WR400f Rejestracja Problem!!!
• Strona 1 z 1
WR400f Rejestracja Problem!!!
Witam
Sprawa się ma następująco:
Dwa lata temu kupiłem yamahę wr400f od gościa który sprowadził ja z Austrii
motocykl posiada dokumenty napewno jest umowa moja i austryjacka ksiazka serwisowa chyba wymeldowanie i cos jescze kilka innych.
chciałbym zarejestrować teraz moto i okazuje się ze nie mam dowodu rejestracyjnego z Austrii Pani w urzędzie powiedziała ze bez tego nie zarejestruje
czy znacie Forumowicze jakiś sposób na zarejestrowanie tego moto?
PS:Jeśli chodzi jakie dokumenty posiadam mogę zrobić foto i podesłać link
Pozdrawiam Wojtas
Sprawa się ma następująco:
Dwa lata temu kupiłem yamahę wr400f od gościa który sprowadził ja z Austrii
motocykl posiada dokumenty napewno jest umowa moja i austryjacka ksiazka serwisowa chyba wymeldowanie i cos jescze kilka innych.
chciałbym zarejestrować teraz moto i okazuje się ze nie mam dowodu rejestracyjnego z Austrii Pani w urzędzie powiedziała ze bez tego nie zarejestruje

czy znacie Forumowicze jakiś sposób na zarejestrowanie tego moto?
PS:Jeśli chodzi jakie dokumenty posiadam mogę zrobić foto i podesłać link
Pozdrawiam Wojtas
Ostatnio edytowano 24/10/2009, 17:29 przez WojtasKR, łącznie edytowano 1 raz
-
WojtasKR - Świeżak
hmmm a nie da sie tego tak zrobic że poprostu mowisz że moto nie był w Austrii rejestrowany i coś tam jeszcze?? a wszystkie papiery z danymi motoru masz?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Hm no mam jeśli chodzi o nr.silnika ramy to mam; dane sprzedających; umowy; tylko nie mam dowodu jeśli chodzi o przegląd to nie ma problemu
podobno jakbym go zarejestrował odrazu jak kupiłem to by się dało bo wtedy nie trzeba było dowodu . No a teraz klops. Zmieniły się przepisy.
Szukam jakiegoś sensownego wyjścia z tej sytuacji i coś czuje ze będzie ciężko:(
podobno jakbym go zarejestrował odrazu jak kupiłem to by się dało bo wtedy nie trzeba było dowodu . No a teraz klops. Zmieniły się przepisy.
Szukam jakiegoś sensownego wyjścia z tej sytuacji i coś czuje ze będzie ciężko:(
-
WojtasKR - Świeżak
No w tym wypadku to tylko to wchodzi w gre tylko to są już troszke koszty ale ile to nie mam pojęcia ale podobno sporo. Tu akurat odchodzi Ci problem przygotowania motoru do wyrobienia homologacji bo np. jak rejestruje sie full crossy no to trzeba go wyposażyć odpowiednio do tego celu czyli oświetlenie, klakson, itp. W WR ten problem masz z głowy tylko pozostaje jeszcze wyrobienie homologacji na nowo.
- bartexo
- Świeżak
tak jak z samoróbkami to tak jakby rejestrowac full crossa od podstaw
no jedynei że do fulla trzeba załozyc swiatła wyciszyc go i tak dalej
ja mysle żebys napisał gdzies do wyżej postawionego urzedu czy cos, podobnie ja miałem u siebie tez chciałem zarejestrowac moto z francji gdzie wczesniej sie nie rejestrowało motorowerów wiec mój motorower z 96 roku nie mógł miec papierów. mógł ktos kupic i postawic w szopie. no i gosc mówi że nie że nie. ale poszedłem innym razem i akurat sąsiad tam pracował i mówi że spoko sie da tylko trzeba zrobic pierwszy przegląd w kraju umowe pokazac i sie wszystko da 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No a jak jest z nowymi moto przecież one nie maja dowodu tylko chyba właśnie homologacje i rejestrują bez problemu :/ Przecież chyba musi być jakiś sposób na zarejestrowanie ? Pieniądze nie graja roli:) ważne aby był na to sposób.
-
WojtasKR - Świeżak
to mówie ci idz do znajomego albo gdzies kto sie bardziej w tym orientuje bo ludzie z wydziału komunikacji to aż szkoda gadac ;/ nie dosc że musisz czekac aż baba kawke dopije to potem ci burknie cos pod nosem i tak nic sie nie dowiesz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja w swojej bylej tez mialem problemy.. bo bez dowodu była
potrzebny jest przeglÄ…d w polszy, potlumaczone papiery tzn: dowod o homologacji wrki, dane techniczne, gdzie jest numer ramy i tak dalej z tym wszystkim idziesz na przeglÄ…d
jeśli zapyta sie czy w urzedzie byles i czy pytales sie o pozwolenie;d mow ze byles i ze sie pytales i mowili Ci że na podstawie tych papierow ktore masz mozna motor zarejestrowac
potrzebny jest przeglÄ…d w polszy, potlumaczone papiery tzn: dowod o homologacji wrki, dane techniczne, gdzie jest numer ramy i tak dalej z tym wszystkim idziesz na przeglÄ…d
jeśli zapyta sie czy w urzedzie byles i czy pytales sie o pozwolenie;d mow ze byles i ze sie pytales i mowili Ci że na podstawie tych papierow ktore masz mozna motor zarejestrowac
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości