Po czyszczeniu gaźnika nie chce palić;/ Wr 400F
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Po czyszczeniu gaźnika nie chce palić;/ Wr 400F
Witam,
ostatnio smigalem sobie swoja wr i wszystko było ok az do czasu kiedy zaczał cały czas strzelac iskrami z wydechu i nie chciał jechac;/ zaznacze iz motorek jest 2,3 tygodnie po serwisie ( regulacja zaworów , łańcuszek rozrządu w Yamaha skąpe), kolega który sie zna na motocyklach powiedział że to gaźnik więc go wyjelismy rozkrecilismy i przeczyscilismy , wszystko zostało złożone prawidłowo nic nie zmienialimsy w ustawieniach gaźnika( była w nim woda i to było przyczyną problemu).po zalożeniu nie chciał odpalić z kopa wiec wzielismy go na pych. Odpalił rozgrzał sie i juz nie było problemu, odzyskał moc nie strzela z wydechu ogolnie az milo. I po zgaszeniu moto już nie chciał palic ( goracy). i tu tkwi problem , jak już odpali ( daje juz rade z kopa ) to chodzi ladnie i równo a jak sie go zgasi to juz sie go nie da zapalic tzreba by go kopac z pol dnia;/ proszę o pomoc
ostatnio smigalem sobie swoja wr i wszystko było ok az do czasu kiedy zaczał cały czas strzelac iskrami z wydechu i nie chciał jechac;/ zaznacze iz motorek jest 2,3 tygodnie po serwisie ( regulacja zaworów , łańcuszek rozrządu w Yamaha skąpe), kolega który sie zna na motocyklach powiedział że to gaźnik więc go wyjelismy rozkrecilismy i przeczyscilismy , wszystko zostało złożone prawidłowo nic nie zmienialimsy w ustawieniach gaźnika( była w nim woda i to było przyczyną problemu).po zalożeniu nie chciał odpalić z kopa wiec wzielismy go na pych. Odpalił rozgrzał sie i juz nie było problemu, odzyskał moc nie strzela z wydechu ogolnie az milo. I po zgaszeniu moto już nie chciał palic ( goracy). i tu tkwi problem , jak już odpali ( daje juz rade z kopa ) to chodzi ladnie i równo a jak sie go zgasi to juz sie go nie da zapalic tzreba by go kopac z pol dnia;/ proszę o pomoc
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
to moze wyczysc jeszcze raz ? czasem tak mam że jak wyczyszcze to 1 ziarenko piasku i moto ma podobne problemy. dziwne to jest ale cos trzeba robic. moze swiece sprawdz ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja tez zaw2sze spręzarką czyszcze i przy składaniu moze cos sie zapchac.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzesiu niestety, żadne inne pomysły mi nie przychodza do głowy oprócz gażnika i tej swiecy.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
filtr powietrza przeczyść
czy nie zauważyłeś, nie poczułeś mocniejszy zapach spalin?? bardziej czuć spaloną wachą??
może nie dostawać tyle ile trzeba powietrza, przeczyść dyszki dokładnie, może niedokładnie go skręciliście
wężyki po przeczyszczaj, sprawdź czy paliwko leci jak trzeba z przewodów
czy nie zauważyłeś, nie poczułeś mocniejszy zapach spalin?? bardziej czuć spaloną wachą??
może nie dostawać tyle ile trzeba powietrza, przeczyść dyszki dokładnie, może niedokładnie go skręciliście
wężyki po przeczyszczaj, sprawdź czy paliwko leci jak trzeba z przewodów
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Tak właśnie bardziej czuć spaloną benzyne. Musze wymienić świece ale teraz mam urlop wiec wezme sie za to za tydzien,co do filtra to niedawno go czyscilem i nasaczalem.O co chodzi z tą benzyną? Gaźnik i tak jeszcze raz będe wyciągał.
- Dzesiu10
- Bywalec
oto chodzi że motorek nie dostaje tyle powietrza ile powinien jeśli śmierdzi mocniej benzyną
byc może to jest twój problem zasyfiony filtr, zatkany dopływ powietrza lub jeżdżony w duszny gorący dzien kiedy to mało jest tlenu i nie dostaje motorek tyle ile powinien
byc może to jest twój problem zasyfiony filtr, zatkany dopływ powietrza lub jeżdżony w duszny gorący dzien kiedy to mało jest tlenu i nie dostaje motorek tyle ile powinien
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Witam nie chcąc zakładać nowego tematu pisze tutaj. Po wymianie świecy wszystko miodzio aż do czasu kiedy świeca padła;/ wymieniłem na 2 nówke z innego sklep na taka jak w serwisówce i pół dni jazdy i znów świca dostała zalewa motor i nie chce odpalić , w ogóle jakby nie było iskry ani [rzez chwilkę nie chce załapać, jak świeca jest jeszcze ok pali od kopa. Co może być przyczyną ciągle padających świec, ponieważ wątpie aby 3 z rzędu świeca za 38 zł ngk padałą po jednym dniu...
proszę o pomoc ( zaznacze ze jak wymienie świece na nową to pali od kopa czy zimny czy ciepły, normalnie się wkręca i nie odczuwam braku mocy , z 3 spokojnie z gazu na koło) pomocy:(

- Dzesiu10
- Bywalec
źle wyregulowany gaźnik zła mieszanka potrafi spalic swiece
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
i patrzyles?
ja mam w swojej ten sam problem.
juz kolejna swieca wkrecona.
moja wrka czesto odpala bez problemu ale po przejechaniu paru metrow lub dodaniu gazu gasnie i swieca do wymiany...
nie chcial bym jej oddawac do serwisu bo nie mam do nich zaufania.
ja mam w swojej ten sam problem.
juz kolejna swieca wkrecona.
moja wrka czesto odpala bez problemu ale po przejechaniu paru metrow lub dodaniu gazu gasnie i swieca do wymiany...
nie chcial bym jej oddawac do serwisu bo nie mam do nich zaufania.
- KeReK
- Świeżak
Ja też nie mam do nich zaufania tylko po nich poprawiać wszystko trzeba;/ właśnie ide do garaga i zobaczymy ;p może ta cewko fajka mi swiece jara ?.....Ja raczej nie mam problemu z dodawaniem gazu bo jak juz odpali to chodzi jak złoto ale potem .... żal mówić a wymiana świecy kłopotliwa....
- Dzesiu10
- Bywalec
to na bank mieszanka
a co do serwisu to zalezy jaki serwis. ja oddalem do serwisu i zrobili lepiej niz ja bym zrobił
zalezy kto co i jak 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
serwis skąpe yamaha nie podokręcali przewodów od układu chłodzenia i jeszcze coś tam było,co do moto to zdjąłem świece była mokrutka, ale niestety iskra na niej taka słaba że nie dziwie sie że nie może zapalić... wymieniłem na 2 używaną i to samo.ani na tej ani na 2 nie chce nawet dać oznak życia, pójde jeszcze dziś i zakupie świece z 2 nowe i nie ngk tylko denso zobaczymy, jeżeli na nowych świecach będzie to samo to coś z zapłonem, co do mieszanki myśle że mam ok bo ustawiałem zgodnie z serwisówką i świeca jak wyjąłem była czysciutka żadnego nagaru lub innego syfu.ma ktoś może jakąś inna teorie na ten temat?
- Dzesiu10
- Bywalec
hmm no to rzeczywiscie moze złe swiece kupujesz ? albo jakis regulator ci padł i podaje ci takie napięcie i natęzenie że pali swiece. ale nigdy sie z takim czyms nie spotkałem 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2