cbr f 4 i nie wkręca sie idealnie na obroty. prosze o pomoc.
• Strona 1 z 1
cbr f 4 i nie wkręca sie idealnie na obroty. prosze o pomoc.
witam wszystkich. mam pewien problem. jestem posiadaczem od nie dawna cbr f4i ktora została sprowadzona z włoch. Postanowilem zrobic jej mały test i okazało sie ze predkosc max to 205 i dalej moto przerywało i zwalniało , po pewnym czasie postanowiłem znowu sprawdzic ja i pojezdziłem na kilku biegach do "odcięcia zapłonu" no i wydusiłem z niej 250 ale nadal nie jest wszystko z nią tak jak powinno byc , nie wkreca sie idealnie na obroty. Moj kolega ma taka samą CBR i po prezjechaniu sie tez stwierdził ze cos jest nie tak , powiedzial ze jego cbr po odkreceniu manetki rwie odrazu na kało a u mnie nie ma juz tego . prosze o pomoc.
- krzysiek80b4glo
- Świeżak
ok . A tak kolego twoim zdaniem to co jej moze dolegac ? jesrem poczÄ…tkujacym motocyklista i nie znam sie na moto:(
- krzysiek80b4glo
- Świeżak
- krzysiek80b4glo
- Świeżak
trzeba probowac wszystkiego , nie patrzyłem jeszcze do świec ani do filtra moze to któras z tych rzeczy jest lipna ?
- krzysiek80b4glo
- Świeżak
a np jak bym przełozył moduł od innej cbr f 4 i to bedzie pasował ? czy moze ze stacyjką trzeba przeładac ??
- krzysiek80b4glo
- Świeżak
Cos mi sie zdaje ze jak bedziesz chial przelozyc modul to musisz tez stacyjke.
Wedlug mnie twoja cebra nie jest zblokowana jak leciales 250km/h.
Sprawdz filtr i swiece na poczatek.
Moze twoj kumpel w f4i ma wieksza z tylu zebatke,sprawdz.
Wedlug mnie twoja cebra nie jest zblokowana jak leciales 250km/h.
Sprawdz filtr i swiece na poczatek.
Moze twoj kumpel w f4i ma wieksza z tylu zebatke,sprawdz.
-
macs - Bywalec
Skoro leciales te 250km/h to nie moze byc zdlawiona. Najlepiej podjedz do serwisu Hondy i powiedz jak sprawa wyglada. Moze to jest kwestia przeczyszczenia, albo wymiany jakiegos elementu i bedzie git.
,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
-
Nigoss - Bywalec
Zabiore sie za przejzenie swiec i filtra powietrza moze cos jest lipne. po kupnie mota nie zadladałem jeszcze do swiec i filtra a nie wiadomo co i kiedy było robione a ja jestem pierwszym włascicielem mota w polsce. jak swiece i filtr beda dobre to wtedy ratuje mnie chuba tylko odstawienie mota do serwisu. Dzieki za porady.
- krzysiek80b4glo
- Świeżak
- krzysiek80b4glo
- Świeżak
YZF R1 napisał(a):3- To nie jest potwór więc nie oczekuj że będzie ona naddźwiękowa
To jest Potwór, nie do opanowania

A tak na poważnie to moto musi poczuć kto tu rządzi, jak koń

Także krzychu będzie dobrze, a i postaraj się używać znaków interpunkcyjnych
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
przede wszystkim trzeba ją ostro pogonić i zobaczyć faktycznie ile ona leci bo tak jak chłopaki piszą jak leci 250 to nie jest zdławiona zresztą to już prędkość prawie max dla tego sprzęta. więc może faktycznie przegląd by sie przydał świece filtr sprawdzić wtryski czy są ok... ale po pierwsze to podmień moduły na tym zazwyczaj jest blok....
-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości