Hamulce - zaczynaja działać dopiero po porządnym nagrzaniu ?
• Strona 1 z 1
Hamulce - zaczynaja działać dopiero po porządnym nagrzaniu ?
Witam, mam problem z hamulcami w cbr929 - są bardzo słabe dopóki ich porządnie nie zagrzeje. Przykład: rano odpalam moto i na początku nie idzie nawet zablokowac koła przy dohamowywaniu. Kilkanaście razy podrząd przyhamuje i wtedy zaczyna chwytać wyżej i działa ok, nie ma problemu nawet ze stopalem.
Pojeżdze potem spokojnie (bez nadużywania hamulca przez kilka/kilkanaście minut) i znowu hamulec 'siada' i musze go rozgrzewac... ? :-/
Uklad odpowietrzony, płyn nowy, klocki EBC HH jakies 60% zużycia, tarcze i przewody seryjne.
Pozdrawiam
Pojeżdze potem spokojnie (bez nadużywania hamulca przez kilka/kilkanaście minut) i znowu hamulec 'siada' i musze go rozgrzewac... ? :-/
Uklad odpowietrzony, płyn nowy, klocki EBC HH jakies 60% zużycia, tarcze i przewody seryjne.
Pozdrawiam
- zbir
- Świeżak
a mozę po prostu mas zklocki sinterowe? i nie dogrzewasz ich?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
tarcze są prawie nowe (4,4 mm limit jest 3,4) i proste. Płynu nie ubywa.
Ebc hh to wlasnie sinterowe klocki, ale to raczej nie jest normalnie zeby tak szybko słabły.
jedyne co mi przychodzi do głowy to że przewody gumowe juz są stare i 'puchną'. Zamówiłem juz stalowy oplot.
Ebc hh to wlasnie sinterowe klocki, ale to raczej nie jest normalnie zeby tak szybko słabły.
jedyne co mi przychodzi do głowy to że przewody gumowe juz są stare i 'puchną'. Zamówiłem juz stalowy oplot.
- zbir
- Świeżak
no bo pełne sintery tak mają że potrzebują się rozgrzać - to jest normalne.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa