Skrzynia padła Wr400 98r
• Strona 1 z 1
Skrzynia padła Wr400 98r
witam.Zaczne od tego ze zamontowalem w moto zębatkę przednia 15zębów bo tylna mam jakąś wielka i predkosc na poszczególnych biegach była mała...faktycznie zebatka ledwo weszła...ale nie w tym problem choc faktycznie moglo to miec na awarie jakis wplyw...otoż po kilku wyjazdach po zamontowaniu ów zebatki zauwazylem ze na 4tym biegu trzesie całym moto...tak jak by łancuch był za luźny...oczywiscie towarzyszyły temu typowe dzwieki suchego, rozciagnietego łancucha...byłem prawie pewien ze to nie moze byc wina lancucha bo dlaczego akurat na 4 tym biegu??...faktycznie łancuch przy przyspieszaniu skakal strasznie na slizgu wiec pomyslalem ze z powodu wiekszej zebatki lancuch niedosc lezy na slizgu, a z drugiej strony od dołu zbyt naciska na to kółko prowadzace..wracajac do domu (na szczescie kilomentr od niego) zaczelo strzelac i blokowac lancuch i koło...dojechalem ledwo do domu...bylem pewny ze jakas sruba na slizgu lub tylna prowadnica ktora sie skonczyla blokuje łańcuch...postawilem moto i kupilem prowadnice...przy okazji chcialem zmienic przednia zebatke spowrotem na 14tke....gdy wypychalem moto z garazu tylem, ku mojemu zdziwieniu moto sie blokowal jak by na biegu byl...pomyslalem ze to napewno prowadnica bo przeciez byl na luzie....niestety nie...gdy sciagnalem lancuch i pokrecilem zebatka wszystko bylo jasne....gdy krece zebatka do przodu to tylko slychac jak ociera o jakis tryb, ale jak krece do tylu to raz na jakis czas sie blokuje...jak by jakas zapadka byla w srodku i ocierala o ząb aż w koncu wskoczy w tryb i go blokuje....ociera tuz przy pokrywie od strony zebatki...czy ktos z was mial juz taki przypadek? czy te objawy drgan na 4tym biegu to znak ze 4ty bieg do wymiany? przy okazji robie zawory i tlok i korbe jak bedzie trzeba bo nie wiem kiedy byla robiona...moze ktos ma elementy skrzyni wr?czekam na odp...pozdrawiam
- rekowsky
- Świeżak
nie koniecznie trzeba "wybierak" zmieniac zalezy co padło. byc moze tylko tryb sie posypał i wystarczy 1 tryb tylko wymienic. no i koniecznie łozyska na skrzyni
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
http://allegro.pl/item773571903_yamaha_ ... z400f.html
zapytaj tu gościa może będzie coś miał, ale sie wyjechały te zębatki:/
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
Dzesiu10 napisał(a):http://allegro.pl/item773571903_yamaha_yz_400_f_yzf450_wr_yfz_yzf_yz400f.html
dzieki juz wyslalem zapytanie.akurat ta aukcja umknela mojej uwadze bo w tytule nie ma słowa ''czesci''.inne aukcje mam juz opanowane.tez nie wiadomo jak sie trafi na skrzynie bo pomiedzy nimi czesto sa poscinane te wypusty ktore trzymaja zebattki by biegi nie wyskakiwaly.
- rekowsky
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości