ProszÄ™ o POMOC! Aprilia 125ccm futura
			 • Strona 1 z 1

ProszÄ™ o POMOC! Aprilia 125ccm futura
Witam mam kilka problemów z Aprilią i pytań dotyczących tego motocykla.
Rok produkcji 93 pojemność 125ccm w dowodzie wbite APRILIA 125 GE
a na lakierze (jeszcze oryginalny ) rs!
Problemy:
1---Motocykl chodzi na 1,5tys obrotów próbowałem regulować gaźnik nie pomogło czasem jak coś mu "odbije" wejdzie na 4-5tys i 5razy lepiej się zbiera (wyszyściłem gaźnik świece i filtr powietrza przed ustwianiem gaźnika
2---Do 5tys obrotów ma muła i nie czuć tej mocy po wyżej 5tys bardzo szybko się rozpędza i "chodzi w miarę normalnie" jest trochę spękany króciec od gaźnika ale nie jest dziurawy
3--- Jechałem dzisiaj 140km/h i zblokowało mi tyle koło! Co mogło być przyczyną (ledwo udało mi się zapanować na motocyklem) łańcuch jest moim zdanie bardzo mało naciągnięty! Gdzie znajdują się napinacze?
4---Chciałem dzisiaj wymienić płyn hamulcowy tylni ,było go może 2 korki i strasznie brudny wyleciało dużo "śmieci" / rdzy i nie wiadomo czego! Po zalaniu nowego płynu (na 100% dobrego) tylni hamulec nie działa wcale nie hamuje! (przedtem nie było żadnych problemów z nim) możliwe że muszę wymienić pompę ? (odpowietrzałem go dobre 3godz nic to nie dało 1l płynu się zmarnował i tyle!) z pomp tak jakby delikatnie ciekł płyn przedtem nic się nie działo! wyczyściłem ją!
5--- Posiada może ktoś schemat instalacji elektrycznej do tego motocykla? Bardzo bym prosił!
Myślę że nie zapomniałem o niczym
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA KAŻDĄ POMOC
POZDRAWIAM WSZYSTKICH MOTOCYKLISTÓW
SZEROKOÅšCI!
(załączam kilka fotek)
 (otwórz link)
  (otwórz link)  (otwórz link)
  (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)

Rok produkcji 93 pojemność 125ccm w dowodzie wbite APRILIA 125 GE
a na lakierze (jeszcze oryginalny ) rs!
Problemy:
1---Motocykl chodzi na 1,5tys obrotów próbowałem regulować gaźnik nie pomogło czasem jak coś mu "odbije" wejdzie na 4-5tys i 5razy lepiej się zbiera (wyszyściłem gaźnik świece i filtr powietrza przed ustwianiem gaźnika
2---Do 5tys obrotów ma muła i nie czuć tej mocy po wyżej 5tys bardzo szybko się rozpędza i "chodzi w miarę normalnie" jest trochę spękany króciec od gaźnika ale nie jest dziurawy
3--- Jechałem dzisiaj 140km/h i zblokowało mi tyle koło! Co mogło być przyczyną (ledwo udało mi się zapanować na motocyklem) łańcuch jest moim zdanie bardzo mało naciągnięty! Gdzie znajdują się napinacze?
4---Chciałem dzisiaj wymienić płyn hamulcowy tylni ,było go może 2 korki i strasznie brudny wyleciało dużo "śmieci" / rdzy i nie wiadomo czego! Po zalaniu nowego płynu (na 100% dobrego) tylni hamulec nie działa wcale nie hamuje! (przedtem nie było żadnych problemów z nim) możliwe że muszę wymienić pompę ? (odpowietrzałem go dobre 3godz nic to nie dało 1l płynu się zmarnował i tyle!) z pomp tak jakby delikatnie ciekł płyn przedtem nic się nie działo! wyczyściłem ją!
5--- Posiada może ktoś schemat instalacji elektrycznej do tego motocykla? Bardzo bym prosił!
Myślę że nie zapomniałem o niczym
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA KAŻDĄ POMOC
POZDRAWIAM WSZYSTKICH MOTOCYKLISTÓW
SZEROKOÅšCI!
(załączam kilka fotek)
 (otwórz link)
  (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)- Dreamskiller
- Świeżak
1.Wyreguluj gaznik u mechanika  to po pierwsze  chyba ze masz do tego odpowiednie urzadzenia i doswiadczenie
 chyba ze masz do tego odpowiednie urzadzenia i doswiadczenie  regulacja okolo 100 zl
 regulacja okolo 100 zl 
2.zblokowalo ci kolo i teraz silnik chodiz jakos inaczej ??
3.pompka ci nie dziala bo ci uszczelka padla uszczelek nie dostaniesz
  uszczelek nie dostaniesz  musisz kupic pompke najlepiej sprawdz czy dobra
 musisz kupic pompke najlepiej sprawdz czy dobra 
Oglonie masz troche roboty bo z aprilkami cięzko
 bo z aprilkami cięzko 
				 chyba ze masz do tego odpowiednie urzadzenia i doswiadczenie
 chyba ze masz do tego odpowiednie urzadzenia i doswiadczenie  regulacja okolo 100 zl
 regulacja okolo 100 zl 
2.zblokowalo ci kolo i teraz silnik chodiz jakos inaczej ??
3.pompka ci nie dziala bo ci uszczelka padla
 uszczelek nie dostaniesz
  uszczelek nie dostaniesz  musisz kupic pompke najlepiej sprawdz czy dobra
 musisz kupic pompke najlepiej sprawdz czy dobra 
Oglonie masz troche roboty
 bo z aprilkami cięzko
 bo z aprilkami cięzko 
Aprilia Rs 125
			- rajders
- Świeżak
rajders napisał(a): bo z aprilkami cięzko
Jak jest niezadbana sztuka to ciężko...
Zablokowane koło to wina łożysk.
Reszty nie powiem bo nie przeczytałem co tam napisałeś
 Może później.
 Może później.,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
			- 

Landryss25
- VIP Åšcigacz.pl
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości