Karta Motorowerowa i kłopoty w związku z nią...
• Strona 1 z 1
Karta Motorowerowa i kłopoty w związku z nią...
Witam
Jest to mój pierwszy post na tym forum. W Niedzielę zakupiłem sobie skuter Zipp basic. Mniejsza z tym. Zakupiłem OC oraz zarejestrowałem mój pojazd i pojawił się problem. Przecież nie jestem pełnoletni i muszę posiadać kartę motorowerową. Otóż wiem iż w szkołach są wyrabiane Karty ale...dopiero następne na Wiosnę 2010. A więc chciałbym się spytać gdzie można w okolicach Nowego Sącza zdać ten egzamin. Oczywiście jeśli są jakieś tego koszty proszę podawać w zaokrągleniu w górę
Pozdrawiam
Jest to mój pierwszy post na tym forum. W Niedzielę zakupiłem sobie skuter Zipp basic. Mniejsza z tym. Zakupiłem OC oraz zarejestrowałem mój pojazd i pojawił się problem. Przecież nie jestem pełnoletni i muszę posiadać kartę motorowerową. Otóż wiem iż w szkołach są wyrabiane Karty ale...dopiero następne na Wiosnę 2010. A więc chciałbym się spytać gdzie można w okolicach Nowego Sącza zdać ten egzamin. Oczywiście jeśli są jakieś tego koszty proszę podawać w zaokrągleniu w górę

Pozdrawiam

- Snow1993
- Świeżak
- Demotywatrrro
- Świeżak
na policje mozesz sie przejsc ale ci teo nie zrobia, kiedys robili teraz nie, idzi do L'ki w ci wyrobia, jak nie w jednej to w drogiej, sam robilem w L'ce i nie mam problemow
poza tym tych tematow bylo full, no i gratulacje z wyboru moto :/
poza tym tych tematow bylo full, no i gratulacje z wyboru moto :/
- talta
- Mieszkaniec forum
Demotywatrrro:
Byłem na Policji i odpowiedzieli iż oni tego nie organizują tylko szkoły na wiosnę. Taką samą odpowiedź tylko bez podanego terminu dostałem od Straży Miejskiej oraz Małopolskiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Nowym Sączu.
talta:
Byłem na 2 Lkach i obie mnie odsyłały do siebie
Ale spróbuje przejechać wszystkie w moim mieście. A jeszcze jedno pytanie. Ile płaciłeś za Kartę?
A motor wybrałem ten ponieważ nie potrzebuję go do popisu przed kolegami tylko przejazdów. Mi taki pasuje i nie narzekam na niego. Czasami przed odpaleniem trzeba wcisnąć gaz aby paliwo doszło i tyle moim zdaniem ma wad
Ale ja siÄ™ po prostu nie znam 
Byłem na Policji i odpowiedzieli iż oni tego nie organizują tylko szkoły na wiosnę. Taką samą odpowiedź tylko bez podanego terminu dostałem od Straży Miejskiej oraz Małopolskiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Nowym Sączu.
talta:
Byłem na 2 Lkach i obie mnie odsyłały do siebie

A motor wybrałem ten ponieważ nie potrzebuję go do popisu przed kolegami tylko przejazdów. Mi taki pasuje i nie narzekam na niego. Czasami przed odpaleniem trzeba wcisnąć gaz aby paliwo doszło i tyle moim zdaniem ma wad

- Snow1993
- Świeżak
- Demotywatrrro
- Świeżak
Demotywatrrro:
Większość ludzi w moim wieku nie oszukujmy się próbuje popisać się przed kolegami i kupuje maszynę za 10tys. jako pierwszą i potem jest na cmentarzu na nagrobku napis Zginął śmiercią tragiczną. Ja wolę przez 2 lata przynajmniej nauczyć się jeździć perfekcyjnie taką maszyną. Potem zacznę kupować coraz lepsze ale nie do przesady
A z Kartą. W mieście mam dokładnie 64 punkty Nauki Jazdy. Może chociaż jeden punkt stanie się dla mnie tym który pozwoli mi przystąpić do testu
Większość ludzi w moim wieku nie oszukujmy się próbuje popisać się przed kolegami i kupuje maszynę za 10tys. jako pierwszą i potem jest na cmentarzu na nagrobku napis Zginął śmiercią tragiczną. Ja wolę przez 2 lata przynajmniej nauczyć się jeździć perfekcyjnie taką maszyną. Potem zacznę kupować coraz lepsze ale nie do przesady

A z Kartą. W mieście mam dokładnie 64 punkty Nauki Jazdy. Może chociaż jeden punkt stanie się dla mnie tym który pozwoli mi przystąpić do testu

- Snow1993
- Świeżak
talta
A gdzie ty to zdawałeś? Tzn miasto. Bo ja w moim mieście po prostu na 60+ eLek w żadnym nie można zdawać. W kilku nawet na mnie nakrzyczano że nie potrafię czytać że tylko dla Pełnoletnich
Jeśli macie jakieś informacje to proszę adresy i miasta gdzie na 100% można zdać.
A gdzie ty to zdawałeś? Tzn miasto. Bo ja w moim mieście po prostu na 60+ eLek w żadnym nie można zdawać. W kilku nawet na mnie nakrzyczano że nie potrafię czytać że tylko dla Pełnoletnich

Jeśli macie jakieś informacje to proszę adresy i miasta gdzie na 100% można zdać.
Ostatnio edytowano 30/6/2009, 20:49 przez Snow1993, łącznie edytowano 1 raz
- Snow1993
- Świeżak
Po pierwsze co to maja byc za teksty tupy:
Dawajcie mi adresy i miasta gdzie na 100% można zdać.
Mozesz jedynie grzecznie poprosic a moze ktos Ci pomorze,
Po drugie edytuj posty.
Po trzecie poszukaj w google gdzie moza zrobic taki kurs ....
Dawajcie mi adresy i miasta gdzie na 100% można zdać.
Mozesz jedynie grzecznie poprosic a moze ktos Ci pomorze,
Po drugie edytuj posty.
Po trzecie poszukaj w google gdzie moza zrobic taki kurs ....
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
wojtasmazi1
Po 1: Sorka
Po 2: Już zedytowane
Po 3: Szukałem tydzień i jeździłem jak głupi po mieście.
Byłem na Komendzie odpowiedzieli iż tym się szkoły zajmują. Byłem w MORD i to odesłali mnie do policji.
Po 1: Sorka

Po 2: Już zedytowane
Po 3: Szukałem tydzień i jeździłem jak głupi po mieście.
Byłem na Komendzie odpowiedzieli iż tym się szkoły zajmują. Byłem w MORD i to odesłali mnie do policji.
- Snow1993
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości