Honda cr 125 chwilowa zamułka
• Strona 1 z 1
Honda cr 125 chwilowa zamułka
Witam kupiłem honde cr 125ccm.mój problem polega na tym, iż odpalę motor(dodam,ze od kopa,tylko ssanie pyk chodzi), silnik nagrzeje się.Jak chcę przegazować to zrobi mi najpier buuuuuu i potem wchodzi na obroty.
Tak samo jest jak jadę powoli na biegu i jak dodam cały gaz od razu to ją zamuli,dopiero po chwili czuć że idzie,idzie aż wyrwie jak z procy,czy to zła regulacja gaźnika?
Jeśli tak to proszę o wytłumaczenie, którą śrubkę ile wkręcić,wykręcić.
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich którzy lubią off road i nie tylko:)
Tak samo jest jak jadę powoli na biegu i jak dodam cały gaz od razu to ją zamuli,dopiero po chwili czuć że idzie,idzie aż wyrwie jak z procy,czy to zła regulacja gaźnika?
Jeśli tak to proszę o wytłumaczenie, którą śrubkę ile wkręcić,wykręcić.
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich którzy lubią off road i nie tylko:)
Mistrz DiMai:)
-
DaVeRc - Świeżak
Regulacji nie da się opisać którą śrubkę ile wkręcić. Poszukaj w goglach. Najpierw sprawdź gaźnik, filtr powietrza, świecę i jeśli to nie pomoże to znaczy że tłok Ci się kończy.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Filtr sprawdzałem,czysty,gaźnik też,a gdzie to lewe powietrze może łapać?Dodam może czy ciepła czy zimna pali z kopa,na 4,5,6wyrywa jak głupia,
jak odpalam ją pierwszy raz to ssanie wyciągam kopne pochodzi 2-4 minuty i chodzi normalnie tylko jak chce szybko żeby szybko na obroty weszła to zrobi buuu i wejdzie,a jak dodam na początku lekko i potem mocno od razu wchodzi na wysokie fale.
jak odpalam ją pierwszy raz to ssanie wyciągam kopne pochodzi 2-4 minuty i chodzi normalnie tylko jak chce szybko żeby szybko na obroty weszła to zrobi buuu i wejdzie,a jak dodam na początku lekko i potem mocno od razu wchodzi na wysokie fale.
-
DaVeRc - Świeżak
Panowie z ostatniej chwili świeca jest zalana czyli,za dużo paliwa dostaje,pływak się zacina albo coś w tym stylu.Możecie mi powiedzieć jak wyregulować ten gaźnik,bo chciałbym za chwile iść go wyciągnąć.
-
DaVeRc - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości