Zobacz wątek - Honda cr 125 chwilowa zamułka
NAS Analytics TAG

Honda cr 125 chwilowa zamułka

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda cr 125 chwilowa zamułka

Postprzez DaVeRc » 30/6/2009, 21:26

Witam kupiłem honde cr 125ccm.mój problem polega na tym, iż odpalę motor(dodam,ze od kopa,tylko ssanie pyk chodzi), silnik nagrzeje się.Jak chcę przegazować to zrobi mi najpier buuuuuu i potem wchodzi na obroty.
Tak samo jest jak jadę powoli na biegu i jak dodam cały gaz od razu to ją zamuli,dopiero po chwili czuć że idzie,idzie aż wyrwie jak z procy,czy to zła regulacja gaźnika?
Jeśli tak to proszę o wytłumaczenie, którą śrubkę ile wkręcić,wykręcić.
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich którzy lubią off road i nie tylko:)
Mistrz DiMai:)
DaVeRc
Świeżak

Postprzez gba4 » 30/6/2009, 21:27

Według mnie regulacja gaźnika lub lewe powietrze, warto również zmienić swiecę.
Proawdopodobnie za dużo powietrza dostaje.
gba4
Bywalec

Postprzez Landryss25 » 30/6/2009, 21:31

Regulacji nie da się opisać którą śrubkę ile wkręcić. Poszukaj w goglach. Najpierw sprawdź gaźnik, filtr powietrza, świecę i jeśli to nie pomoże to znaczy że tłok Ci się kończy.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez DaVeRc » 30/6/2009, 21:42

Filtr sprawdzałem,czysty,gaźnik też,a gdzie to lewe powietrze może łapać?Dodam może czy ciepła czy zimna pali z kopa,na 4,5,6wyrywa jak głupia,
jak odpalam ją pierwszy raz to ssanie wyciągam kopne pochodzi 2-4 minuty i chodzi normalnie tylko jak chce szybko żeby szybko na obroty weszła to zrobi buuu i wejdzie,a jak dodam na początku lekko i potem mocno od razu wchodzi na wysokie fale.
DaVeRc
Świeżak

Postprzez DaVeRc » 11/7/2009, 08:12

Panowie z ostatniej chwili świeca jest zalana czyli,za dużo paliwa dostaje,pływak się zacina albo coś w tym stylu.Możecie mi powiedzieć jak wyregulować ten gaźnik,bo chciałbym za chwile iść go wyciągnąć.
DaVeRc
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê