Zobacz wątek - stuki w CBR 600 f2
NAS Analytics TAG

stuki w CBR 600 f2

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

stuki w CBR 600 f2

Postprzez piotruskocik » 18/11/2009, 21:15

Witam.

Mam mały problem, od pewnego czasu w moje cbr-ce słysze stuki (nie jest to ciągły stuk), pojawiają sie one od czasu do czasu, powyżej około 5000 obr, znikaja i podczas jazdy ich nie slychac. chciałbym sie was poradzić co to może być??

olej itd wymieniam zawsze w terminie i kontroluje także często

prosze o szybką odp pozdr
piotruskocik
Świeżak
 
Posty: 37
Dołączył(a): 18/11/2009, 21:10
Lokalizacja: opolskie


Postprzez Przemo_rene » 18/11/2009, 23:39

myśle, że to ufo.

















Napisz więcej - z jakiego obaszaru silnika te stuki i jakiego rodzaju? jak częstotliwość. Do tego te hondy znane są wadliwego napinacza rozrządu i to możę on nie daje rady i łańcuszek stuka (obroty by na to wskazywały)

głupie ale czasem sięsprawdza (u mnie np) sprawdź czy jakieś owiewki nie pogubiły gum tłumiących lub śrub bo to możę wprowadzać czasem różne naprawdę dziwne hałasy.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
Avatar użytkownika
Przemo_rene
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2982
Dołączył(a): 11/3/2009, 13:27
Lokalizacja: Poznań / TL1000R


Postprzez piotruskocik » 19/11/2009, 14:03

trudno określic skąd, ale tak mi sie wydaje ze to cos z łańcuszka dzwoni
piotruskocik
Świeżak
 
Posty: 37
Dołączył(a): 18/11/2009, 21:10
Lokalizacja: opolskie

Postprzez Gs-stefan » 19/11/2009, 21:30

to normal .... facet w cbr f2 jest hydrauliczny napinacz ... z czasen puszcza cisnienie tu msz przykladowy filmik z chalasem lancuszka :
http://www.youtube.com/watch?v=EkUK2bG7qPs
powiedz czy to cos podobnego a znika przy okolo 5 tysiakow bo pompa daje wieksze cisnienie i napinacz trzyma ... puscisz gaz chwile pochodzi na wolnych i zaczyna sie na nowo ;]

ja osobiscie zalozylem napinacz mechaniczny wyregulowal mi go specialista zrobilem na nim 7.500km i nic sie nie dzieje ;] jak nowy
Avatar użytkownika
Gs-stefan
Świeżak
 
Posty: 272
Dołączył(a): 19/4/2008, 18:28
Lokalizacja: torun

Postprzez piotruskocik » 20/11/2009, 15:52

cos podobnego, tylko ou mnie trwa to chwile i ustaje, jakies 5 sekund i znowu jest spokój.... wiec sam juz nie wiem!!! dziekuje za filmik i fatyge:)
piotruskocik
Świeżak
 
Posty: 37
Dołączył(a): 18/11/2009, 21:10
Lokalizacja: opolskie

Postprzez Gs-stefan » 21/11/2009, 13:39

ja nie mialem tez identycznie jak na tym filmie .... mialem podbnie ale to na 100% jest napinacz gwarantuje Ci to :D
Avatar użytkownika
Gs-stefan
Świeżak
 
Posty: 272
Dołączył(a): 19/4/2008, 18:28
Lokalizacja: torun

Postprzez piotruskocik » 21/11/2009, 14:57

dzieki bardzo:)) a jaki napinacz najlepiej zamówić i gdzie??:) albo zamówic mechaniczny?? jak to dziala jak regulować?? prosze o pomoc
piotruskocik
Świeżak
 
Posty: 37
Dołączył(a): 18/11/2009, 21:10
Lokalizacja: opolskie

Postprzez teoysta » 21/11/2009, 20:15

W kazdym serwisie motocyklowym. Wyreguluja Ci w cenie zalozenia. Lancuszek latwo mozna sprawdzic muskajac gaz na wolnych obrotach. Luzny stuka wtedy
Avatar użytkownika
teoysta
Świeżak
 
Posty: 141
Dołączył(a): 6/8/2007, 12:02

Postprzez Gs-stefan » 10/12/2009, 18:51

kolega napisałem o nim w innym temacie http://allegro.pl/item846983189_napinac ... 4_f4i.html
tu masz aukcje tego napinacza zadzwon on ci powie facet jest naprawde mily i jest bardzo chetny aby pomuc
Avatar użytkownika
Gs-stefan
Świeżak
 
Posty: 272
Dołączył(a): 19/4/2008, 18:28
Lokalizacja: torun



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości




na gr