Polskie prawo jazdy w Grecji
• Strona 1 z 1
Polskie prawo jazdy w Grecji
Witam wszystkich Jestem Rafał mam 17 lat i mieszkam w Atenach/GR.
Sytuacja wygląda następująco, chce kupić 125ccm (Suzuki Address, Yamaha Crypton X lub Kymco Nexxon) któryś z tych. W Grecji żeby jeździć 125ccm potrzebne są prawo jazdy kategorii A1 tak jak i w Polsce tylko że w Grecji by wyrobić te prawko trzeba mieć skończone 18 lat a w Polsce 16. I tutaj jest moje pytanie czy gdybym zrobił te prawko (A1) w Polsce i jeździł na nim w Grecji czy wszystko było by OK. W końcu zrobiłem je w Polsce gdzie wystarczyło mieć 16 lat.
Z góry Dzięki za Pomoc
Sytuacja wygląda następująco, chce kupić 125ccm (Suzuki Address, Yamaha Crypton X lub Kymco Nexxon) któryś z tych. W Grecji żeby jeździć 125ccm potrzebne są prawo jazdy kategorii A1 tak jak i w Polsce tylko że w Grecji by wyrobić te prawko trzeba mieć skończone 18 lat a w Polsce 16. I tutaj jest moje pytanie czy gdybym zrobił te prawko (A1) w Polsce i jeździł na nim w Grecji czy wszystko było by OK. W końcu zrobiłem je w Polsce gdzie wystarczyło mieć 16 lat.
Z góry Dzięki za Pomoc
- CR7777
- Świeżak
Przypuszczam że nie będzie problemu, bo jednak masz uprawnienia na ten pojazd i są to uprawnienia unijne, więc mogli by naskoczyć, ale lepiej jest poczekać do trzech miesięcy przed 18-stką i zrobić kat. A 

- nismo
- Świeżak
-
macello - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości