Nie odpala nawet kilkudziesieciu kopach.
• Strona 1 z 1
Nie odpala nawet kilkudziesieciu kopach.
Cześć wszystkim mam Rieju RR 50 (bez akumulatora)
Ostatnio moto przez dwa tygodnie stał nieruszany gdy przyszedłem go dzisiaj odpalić to niechciał. No i w kółko paliwo ssanie kopka i nic. Ssanie wyskakuje nirmalnie ale moto nie chce odpalić. Myślałem że to cos w stacyjce bo zachowywał się jak by była nie przekręcona więc zaczełem bawić się kabelkami i też nic (nie był to błąd) z paliwem wszystko ok bo wcześniej jeździł. Jest to nowe moto i narazie jeżdże na dotarciu i nie katuje go więc co może być?
Ostatnio moto przez dwa tygodnie stał nieruszany gdy przyszedłem go dzisiaj odpalić to niechciał. No i w kółko paliwo ssanie kopka i nic. Ssanie wyskakuje nirmalnie ale moto nie chce odpalić. Myślałem że to cos w stacyjce bo zachowywał się jak by była nie przekręcona więc zaczełem bawić się kabelkami i też nic (nie był to błąd) z paliwem wszystko ok bo wcześniej jeździł. Jest to nowe moto i narazie jeżdże na dotarciu i nie katuje go więc co może być?
- smukowski
- Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
jeszcze nie wymieniałem świecy ale dzisiaj ją wyjąłem żeby zobaczyc co i jak i według tego artykułu http://www.motocykl-online.pl/artykuly/swiece_zaplonowe
moja świeca jest zaolejona
tam piszą że w gre wchodzi remont silnika ale to troche dziwne bo to jest całkiem nowy motor
PS dzisiaj po wyciągnieciu świecy wyczyściłem ją z oleju i wsadzilem spowrotem motor za pierwszym razem odpalił normalnie. zgasiłem go i spróbowałem znowu odpalić i nic. Znowu wyciągnołem świece i wyczyściłem. Odpalił normalnie zgasiłem go i znowu odpaliłem normalnie potem juz nie próbowałem.
moja świeca jest zaolejona
tam piszą że w gre wchodzi remont silnika ale to troche dziwne bo to jest całkiem nowy motor
PS dzisiaj po wyciągnieciu świecy wyczyściłem ją z oleju i wsadzilem spowrotem motor za pierwszym razem odpalił normalnie. zgasiłem go i spróbowałem znowu odpalić i nic. Znowu wyciągnołem świece i wyczyściłem. Odpalił normalnie zgasiłem go i znowu odpaliłem normalnie potem juz nie próbowałem.
- smukowski
- Świeżak
Spróboj dokonac regulacji. Co do tego czy silnik do remontu to sprawdz to manometrem
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Sluchaj poczytaj na necie o czyszczeniu gaznika. Wyczysc go, sciagnij schemat, ktora srubka od czego jak nie wiesz i wtedy reguluj. Musisz ustawic tak, zeby wkrecajac na obroty nie przerywal ani sie nie zalewal. Polecem metode prob i bledow. Ustawianie wedlug instrukcji to glupota, bo kazdy silnik inaczej reaguje. Jak ci sie nie chce to nie musisz czyscic. Sprawdz jeszcze filtr powietrza, bo moze zapchany i ma za malo powietrza 

- talta
- Mieszkaniec forum
Ja kiedyś też tak miałem. Ale zacząłem kopać parę razy najpierw na zamkniętym ssaniu a potem na otwartym. I mi odpala normalnie.
- wojtek0550
- Świeżak
A ze tak spytam,odpalasz z odkreconym gazem czy bez?Najlepiej wymien swiece na nowa najpierw a potem kombinuj.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości