temperatura wynosila 123 stopnie. Podczas jazdy po miescie (kilka miesiecy temu) motor tez lubil sie grzac i to dosyc mocno (do 105 stopni), dopiero po rozpedzeniu sie, temperatura malała. Nie wiem czym jest to spowodowane. Płyn w chłodnicy mam nowy (wymieniony zaraz po zakupie motocykla czyli jakies 5 miesiecy temu).
Od czego pownienem zaczac aby pozbyc sie tego przegrzewania, a moze to "normalne" w CBR-kach sport?
Od czego pownienem zaczac aby pozbyc sie tego przegrzewania, a moze to "normalne" w CBR-kach sport?
- Gates
- Świeżak
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
i wszystko jasne. Bezpiecznik poszedł. Dzieki za pomoc
_________
Jak się okazało ktoś inteligentny (poprzedni właściciel). robił coś przy motorze i źle pozkręcał go. Kabelki od wentylatora były źle przykrecone, za każdym razem jak miał się załączyć wywalało bezpiecznik. Na szczęście poskładałem wszystko du kupy. Włącza się przy 108-109 dokładnie

_________
Jak się okazało ktoś inteligentny (poprzedni właściciel). robił coś przy motorze i źle pozkręcał go. Kabelki od wentylatora były źle przykrecone, za każdym razem jak miał się załączyć wywalało bezpiecznik. Na szczęście poskładałem wszystko du kupy. Włącza się przy 108-109 dokładnie

- Gates
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa