Natężenie pradu ladowania akumulatora podczas jazdy?
• Strona 1 z 1
Natężenie pradu ladowania akumulatora podczas jazdy?
Witam!
Moj problem wyglada nastepujaco:
Mam derbi gpr 80. Problem jest w tym ze akumulator nie laduje sie podczas pracy silnika (jezdzilem dosc troche bez swiatel i tez sie nie ladowal). Sprawdzalem czy wogole pradnica laduje akumulator, laduje ale bardzo malo.
Nie wiem, czy to problem akumulatora czy tez szczotki na pradnicy sa zjechane.
Czy ktos wie jakie powinno byc prawidlowe natężenie ladowania pradu, podczas pracy silnika

Moj problem wyglada nastepujaco:
Mam derbi gpr 80. Problem jest w tym ze akumulator nie laduje sie podczas pracy silnika (jezdzilem dosc troche bez swiatel i tez sie nie ladowal). Sprawdzalem czy wogole pradnica laduje akumulator, laduje ale bardzo malo.
Nie wiem, czy to problem akumulatora czy tez szczotki na pradnicy sa zjechane.
Czy ktos wie jakie powinno byc prawidlowe natężenie ladowania pradu, podczas pracy silnika

Ostatnio edytowano 24/5/2009, 12:25 przez greg5563, łącznie edytowano 1 raz
- greg5563
- Świeżak
Napięcie powinno być ok 14V. Może byc to wina regulatora napięcia bądź bezpiecznika.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Natężenie powinno być dosć małe i wynosic około 1/10 pojemnosci akumulatora. Czyli np. 5Ah akumulator powinien być ładowany prądem 500mA. Podczas gdy silnik jest odpalony i ma około 4000tyś obr. na minute napięcie na akumulatorze powinno wynosić około 13.5- 14.4 V. I jezeli się nie znasz to się nie WYDZIERAJ!!!
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości