nie pali na jednym!
• Strona 1 z 1
nie pali na jednym!
witam! mam mały problemik z suzuki gsx600F podczas jazdy 4 cylinder przestał palic jak pozniej sprawdziłem to iskra jest, ale tak jak by mozliwe było przebicie! wymieniłem swiece, Z rana na ssaniu moto odpalil i słychac było jak po chwili wszedł 4 cylinder i paliły wszystkie, ale kiedy sie rozgrzał ssanie wyłączylem i ruszyłem po chwili znowu 4 cylinder nie chodził kolanko robiło sie letnie! Wiec chce was zapytać co moze być tego przyczyną? czy mozliwe jest przebicie np, na kablach czy gaznik nie podaje paliwa? czy jeszcze mozliwe jest cos innego??
- pawelCobra
- Świeżak
Spróbuj wymontowac gaźniki i zrób mu operacje, cos jakby z doprowadzeniem paliwa jest nie tak, może pływak sie zacina lub dysza zatkana, zobacz może cos podreguluj, powodzonka
-
nightracer - Świeżak
Odpal moto na ssaniu ,jak sie rozgrzeje spuść ssanie i niech tak pochodzi okolo 2 minuty na wolnych obrotach po czym sprawdz swiece(4cylinder)jesli bedzie miala prawidlowe barwy to cos z gaznikiem jesli bedzie mokra cos z elektryka.
Sprawdz i daj znac
I jeszcze jedno,czy na srednich oraz wysokich obrotach pali na wszystkie gary?
Sprawdz i daj znac
I jeszcze jedno,czy na srednich oraz wysokich obrotach pali na wszystkie gary?
-
macs - Bywalec
dzis mam wolnego troszke wiec zaraz ide sprawdzoc! ale jak Pamietam jak wykreciłem swiece była bielutka, jak tak motor chodził na wolnych przez okolo 3 minut palił mi na wszystkich ale tylko wyjechałem na droge i wkreciłem na obroty po chwili paliły juz tylko 3 cyli.
- pawelCobra
- Świeżak
Zajżyj do gaźnika, porównaj ustawienia z resztą gaźników, możesz go jeszcze przedmuchać, daj znać co i jak.
-
nightracer - Świeżak
nie pali na jednym!
Witam! Z moim kłopotem przy Suzi chyba juz doszedłem końca! po rozebraniu gaznika okazało sie ze został zawieszony pływak i to dlatego maszyna nie chciała pracować na tym cylindrze! po przemyciu i poprawieniu pływaka wszystko jest ok! Martwi mnie natomiast dlaczego ten pływak sie zacioł ....? mam nadzieje ze sie to nie powtorzy !!! Dziekuje Koledzy za podpowiedzi i za cheć pomocy! kaniam sie nisko Pozdrowionka!!
- pawelCobra
- Świeżak
-
nightracer - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa