CBR 600 F2 - zwarcie podczas odpalania ??
• Strona 1 z 1
CBR 600 F2 - zwarcie podczas odpalania ??
Witam
mam taki problem z CBR F2, opisze po kolej co sie dzieje, wsiadam na moto, przekrecam kluczyk kontrolki sie zawiecaja potem przełaczm czerwony przycisk i gdy naciskam przycisko od rozruszniaka słychac tylko pstrykniecie i kontrolki gasna, potem przez kilka min po przekreceniu kluczyka nie ma zadnej reakcja, po czym po jakimsc czasie kontrolki znowu sie zawieca i przy probie odpalenie dzieje sie to samo. Po kilku prubach rozrusznik wkoncu załapie i moto zapali. Nie znam sie na tym zabardzo, ale mozliwe ze uszkodzony jest regulator napiecia ?? a moze co innego ?
mam taki problem z CBR F2, opisze po kolej co sie dzieje, wsiadam na moto, przekrecam kluczyk kontrolki sie zawiecaja potem przełaczm czerwony przycisk i gdy naciskam przycisko od rozruszniaka słychac tylko pstrykniecie i kontrolki gasna, potem przez kilka min po przekreceniu kluczyka nie ma zadnej reakcja, po czym po jakimsc czasie kontrolki znowu sie zawieca i przy probie odpalenie dzieje sie to samo. Po kilku prubach rozrusznik wkoncu załapie i moto zapali. Nie znam sie na tym zabardzo, ale mozliwe ze uszkodzony jest regulator napiecia ?? a moze co innego ?
-
mateusz_654 - Świeżak
Ja bym na pierwszym miejscu sprawdził aku bo może po prostu nie trzymać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Z tego co pamiętam miałem podobny problem i winny był akumulator.Jak masz możliwość zobacz na innym co będzie.
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
teraz zaobserwowalem ze jak juz zgasną te kontrolki po prubie odpalanie to po mocnym przycisnieciu siedzenia z prawej strony zaświecaja sie ponownie, lecz przy prubie odpalenie dzieje sie to samo co wcześniej. wychodzi na to ze chyba robi sią jekies zwarcie na instalacji.
-
mateusz_654 - Świeżak
Jakiś kabel mógł się po prostu przetrzeć. Zdejmij plastiki i zobacz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
mateusz_654 napisał(a):teraz zaobserwowalem ze jak juz zgasną te kontrolki po prubie odpalanie to po mocnym przycisnieciu siedzenia z prawej strony zaświecaja sie ponownie, lecz przy prubie odpalenie dzieje sie to samo co wcześniej. wychodzi na to ze chyba robi sią jekies zwarcie na instalacji.
No to wiesz juz na czym siedzisz,zdejmij siedzisko i oblukaj
-
macs - Bywalec
zdjołem siedzenie i okazało sie ze te klamry na akumulatorze nie były wcale dokrecone, podokrecałem je i jak moto odpala normalnie. dzięki za pomoc!
-
mateusz_654 - Świeżak
mam jeszcze jedno pytanie, wiec zeby nie zakładac nowego tematu zapytam tutej. chodzi o to ze z moto słychac jakis dziwny stukot, najlepiej schychac go gdy moto schodzi z obrotów na biegu przy małej predkosci, wtedy jest dość równy i głosny. Wie ktos co moze byc nie tek ?
-
mateusz_654 - Świeżak
A można z tym narazie jezdzic,? czy przes to moze sie uszkodzic cos jeszcze ?? Bo mam teraz inne wydatki i wolał bym jeszcze troche zaczekac z wymiana.
Suzuki GSX-r 600 SRAD
| | Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA | Temat o mapie na forum: viewtopic.php?t=22031

-
mateusz_654 - Świeżak
Nie jest wskazane by jezdzic dalej ,do wymiany masz lancuszek rozrzadu albo napinacz.Napinacz kosztuje w granicach 250zl ,gorzej z napinaczem okolo 400zl.
U mnie ten dzwiek bylo slychac jakies 3tys.km temu teraz jest jeszcze glosniej i czas juz na wymiane,bo lancuszek moze przeskoczyc o zab lub wiecej i wtedy koszta naprawy bede...lepiej zebys nie wiedzial
U mnie ten dzwiek bylo slychac jakies 3tys.km temu teraz jest jeszcze glosniej i czas juz na wymiane,bo lancuszek moze przeskoczyc o zab lub wiecej i wtedy koszta naprawy bede...lepiej zebys nie wiedzial
-
macs - Bywalec
Napinacz do F2 kosztuje około 200PLN
tu: http://www.dwa-kola.pl/
tu: http://www.dwa-kola.pl/
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
u mnie ten dzwiek słychać najbardziej właśnie przy 3-4tys obrotów i naprawde jest dosyć głośny, tak ze zagłusza prawie całkowicie prace silnika, wiec na dniach przejade jeszcze do jakiegoś mechanika on moto żeby miec pewność zanim zamowie części. Dzieki wszystkim za odp.
Suzuki GSX-r 600 SRAD
| | Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA | Temat o mapie na forum: viewtopic.php?t=22031

-
mateusz_654 - Świeżak
Znalazłem takie napinacze do F2 w cenie 95zł: http://www.allegro.pl/item662024234_nap ... 00_f2.html , montował już ktoś takie napinacze w moto ?? Bo nie wiem czy kupowac ten czy lepiej dać juz te 250zł za oryginalny HONDY
Suzuki GSX-r 600 SRAD

-
mateusz_654 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości