Zobacz wÄ…tek - nie jestem obeznana w tematyce
NAS Analytics TAG

nie jestem obeznana w tematyce

Przepisy, prawo
_________

nie jestem obeznana w tematyce

Postprzez danusia_86 » 24/6/2009, 07:13

mama problem pewnie już o tym dyskutowaliście, mama motor kupiony z Austrii w 2006 r przypuśćmy że był popsuty i stał, chce go zarejestrować i nie mam niby briefu bo w grudniu 2007 zmieniły się przepisy mam tylko kartę podjazdu (książeczkę niebieska czy jakiś taki kolor ) tam są wszystkie info o motorze właściciele wymeldowanie, co moge zrobic zeby go zarejestrowac
danusia_86
Świeżak

Postprzez Ltcrx » 24/6/2009, 18:11

chyba nie w tym dziale takie pytania sie zamieszcza,mialem podobny problem...kupilismy od goscia moto sprowadzony z Austrii w wakacje 2007 i do tej pory nie rejestrowalismy,okazalo sie ze przepisy sie pozmienialy i w okresie kiedy moto byl kupiony Austria nie wydawala drugiej czesci dowodu rejestracyjnego (powinna Pani posiadac jedna koloru zoltego-wielkosci dowodu rejestracyjnego w Polsce),natomiast urzednicy w Polsce robia problemy z powodu braku drugiej czesci,o ktora trzeba sie postarac od Austryjakow i tu sa dwie opcje...albo samemu ja zdobyc,albo starac sie przez Urzad i konsulat...idzie sie na dziennik podawczy i sklada wniosek i dany Urzad ktoremu Pani podlego juz sam sie o wszystko stara...warto zaznaczyc iz w naszym przypadku zajelo to prawie 2,5 miesiaca...wiec jesli Pani wie gdzie isc to moze warto podjechac i samemu zalatwic ta druga czesc dowodu...chociaz na pewno mniej problemow sprawi zalatwianie przez Urzad,lecz trzeba nastawic sie na czekanie i uzbroic w cierpliwosc :wink:
Ltcrx
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê