Jak wyregulowac gaźnik ze "stożkiem"???
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak wyregulowac gaźnik ze "stożkiem"???
Niedawno zalożyłem stożka w mojej hondaie i od tego czasu spadly osiągi.
Stożka założyłem bezpośrednio na gaźnik, mocowanie jest ok 100% szczelnie.
jak wyregulowa gaźnik żeby współ grał ze stożkiem???
Stożka założyłem bezpośrednio na gaźnik, mocowanie jest ok 100% szczelnie.
jak wyregulowa gaźnik żeby współ grał ze stożkiem???
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Manhatan napisał(a):Proszę tylko niemów, że to jeden z tych z allegro.pl![]()
Rzuć go za psami
wcale nie jest z allegro tylko ze sklepu motoryzacyjnego i nie stety musze go miec bo niema nigdzie orgilnalnego filtra do mb 5, a stary sie posypał
i nie pytałem co mam z nim zrobic tylko jak ustawic gaźnik, który dostaje za pomocą stożka więcej powietrza

P.S.-jak nie pomagasz w rozwiÄ…zaniu problemu to sie nie udzielaj
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Na gaźniku są 2 śrubki, jedna od obrotów, druga od powietrza, postaraj się tą drugą śrubką wyregulować tak powietrze, ale chodził jak jadłużej na jak najniższych obrotach, w ten sposób dojdziesz do najlepszego rozwiązania 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Thx Manhatan. Jak zrobie to powiem jak działa, za ok 9 to zrobie bo czekam aż przesyłka z nowym tuningowym cylem dojdzie. na nowym cylu se ustawie bo stary mial słabą kompresje.
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
dulek161 jak poruwnywałem orginalny filtr i stożka to okazało sie ze stożkiem lepiej wchodzi na obroty. Dam ci rade jak założysz stożka bezpośrednio na gaźnik to średnio dobrze działa. Ja zbudowałom dolot
w połowie z orginalniego dolotu, a reszte z rurki plastikowej 35mm czyli tyle ile ma filtr. Do stożków stosuje sie tez jakies nawilżacze żeby lepiej filtrowały, ja spryskałem małą ilością mixolu i przepłukałem benzyną i teraz super działa lepiej niż kiedyś.

w połowie z orginalniego dolotu, a reszte z rurki plastikowej 35mm czyli tyle ile ma filtr. Do stożków stosuje sie tez jakies nawilżacze żeby lepiej filtrowały, ja spryskałem małą ilością mixolu i przepłukałem benzyną i teraz super działa lepiej niż kiedyś.

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
no bezpośredni na gaźnik też można to zależy od moto. Mi stożek dał lepsze przyśpiecho . a co do ryrki lepiej żeby była moze byc o dłudości np.5cm ja dałem 15 cm żeby scowac stożka przed wilgocią
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Ohhh mar111cin ty to się zawsze czepiać musisz
Jak wyjąłęm wyciszacz z mojego byłego sprzęta to takiego pawera dostał, że myślałem, że mnie nakryje. Dopiero jak założyłem zębatkę o jeden ząb większą na przód to się znowu normalnie zrobiło
Poprostu tÄ™ moc siÄ™ czyje 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):tak chciałem tylko zapytać, skąd wiesz że lepsze przyśpieszenie? czym to zmierzyłeś ?
jak sie długo jeździ na swoim moto to takie rzeczy sie poprostu czuje
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
mam aprilie rs50 i mam zamiar zmienic filtr na stozek wiem ze przy zmianie filtr nalezy zmienic dysze na wieksza niestety w mojej rs nie da sie regulowac gaznika bo jest tylko jedna srobka od obrotow, a wiec jaka jest orginalna dysza i jaka jest srednica tego wejscia na filtr
- lukaszooo
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
szczerze wam powiem panowie ze nie ma sie co pchac w stozki szkoda silnika;] po co ulepszac cos co producent przewidzial najlepiej... to tylko moje zdanie. A co do regulacji to wiem ze ciezko jest z NSR'kami i RS'kami wiec polecam warsztat jakis dobry 

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
najwazniejsze jest to zeby stozka nasączyc olejem i zeby go dobrze schowac bo olej nałapie syfu(błota, piachu, pyłu itd) i bedzie lipa
mi stozek dał duzo mocy po ustawieniu(i zrobieniu kilku innych rzeczy wymienionych nizej) jakies 15-20% to nie kit
poniewaz oryginalnie mialem jakąs rurke między filtrem a gaznikem z duzą zwarzka co zabierało duzo mocy poniwez silnik nie dostawał duzo powietrza
jeszcze jedno stozek dal mi tyle mocy przy cylu 70cc, regulacjach, skruceniu dolotu i odgięciu blaszki regulującej maksymalne otwarcie zaworu membranowego

mi stozek dał duzo mocy po ustawieniu(i zrobieniu kilku innych rzeczy wymienionych nizej) jakies 15-20% to nie kit

jeszcze jedno stozek dal mi tyle mocy przy cylu 70cc, regulacjach, skruceniu dolotu i odgięciu blaszki regulującej maksymalne otwarcie zaworu membranowego
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości